Абе беше придремал след Сини рид, преди полвин час е тръгнал. От сън спомен няма, Емона чака. Предимството да имаш бебе, будиш се често и следиш Ком ЕмиДа...
Да, сега е поспрял на Козичино, май там на бакалията
Чет Авг 01, 2024 6:20 am
andriii
packo packov написа:
Абе беше придремал след Сини рид, преди полвин час е тръгнал. От сън спомен няма, Емона чака. Предимството да имаш бебе, будиш се често и следиш Ком ЕмиДа...
В стара джамия. Той си я знае. Айде успех му..
Чет Авг 01, 2024 7:09 am
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1278 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
Стъпи на асфалта, скоро ще кисне потните дисаги в морето добра работа, голяма преднина пред целта, можело е да поспи повече тук там
Браво на Борката! Каза и го направи!
Да видим ще постави ли нова цел за догодина .
Чет Авг 01, 2024 10:38 am
kaloyanv
Yan4o написа:
Браво на Борката! Каза и го направи!
Да видим ще постави ли нова цел за догодина .
Има я за догодина .. Това му беше като тренировка за догодина Целта е там 5 дни и малко часове изцяло велосипедно обаче. Но така като гледам ако тренира повече, нищо чудно да слезе и под 5 дни .. Ама викам стига му толкова вече
Няма да ще да напише един пътепис, едва ли ще се вдъхнови след като е минал поне 10 пъти тоя маршрут и е писал преди години ..
Чет Авг 01, 2024 10:51 am
Tito
Е то в такъв блицкриг какво има да му пътеписваш - докато си се осъзнал, че си тръгнал и вече пристигаш. Мога само да предполагам, но в в едно такова скоростно преминаване има нужда от съвсем друга ментална нагласа, за физическата е ясно.
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1278 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
kaloyanv написа:
packo packov написа:
Този личен рекорд нямаше да е възможен, без помощта на Калоянчик! Хвала нему. И че не се отдаде на Бога на бирата с ракия, и не се качи на Беклемето без колело...иначе щеше да е як номер. Майтапа на страна, бравос момчета!!!
Е, получиха се нещата почти точно според плана, доволен съм Не бях предвидил, че ще стигна до Кашана за 22 часа (ако не беше контузията в коляното, можеше и за 21 ч), иначе можеше да тръгна по-късно и така общото време щеше да е по-малко, ама... здраве да е, поука Бях много бавен, както обикновено, но почти не спирах и това беше ключът към успеха. Тренировките за издръжливост през годината дадоха резултат, а другата голяма причина за подобрението дойде от новото колело - вървеше по-бързо, по-леко и ми прости ужасно много грешки.
Много благодаря на Калоянчик за помощта. Бях поискал от него 3-4 неща, той направи 20! И даже не пожела да го снимам, да го сложа и него в архива на приключението
Та така, без да влагам сила и техника, каквито нямам, само с воля, опит, упоритост, дисциплина и добре изчислен график и организация, с помощта на приятели, нещата могат да се случат и на обикновения човек, не само на изявените спортисти
Пет Авг 02, 2024 9:02 am
kaloyanv
packo packov написа:
kaloyanv написа:
packo packov написа:
Този личен рекорд нямаше да е възможен, без помощта на Калоянчик! Хвала нему. И че не се отдаде на Бога на бирата с ракия, и не се качи на Беклемето без колело...иначе щеше да е як номер. Майтапа на страна, бравос момчета!!!
Е все пак не е точно така. Със сигурност дали аз бях там или не, той щеше да го направи по същия начин. Обаче пък аз видях нещо при него което много ми хареса. Не знам дали следващите дни е било така, но виждал съм дизела и много от другите рекордьори не само по ком-емине, как изглеждат по етапите.
Ами да ви кажа честно като срещнах Борис на Беклемето, нямаше нищо общо с тях. Не му е било лесно, обаче виждах че си има достатъчно запас и не е изпомпен.
Преди без да го познавах, като четях и като гледах как ги прави етапите и предишните ком-еминета си мислех че е бавен и се мъчи много. Обаче сега съм сигурен че може да е бавен, но има достатъчно запас от енергия през цялото време и не се мъчи чак толкова, само леко се натоварва ..
Та за мен беше удоволствие да отида и да покарам с него, още повече че тази част на Стара Планина ми е домашна. Там ходя и зимата със ски и лятото .. и никога не омръззва гледката от Гердек Тепе при хубаво време. Най- готината гледка.
Пет Авг 02, 2024 12:59 pm
kibik
Браво Борка,
сега върви у МТБто да прочетеш разказа си за първото ти минаване
и да знаеш, че Райко ще е много горд с теб
Пет Авг 02, 2024 1:09 pm
boris_borisov
kaloyanv написа:
Е все пак не е точно така. Със сигурност дали аз бях там или не, той щеше да го направи по същия начин. Обаче пък аз видях нещо при него което много ми хареса. Не знам дали следващите дни е било така, но виждал съм дизела и много от другите рекордьори не само по ком-емине, как изглеждат по етапите.
Ами да ви кажа честно като срещнах Борис на Беклемето, нямаше нищо общо с тях. Не му е било лесно, обаче виждах че си има достатъчно запас и не е изпомпен.
Преди без да го познавах, като четях и като гледах как ги прави етапите и предишните ком-еминета си мислех че е бавен и се мъчи много. Обаче сега съм сигурен че може да е бавен, но има достатъчно запас от енергия през цялото време и не се мъчи чак толкова, само леко се натоварва ..
Та за мен беше удоволствие да отида и да покарам с него, още повече че тази част на Стара Планина ми е домашна. Там ходя и зимата със ски и лятото .. и никога не омръззва гледката от Гердек Тепе при хубаво време. Най- готината гледка.
Факт, това е моят начин. Бавно, но славно. Сега си разгледах статистиките от часовника за пулса. Средният ми пулс за различните етапи е бил между 96 и 106 удара в минута, което за мен е зона 1, т.е. Загряване Много внимавам да не се напрягам твърде много, защото това ме изтощава силно и после нямам нито сили, нито настроение. Затова карам или ходя толкова бързо, колкото да ми е комфортно и с равномерен пулс. Усетя ли слабост или глад, спирам веднага да ям нещо. По време на пешеходстването ядях в движение, носех си част от храната в чантичката на кръста. Този начин ми съхранява силите и ми позволява да се движа по 18-20 часа на ден и да се възстановявам, макар и не напълно, с много малко сън. Това до голяма степен е причината да успявам да съм конкурентен в "общото класиране" на далеч по-силни и технични състезатели. Например един Никола от София, паралелно с мен, го направи за 4 дни и 14 часа, т.е. с около едно денонощие по-бързо от мен. Но разликата дойде само от първия и последния ден, т.е. той е тръгнал доста часове след мен и е завършил преди мен. А по трасето постоянно се разминавахме, като на Кашана и в Котел бяхме заедно. Той караше бързо по 12-14 часа и през другото време си почиваше, аз карах много по-бавно, но по 18-20 часа и с по-кратки почивки, но изминатото разстояние и от двамата беше еднакво. Та така, затова не обичам да има други хора с мен, защото темпото ми ги дразни, но в края на деня може да се окаже, че аз съм стигнал по-далеч "Ако искаш да ги настигнеш, карай бавно" - казал бащата на Новак Джокович, когато последния бил още дете, за другите тенисисти
Колкото до гледката от Гердектепе - съжалявам, че я пропуснахме, исках да я видя тая подсичаща пътечка, която се оказа полузабравена от Бога и хората...
Пет Авг 02, 2024 9:27 pm
boris_borisov
kibik написа:
Браво Борка,
сега върви у МТБто да прочетеш разказа си за първото ти минаване
и да знаеш, че Райко ще е много горд с теб
Често се сещам за първото ми минаване, понякога чета какво съм писал, отчитам си грешките, напредъка оттогава насам... Големи глупости съм правил тогава Но това е опита, благодарение на който сега мога да го мина за доста по-кратко време, ако и да не карам много по-бързо Оказва се, че противно на логиката, един човек на 45 може да бъде доста по-силен и издръжлив отколкото когато е бил на 30. Често си мисля и за Райко, той е истинска легенда, много, много силен. Нереално ми се струва това, че сега го направих само с около 4-5 часа по-бавно от него, а е направо кощунствена мисълта, че за догодина го планирам да е по-бързо от него, ама на, мисля си го
Пет Авг 02, 2024 9:37 pm
kaloyanv
boris_borisov написа:
kaloyanv написа:
Факт, това е моят начин. Бавно, но славно. Сега си разгледах статистиките от часовника за пулса. Средният ми пулс за различните етапи е бил между 96 и 106 удара в минута, което за мен е зона 1, т.е. Загряване Много внимавам да не се напрягам твърде много, защото това ме изтощава силно и после нямам нито сили, нито настроение. Затова карам или ходя толкова бързо, колкото да ми е комфортно и с равномерен пулс. Усетя ли слабост или глад, спирам веднага да ям нещо. По време на пешеходстването ядях в движение, носех си част от храната в чантичката на кръста. Този начин ми съхранява силите и ми позволява да се движа по 18-20 часа на ден и да се възстановявам, макар и не напълно, с много малко сън. Това до голяма степен е причината да успявам да съм конкурентен в "общото класиране" на далеч по-силни и технични състезатели. Например един Никола от София, паралелно с мен, го направи за 4 дни и 14 часа, т.е. с около едно денонощие по-бързо от мен. Но разликата дойде само от първия и последния ден, т.е. той е тръгнал доста часове след мен и е завършил преди мен. А по трасето постоянно се разминавахме, като на Кашана и в Котел бяхме заедно. Той караше бързо по 12-14 часа и през другото време си почиваше, аз карах много по-бавно, но по 18-20 часа и с по-кратки почивки, но изминатото разстояние и от двамата беше еднакво. Та така, затова не обичам да има други хора с мен, защото темпото ми ги дразни, но в края на деня може да се окаже, че аз съм стигнал по-далеч "Ако искаш да ги настигнеш, карай бавно" - казал бащата на Новак Джокович, когато последния бил още дете, за другите тенисисти
Колкото до гледката от Гердектепе - съжалявам, че я пропуснахме, исках да я видя тая подсичаща пътечка, която се оказа полузабравена от Бога и хората...
Ами не забравяй че аз все пак се върнах по същия път и то рано сутринта, даже тогава гледката беше още по-хубава
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети