Автор |
Съобщение |
andriii
|
|
Мумджидам |
|
Здравейте Имам питанки за Мумджидам. Мисля някой от следващите уикенди да ходя с приятелката до комплексите в село Врата и от там с колела към Мумджидам и обратно. До Три могили от Врата е асфалт и после хубав черен път (предполагам -минавал съм малка част от него покрай Е и после пътека със синя маркировка до Мумджидам. Та въпросите са:
1. Тази пътека става ли за колела или по скоро ще е мъка (аз карам планинско, приятелката-малко)? Може да ги оставим в Три могили и пеш да продължим. Гледах че е около 4.5 км в посока пътеката.
2. Гледам, че около 1 км преди Три могили от пътя вдясно се отделя пътека, покрай Джами тепе и по късно се слива във синята пътека от Три могили. Така се спестява малко разстояние. Дали някой има идея за тази пътека ок ли е? (на сателита се вижда и е различима пътеката)
Благодаря предварително Ако се сетите и за друго като идея в маршрута споделете
п.с. Мисля до Инкая да се отбием и според времето и по Е8 наобратно посока Акватепе-на 1 км от ЛС Инкая са Старжите и Момин камък да и покажа
|
|
|
Съб Юни 15, 2024 10:08 am |
|
|
vaskoo
|
|
|
Карайте си до Три Могили, с колелата до джамията. После още час и половина пеш до Мумджидам. Не че не се кара там, ама не е за всеки тая пътека, През Джами тепе - колелата в гората, че спускането към останките на Чакъровската махала не е да всяко колело и колелист.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Последната промяна е направена от vaskoo на Нед Юни 16, 2024 10:58 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Съб Юни 15, 2024 11:18 am |
|
|
andriii
|
|
|
|
Благодарско , Васко И аз така мислех, че колелата са до пътеките. Значи потвърждаваш за горната пътека че съществува. В този случай май по добре до Три могили да идем, че да го видим селото все пак Пък там ще измислим за колелата къде да ги оставим
|
|
|
Съб Юни 15, 2024 11:58 am |
|
|
vaskoo
|
|
|
В него район, пътеките различни от главната за Мумджидам, са обрасли и губещи се на моменти, но трасетата на картата са точни. През Джами тепе ще спестите 100м денивелация с колелото, за сметка на пешеходната.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Нед Юни 16, 2024 2:00 pm |
|
|
andriii
|
|
|
|
Ок, благодря пак. Значи до селото, бутаме някъде колелата и пеш по официалната
|
|
|
Нед Юни 16, 2024 7:57 pm |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
|
|
Ок, благодря пак. Значи до селото, бутаме някъде колелата и пеш по официалната |
Пиши кога ще ходите като час и дата ..
|
|
|
Нед Юни 16, 2024 8:31 pm |
|
|
andriii
|
|
|
|
Може би тоя уикенд, но ще се реши следващите дни
|
|
|
Пон Юни 17, 2024 4:54 pm |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
|
|
Може би тоя уикенд, но ще се реши следващите дни |
НЕ за друго, ами да знам кога да мина да си набера едно колело. Засега не ми трябва, ама нямам с окачване и с удоволствие бих се снабдил с едно за проба и то безплатно
|
|
|
Пон Юни 17, 2024 8:41 pm |
|
|
andriii
|
|
|
|
хахахах, ама мини твърдаци са и двата, няма с двойно окачване..само да не го подкара мечка, че оправяй се тогаз
|
|
|
Пон Юни 17, 2024 9:48 pm |
|
|
tortomanin
|
|
|
Ебаси, тия пет скапани къщя станаха толкова популярни, че ще взема да ида и аз. Поне да мога мотивирано да критикувам.
|
|
|
Вто Юни 18, 2024 10:00 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
|
|
Ебаси, тия пет скапани къщя станаха толкова популярни, че ще взема да ида и аз. Поне да мога мотивирано да критикувам.
|
Иди, тъкмо ще събереш материал за темата „Поредица от родопски грешки“.
Аз съм бил 1 път на Мумджидам, беше първа пролет.
Не ми харесва да гледам изоставени къщи... Иначе поляните и природата са хубави, но не са нещо особено, че да се възхваляват.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
|
|
|
Сря Юни 19, 2024 9:19 am |
|
|
stealth
|
|
|
Ще вземе да ги откажете от хубавата разходка
Аз също не съм ходил, но някой ден бих...
|
|
|
Сря Юни 19, 2024 10:39 am |
|
|
vaskoo
|
|
|
Те като минат с твърдаците по хубавия път, особено в средната му част и в това прохладно време ... думите на Тортоманина за Родопа, ще им се сторят направо като реклама.
Махалата и околните развалини на Чакър, Узун, Гяур, Гуне, Кокез, Саръкая ... коги цъфнат джанките и дивите череши там, дъбравите започват да се листят, а Боровица се белее и шуми в дерето, тогаз е времето за тия места. Родопа не впечатлява окото, тя се усеща с душата. Те ви една телефонна фотка на махалата и Чиляка, е га му хареса малко на някой от хасковските
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Сря Юни 19, 2024 11:12 pm |
|
|
andriii
|
|
|
|
Екстра стана разходката до махалата събота. Отказахме се от колелата, че много топло и половината от нас щяха да сдадат багажа и да си го изкарат на другата половина Та с колата до Инкая първо и после до Три могили, то пък автомагистрала до там, имаше някакви веселби из селото. После по синята марка. Екстра си е пътеката и по голямата част с дървета и сянка. Там на поляната тишина и спокойствие,нямаше никой, огледахме постройките и бам под едно едно дърво се излегнахме и похапнахме. На връщане се качихме над ловно стопанство Инкая, да видим Стражите и до Турската куля. Горе е благодат...360 градуса гледка. Някъде в далечината и Мумджидам се виждаше. Имаше много оставени плодове и зеленчуци, че и яйца по скалата..Явно някакъв обичай
|
|
|
Пон Юни 24, 2024 10:41 am |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
Ехаааа, цветята са супер... Някой знае ли как се наричат ? А тези обзорните снимки на кои върхове са ? Станали са идеални ... Все пак трябваше да споменеш, че не си с велосипедите, да не стоя цял ден излишно да чакам да си набера нещо ...
|
|
|
Пон Юни 24, 2024 12:49 pm |
|
|
|