Автор |
Съобщение |
ts.vasilevv
|
|
Спускане от билото между Антонски превал и връх Братаница |
|
Здравейте! Искам да попитам къде е най-полегатият участък за спукане с колелото от билото на Стара планина между Антонски превал и връх Братаница ? Искам да се спусна на подбалканския път и по възможност да е караемо - без отвесни места.
|
|
|
Чет Сеп 19, 2024 3:35 pm |
|
|
kaloyanv
|
|
Re: Спускане от билото между Антонски превал и връх Братаниц |
|
|
|
Здравейте! Искам да попитам къде е най-полегатият участък за спукане с колелото от билото на Стара планина между Антонски превал и връх Братаница ? Искам да се спусна на подбалканския път и по възможност да е караемо - без отвесни места. |
Въпроса ти е доста неточен и не се разбира. Най-добре е да отидеш на място да видиш за какво става въпрос. Там има една маркирана туристическа пътека в жълто, другата е от към тетевенска баба , която отива и към хижа Бенковски на север.... Та затова че ако може да караш от Антонския превал евентуално ще можеш. Въпроса е че други места мисля няма. Поне като съм минавал не съм виждал. Там пътеки няма за ходене, камо ли за колело.
Все пак пиши какво имаш предвид.
|
|
|
Чет Сеп 19, 2024 8:03 pm |
|
|
ts.vasilevv
|
|
|
|
Мисля да се кача с байка по черния път от Рибарица към х. Бенковски, след това да се кача на връх Братаница и от там да се спусна към подбалканския път, да е караемо, ако има черен път някъде да хвана ще е добре Някой да каже за зелената марка от Антонски превал към село Антон как е.
|
|
|
Чет Сеп 19, 2024 10:07 pm |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
|
|
Мисля да се кача с байка по черния път от Рибарица към х. Бенковски, след това да се кача на връх Братаница и от там да се спусна към подбалканския път, да е караемо, ако има черен път някъде да хвана ще е добре Някой да каже за зелената марка от Антонски превал към село Антон как е. |
Ами към Братаница е доста бутане и после трябва да се върнеш обратно и имаш пускания и качвания към Булуваня. Но може би това е единствения вариант, защото зелената подсичаща от хижа бенковски е много гадна, с много хвойна и ще ти скъса нервите. После надолу може би става, но най-вероятно си е доста стръмно. Не съм слизал към Антон, ако някой е минавал да каже.
|
|
|
Чет Сеп 19, 2024 10:23 pm |
|
|
EXIIIT
|
|
|
х.Бенковски- Братаница - Булуваня, след Булуваня на Попови гробове хващаш надолу/ляво/ зелена марка, която се включва в черен път излизащ в Антон малко под билото.
|
|
|
Пет Сеп 20, 2024 8:54 am |
|
|
ts.vasilevv
|
|
|
|
|
|
х.Бенковски- Братаница - Булуваня, след Булуваня на Попови гробове хващаш надолу/ляво/ зелена марка, която се включва в черен път излизащ в Антон малко под билото. |
Супер. Благодаря.
|
|
|
Пет Сеп 20, 2024 8:57 am |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Аз не карам колело и не мога да преценя, но по този път се качват местните тигри с джипове и си въртят по билото да си броят конете и да им карат сол.
|
|
|
Пет Сеп 20, 2024 10:23 am |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
|
|
|
|
х.Бенковски- Братаница - Булуваня, след Булуваня на Попови гробове хващаш надолу/ляво/ зелена марка, която се включва в черен път излизащ в Антон малко под билото. |
Супер. Благодаря. |
И да напишеш после как е било, моля да знаем и ние. Не че ще слизам с колело към Антон, ама все пак.
|
|
|
Пет Сеп 20, 2024 10:51 am |
|
|
kavas
|
|
|
След Булуваня още преди Попови гробове може да подсечеш кота 1992 от юг и да спуснеш по хребета над Конски извор, като държиш ляво към Гургура. Хребета е тревист ,а в един момент се появява "нещо" като черен път.
|
|
|
Вто Сеп 24, 2024 10:30 am |
|
|
|