В петъка направих едно дълго каране на колело, тук покрай плевен всичко е на барут,, даже прах се вдига та ... Днес се качих до Ботев .. Ами до хижа плевен, всичко е пак на барут, не стига че няма сняг, ами е и сухо яко. Не ми харесва тая работа, дано да падне нещо.
Нямаше как да излезе точно прогнозата. в 7.15 на паркинг-а беше 1 градус, а пък в 15:45 2 градуса. .. По прогноза даваха горе долу до вечерта да няма мъгла. Обаче още след 12.30 се спусна и то сравнително сериозна. Естествено нищо не валеже, едвам прикапваше нещо като суграшица.
Иначе виждам едно и също всеки път. Разни фирми карат по една камара хора, които са с тежък багаж, още 14.30 а едвам са тръгнали по млечния чал. ВРемето шибано, ама пак добре че въпреки мъглата вятъра не беше силен.. Всякакви хора. Едни слагат котките и викат "ама то май може и без котки". Аз се чудя от къде дойде това нещо, пррестижно ли е да ходиш без котки не знам ..
Нещо изкачването този път ми беше тежко, а пък условията бяха идеални като сняг. Дали не беше заради вчерашното колело, дали заради това че се занимавах с глупости цяла седмица. Но ми отне цели 4 часа и половина да се кача от паркинга до горе през хижа плевен, и нямаше лекота изкачването .. Само кеф, но не и лекота.
от разклонението на априлци към видима, са направили асфалта но перфекттен след ремонта, до центъра на видима. После не е пипано нищо. Обаче е голям кеф да се кара по него сега ..
Като слизах към заслона видях Вальо и още двама да копаят до вец-а че няма никаква вода на заслона. Ту има ту няма, замръзва яко, но с тези условия това е положението. Както казах две големи групи и още колко по -малки отиваха там да нощуват и той ще не ще трябваше да пусне вода. Интересно ми е дали все пак е успял .. Ще е много забавно 50 човека без вода. А то даже нямаше и за пиене. .... ..
Тук до Плевен, днес сутринта измерих снега, беше спряло да вали .. Точно 8.5 см ... Сега вали но едно много слабо такова. По-интересното е може би че в района на Прохода троян кърнаре и Дерменка изглеждаше да е паднало още по-малко сняг, едвам се виждаше че е паднало нещо. Явно ако има повече сняг, то най-вероятно е на изток. Някъде попаднах че за района на пирин също е около 5-8 см, над 2500 метра с леки навявки ) ..
През деня по прогноза тук го дават уж да вали, ама нежо не ми се вярва...
Но пък в района на Беклемето май от един час е започнало да вали и да се вижда че вали
Пон Фев 17, 2025 11:27 am
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1278 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
kaloyanv написа:
В петъка направих едно дълго каране на колело ... Днес се качих до Ботев .. Ами до хижа плевен
Кажи нещо за тълипите в Априлци. И аз не съм фен, ама като си бил в района не може да не си се отбил за една греяна с резен сланина
За драгите колеги кажи
Тва мероприятие има единствена цел масовост и да влезе някой лев в местната икономика. Още се чудя откъде така точно сланина е лайт мотивът при положение, че прасетата в Априлци ги има само в червената книга. А и с ракията е малко съмнителна работата - кьорава слива не е останала и от зор основно джанки се брулят.
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1278 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
Tito написа:
Тва мероприятие има единствена цел масовост и да влезе някой лев в местната икономика. Още се чудя откъде така точно сланина е лайт мотивът при положение, че прасетата в Априлци ги има само в червената книга. А и с ракията е малко съмнителна работата - кьорава слива не е останала и от зор основно джанки се брулят.
Така е тя. Едно време питаха в Малиново, къде са ви малините - и те отговаряха - в Стефаново, съседното село. (На дядо ми) Ехх каква гледка има от там към Ботев и компания...
Тук до Плевен, днес сутринта измерих снега, беше спряло да вали .. Точно 8.5 см ... Сега вали но едно много слабо такова. По-интересното е може би че в района на Прохода троян кърнаре и Дерменка изглеждаше да е паднало още по-малко сняг, едвам се виждаше че е паднало нещо. Явно ако има повече сняг, то най-вероятно е на изток. Някъде попаднах че за района на пирин също е около 5-8 см, над 2500 метра с леки навявки ) ..
Но пък в района на Беклемето май от един час е започнало да вали и да се вижда че вали
Топла е земята още, защото хем вали леко цял ден, хем снежната покривка намалява ) към момента и от 8.5 см стана на 6, въпреки че температурата не пада под 0 градуса. Сутринта беше -3 сега е -1 или нула. Нависоко сигурно минава 15на сантиметра а може и повече.
