ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Условия/Обстановка горе.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 23, 24, 25  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Условия/Обстановка горе.
Автор Съобщение
kaloyanv

Мнение Отговорете с цитат
В петъка направих едно дълго каране на колело, тук покрай плевен всичко е на барут,, даже прах се вдига та ... Днес се качих до Ботев .. Ами до хижа плевен, всичко е пак на барут, не стига че няма сняг, ами е и сухо яко. Не ми харесва тая работа, дано да падне нещо.
Нямаше как да излезе точно прогнозата. в 7.15 на паркинг-а беше 1 градус, а пък в 15:45 2 градуса. .. По прогноза даваха горе долу до вечерта да няма мъгла. Обаче още след 12.30 се спусна и то сравнително сериозна. Естествено нищо не валеже, едвам прикапваше нещо като суграшица.

Иначе виждам едно и също всеки път. Разни фирми карат по една камара хора, които са с тежък багаж, още 14.30 а едвам са тръгнали по млечния чал. ВРемето шибано, ама пак добре че въпреки мъглата вятъра не беше силен.. Всякакви хора. Едни слагат котките и викат "ама то май може и без котки". Аз се чудя от къде дойде това нещо, пррестижно ли е да ходиш без котки не знам ..

Нещо изкачването този път ми беше тежко, а пък условията бяха идеални като сняг. Дали не беше заради вчерашното колело, дали заради това че се занимавах с глупости цяла седмица. Но ми отне цели 4 часа и половина да се кача от паркинга до горе през хижа плевен, и нямаше лекота изкачването .. Smile Само кеф, но не и лекота.

от разклонението на априлци към видима, са направили асфалта но перфекттен след ремонта, до центъра на видима. После не е пипано нищо. Обаче е голям кеф да се кара по него сега ..

Като слизах към заслона видях Вальо и още двама да копаят до вец-а че няма никаква вода на заслона. Ту има ту няма, замръзва яко, но с тези условия това е положението. Както казах две големи групи и още колко по -малки отиваха там да нощуват и той ще не ще трябваше да пусне вода. Интересно ми е дали все пак е успял .. Ще е много забавно 50 човека без вода. А то даже нямаше и за пиене. .... Smile ..
Съб Фев 15, 2025 8:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Ето и снимки ..

https://drive.google.com/drive/folders/1-kM0iGWDkJTGKxquNFPAGq3__flGk4Zd?usp=drive_link
Нед Фев 16, 2025 10:32 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Тук до Плевен, днес сутринта измерих снега, беше спряло да вали .. Точно 8.5 см ... Сега вали но едно много слабо такова. По-интересното е може би че в района на Прохода троян кърнаре и Дерменка изглеждаше да е паднало още по-малко сняг, едвам се виждаше че е паднало нещо. Явно ако има повече сняг, то най-вероятно е на изток. Някъде попаднах че за района на пирин също е около 5-8 см, над 2500 метра с леки навявки Smile) ..

През деня по прогноза тук го дават уж да вали, ама нежо не ми се вярва...

Но пък в района на Беклемето май от един час е започнало да вали и да се вижда че вали Smile
Пон Фев 17, 2025 11:27 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
packo packov

Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100

kaloyanv написа:
В петъка направих едно дълго каране на колело ... Днес се качих до Ботев .. Ами до хижа плевен

Кажи нещо за тълипите в Априлци. И аз не съм фен, ама като си бил в района не може да не си се отбил за една греяна с резен сланина Wink
За драгите колеги кажи Smile

Пон Фев 17, 2025 12:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tito

Тва мероприятие има единствена цел масовост и да влезе някой лев в местната икономика. Още се чудя откъде така точно сланина е лайт мотивът при положение, че прасетата в Априлци ги има само в червената книга. А и с ракията е малко съмнителна работата - кьорава слива не е останала и от зор основно джанки се брулят.

Пон Фев 17, 2025 1:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
packo packov

Tito написа:
Тва мероприятие има единствена цел масовост и да влезе някой лев в местната икономика. Още се чудя откъде така точно сланина е лайт мотивът при положение, че прасетата в Априлци ги има само в червената книга. А и с ракията е малко съмнителна работата - кьорава слива не е останала и от зор основно джанки се брулят.

Така е тя. Едно време питаха в Малиново, къде са ви малините - и те отговаряха - в Стефаново, съседното село. (На дядо ми) Ехх каква гледка има от там към Ботев и компания...

Пон Фев 17, 2025 1:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

kaloyanv написа:
Тук до Плевен, днес сутринта измерих снега, беше спряло да вали .. Точно 8.5 см ... Сега вали но едно много слабо такова. По-интересното е може би че в района на Прохода троян кърнаре и Дерменка изглеждаше да е паднало още по-малко сняг, едвам се виждаше че е паднало нещо. Явно ако има повече сняг, то най-вероятно е на изток. Някъде попаднах че за района на пирин също е около 5-8 см, над 2500 метра с леки навявки Smile) ..

Но пък в района на Беклемето май от един час е започнало да вали и да се вижда че вали Smile

Топла е земята още, защото хем вали леко цял ден, хем снежната покривка намалява Smile) към момента и от 8.5 см стана на 6, въпреки че температурата не пада под 0 градуса. Сутринта беше -3 сега е -1 или нула. Нависоко сигурно минава 15на сантиметра а може и повече.
Пон Фев 17, 2025 5:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

packo packov написа:
kaloyanv написа:
В петъка направих едно дълго каране на колело ... Днес се качих до Ботев .. Ами до хижа плевен

Кажи нещо за тълипите в Априлци. И аз не съм фен, ама като си бил в района не може да не си се отбил за една греяна с резен сланина Wink

Аз както винаги бързах и съвсем съм забравил за това. Даже ме е яд, че нашите искаха и вместо да бързам да хвана хубавото време за Ботев, можех да ида на фестивала. И ако все пак бях прочел навреме или се бях усетил, можеше и неделя да ида даже.
Това е причината да не съм отишъл, просто съм забравил ! Smile .. Тва е положението ..

Даже не разбрах какво ми пишеш, докато Тито не поясни Smile
Пон Фев 17, 2025 7:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
packo packov

kaloyanv написа:
packo packov написа:
kaloyanv написа:

Аз както винаги бързах и съвсем съм забравил за това. Даже ме е яд, че нашите искаха и вместо да бързам да хвана хубавото време за Ботев, можех да ида на фестивала. И ако все пак бях прочел навреме или се бях усетил, можеше и неделя да ида даже.
Това е причината да не съм отишъл, просто съм забравил ! Smile .. Тва е положението ..

E , как, не е ли било мазало по пътя... Помня една година задръстването почваше от Скандалото... Баща ми в Стефаново се оплакваше в събота, че не може да пресече главната улица от автобуси и коли, които минават непрекъснато Smile

Вто Фев 18, 2025 9:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

packo packov написа:
kaloyanv написа:
packo packov написа:
kaloyanv написа:

E , как, не е ли било мазало по пътя... Помня една година задръстването почваше от Скандалото... Баща ми в Стефаново се оплакваше в събота, че не може да пресече главната улица от автобуси и коли, които минават непрекъснато Smile

Ами не, аз сутринта обаче съм минал към 6:50 часа от този район. И мисля към 16.00 се връщах наобратно, не видях кьорава кола, даже спрях в центъра на видима да си взема кафе. Въобще никакво впечатление не ми е направило....

А да имаше по едно време 4-5 коли пред мен и съвсем леко се замислих, с различни регистрации, но това беше и нищо друго не видях Smile
Вто Фев 18, 2025 10:19 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

kaloyanv написа:
kaloyanv написа:

Топла е земята още, защото хем вали леко цял ден, хем снежната покривка намалява Smile) към момента и от 8.5 см стана на 6, въпреки че температурата не пада под 0 градуса. Сутринта беше -3 сега е -1 или нула. Нависоко сигурно минава 15на сантиметра а може и повече.

Обаче прогнозите излязоха точни, тази сутрин премерих снежната покривка и ми показа 19 см и продължаваше леко да вали, та е докарало 20 см за района на Плевен. Най-вероятно да кажем в Монтана където май най-много е валяло да е стигнало едно 35-40 см ... Те ще кажат как е било.
Гледам за района на Беклемето мисля съвпада с тази при нас и е около 20 см ...
Вто Фев 18, 2025 10:21 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

kaloyanv написа:
...
Обаче прогнозите излязоха точни, тази сутрин премерих снежната покривка и ми показа 19 см и продължаваше леко да вали, та е докарало 20 см за района на Плевен. Най-вероятно да кажем в Монтана където май най-много е валяло да е стигнало едно 35-40 см ... Те ще кажат как е било.
Гледам за района на Беклемето мисля съвпада с тази при нас и е около 20 см ...

https://chitanka.info/text/14348-posmali-mango Smile

Източник: https://www.meteobalkans.com/mreporter/bulgaria/montana/zasnejena-montana-18-02-2025g

Монтана – 18.02.2025 г.:

Източник: https://meter.ac/gs/nodes/html/snapshots.html

Белоградчик – 18.02.2025 г., 10h 32m 22s:

В Кюстендил осъмнахме със снежна покривка (нещо като снежна покривка) – може би 1-2 сантиметра, вече започна да се топи:

Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Вто Фев 18, 2025 11:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Започнаха да излизат данните, всъщност в Североизточна България снега е най-много. В Русе 30 смс, мисля Силистра 35. Дефакто Монтана е валяло повече вчера и след това не толкова. Там е по-малко... От Витоша пишат че е паднало около 15-20 см сняг .. Дали е толкова нямам представа.

Цитат:
Според данните на Националния институт по хидрология и метеорология, в Казанлък вали слаб сняг, а измерената температура тази сутрин е минус 3 градуса. Снежната покривка е около 10 сантиметра. Днес най-дебела снежна покривка е измерена в Русе - 30 сантиметра, в Шумен - 27 сантиметра.

Проходът „Шипка“ е проходим при зимни условия. Снегът тук достига до 40 см. Машини обработват прохода от южната страна на прохода.

Вто Фев 18, 2025 11:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zlia

Има си тема за сняг. Не засирайте всички теми за обстановката по планините с разкази и чуденки за цяла България.
Вто Фев 18, 2025 6:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Irha

Местожителство: БГ

актуална информация всяка сутрин 8.30ч

https://www.pss-bg.bg/mountains/stara-planina/
Вто Фев 18, 2025 9:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 23, 24, 25  Следваща
Страница 24 от 25

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.