Пон Фев 17, 2025 5:18 pm
kaloyanv
packo packov написа:
kaloyanv написа:
В петъка направих едно дълго каране на колело ... Днес се качих до Ботев .. Ами до хижа плевен
Кажи нещо за тълипите в Априлци. И аз не съм фен, ама като си бил в района не може да не си се отбил за една греяна с резен сланина
За драгите колеги кажи
Аз както винаги бързах и съвсем съм забравил за това. Даже ме е яд, че нашите искаха и вместо да бързам да хвана хубавото време за Ботев, можех да ида на фестивала. И ако все пак бях прочел навреме или се бях усетил, можеше и неделя да ида даже.
Това е причината да не съм отишъл, просто съм забравил ! .. Тва е положението ..
Даже не разбрах какво ми пишеш, докато Тито не поясни
Пон Фев 17, 2025 7:12 pm
packo packov
kaloyanv написа:
packo packov написа:
kaloyanv написа:
За драгите колеги кажи
Аз както винаги бързах и съвсем съм забравил за това. Даже ме е яд, че нашите искаха и вместо да бързам да хвана хубавото време за Ботев, можех да ида на фестивала. И ако все пак бях прочел навреме или се бях усетил, можеше и неделя да ида даже.
Това е причината да не съм отишъл, просто съм забравил ! .. Тва е положението ..
E , как, не е ли било мазало по пътя... Помня една година задръстването почваше от Скандалото... Баща ми в Стефаново се оплакваше в събота, че не може да пресече главната улица от автобуси и коли, които минават непрекъснато
За драгите колеги кажи
E , как, не е ли било мазало по пътя... Помня една година задръстването почваше от Скандалото... Баща ми в Стефаново се оплакваше в събота, че не може да пресече главната улица от автобуси и коли, които минават непрекъснато
Ами не, аз сутринта обаче съм минал към 6:50 часа от този район. И мисля към 16.00 се връщах наобратно, не видях кьорава кола, даже спрях в центъра на видима да си взема кафе. Въобще никакво впечатление не ми е направило....
А да имаше по едно време 4-5 коли пред мен и съвсем леко се замислих, с различни регистрации, но това беше и нищо друго не видях
Вто Фев 18, 2025 10:19 am
kaloyanv
kaloyanv написа:
kaloyanv написа:
Топла е земята още, защото хем вали леко цял ден, хем снежната покривка намалява ) към момента и от 8.5 см стана на 6, въпреки че температурата не пада под 0 градуса. Сутринта беше -3 сега е -1 или нула. Нависоко сигурно минава 15на сантиметра а може и повече.
Обаче прогнозите излязоха точни, тази сутрин премерих снежната покривка и ми показа 19 см и продължаваше леко да вали, та е докарало 20 см за района на Плевен. Най-вероятно да кажем в Монтана където май най-много е валяло да е стигнало едно 35-40 см ... Те ще кажат как е било.
Гледам за района на Беклемето мисля съвпада с тази при нас и е около 20 см ...
Вто Фев 18, 2025 10:21 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3427 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
kaloyanv написа:
...
Обаче прогнозите излязоха точни, тази сутрин премерих снежната покривка и ми показа 19 см и продължаваше леко да вали, та е докарало 20 см за района на Плевен. Най-вероятно да кажем в Монтана където май най-много е валяло да е стигнало едно 35-40 см ... Те ще кажат как е било.
Гледам за района на Беклемето мисля съвпада с тази при нас и е около 20 см ...
В Кюстендил осъмнахме със снежна покривка (нещо като снежна покривка) – може би 1-2 сантиметра, вече започна да се топи:
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Вто Фев 18, 2025 11:46 am
kaloyanv
Започнаха да излизат данните, всъщност в Североизточна България снега е най-много. В Русе 30 смс, мисля Силистра 35. Дефакто Монтана е валяло повече вчера и след това не толкова. Там е по-малко... От Витоша пишат че е паднало около 15-20 см сняг .. Дали е толкова нямам представа.
Цитат:
Според данните на Националния институт по хидрология и метеорология, в Казанлък вали слаб сняг, а измерената температура тази сутрин е минус 3 градуса. Снежната покривка е около 10 сантиметра. Днес най-дебела снежна покривка е измерена в Русе - 30 сантиметра, в Шумен - 27 сантиметра.
Проходът „Шипка“ е проходим при зимни условия. Снегът тук достига до 40 см. Машини обработват прохода от южната страна на прохода.
Вто Фев 18, 2025 11:52 am
zlia
Има си тема за сняг. Не засирайте всички теми за обстановката по планините с разкази и чуденки за цяла България.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... , 23, 24, 25Следваща
Страница 24 от 25
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети