Автор |
Съобщение |
kaloyanv
|
|
|
|
Има проблемни места по този участък и заради сечищата, на мен ми се случва да го минавам вечер и е още по-кофти. Точно по това че може да хванеш по някой горски път нанякъде. Въобще всичките тези участъци със сечища са проблемни, през деня ок .. Но вечер особено съм запомнил един дето два пъти съм го бъркал и там гпс-а също не хваща добре.
Около Йорданкино кладенче също може да се въртиш като пумпал и да се чудих накъде да вземеш , дали по пътя или някъде из шубраците, където е и уж маркировката която не я виждаш в началото.
|
|
|
Вто Апр 09, 2024 9:59 pm |
|
|
Гроздан Николов
|
|
|
|
Сетих се и още нещо относно този преход . Едва ли е толкова важно ,но ми направи впечатление и да го отбележа : на около километър преди хижа "Чумерна" има едно баирче , отбелязано на част от картите като Харамия (1369м) . Докато крачехме на изток видях , че в орукс със заредената карта на бгмаунтинс дава единствено пътеката на КЕ , минаваща през връхчето (тук отбелязано като кота 1373) , а приложението maps.me ме насочи да премина по пътека , южно от този връх . Реално така се спестява малко качване и спускане , а и самата пътека е доста интересна - украсена с шеговити надписи , сърца и други забавни неща . Участъкът е кръстен " Владо панова райска пътека 2022г. " и преминаването му кара преминаващите за минути да забравят умората от изминатите дотук километри . Може би ще е удачно да се добави и към този слой , както я има в повечето други .
П.П. : Ако случайно съм в заблуда и нещо греша се извинявам предварително , но така го видях аз по карти и приложения
|
|
|
Сря Апр 10, 2024 1:35 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Ще огледам - само дай линк от kade.si на мястото.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Сря Апр 10, 2024 3:32 pm |
|
|
Гроздан Николов
|
|
|
Сря Апр 10, 2024 3:40 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Аха, то няма много какво да се види - гора е.
Ако имаш трак от твое минаване, можеш да го пуснеш в системата от билетчета - ще добавим по него пътеката.
|
|
Сря Апр 10, 2024 3:56 pm |
|
|
Гроздан Николов
|
|
|
|
|
|
Аха, то няма много какво да се види - гора е.
Ако имаш трак от твое минаване, можеш да го пуснеш в системата от билетчета - ще добавим по него пътеката. |
Както написах в един от предишните ми коментари не съм записвал трак . Пътеката доколкото виждам се припокрива с отбелязаната с пунктир в другите слоеве - примерно Tourist map и Open street map , и др. Засега не ми се очертава ново минаване там , но предполагам че доста съфорумци ( в частност и преминаващи по КЕ ) ще минат от там и биха могли да запишат gps - следа .
|
|
|
Сря Апр 10, 2024 4:43 pm |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
Тази пътека и аз я видях 2022-ра като слизах от Чумерна към Буковец някъде към 23.00 и хич не ми повлия духовитоста и си продължих по маркировката. Някъде в този райо видях и един от най-големите мравуняци в живота ми .. Другите бяха по едни пътеки в гората преди да се излезе на откритото за връх Ореляк в Пирин.
|
|
|
Сря Апр 10, 2024 8:58 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Мравчена поляна в Пирин
Ще вкарам пътеката само от живи данни.
|
|
Сря Апр 10, 2024 10:33 pm |
|
|
NuclearWinter
|
|
|
Мартинова чука
_________________ Който го е страх от гората да не ходи при мечките!
ДА! На АЕЦ Белене. |
|
|
Съб Апр 13, 2024 4:41 pm |
|
|
didkopitko
|
|
|
|
Из Врачанскио Балкан - в събота от Згориград до Боров камък, минаване под водопада и качване на билото. В неделя билно - Пършевица - вр. Кръстанова могила - вр. Дудил - вр. Ушите - вр. Бук.
|
|
|
Пон Апр 15, 2024 10:45 am |
|
|
Гроздан Николов
|
|
|
|
В неделя направихме разходка от Горно Къпиново до най-южната точка на България - връх Вейката и обратно .
|
|
|
Пон Апр 15, 2024 11:03 am |
|
|
stealth
|
|
|
Изведох колелото на разходка до Стара планина.
Горе още не се е разлистило, но от гледката до х.Българка се е раззеленило много приятно.
Реших този път да спусна на север по синята маркировка към Плачковци и Трявна. Там вече не беше приятно. Много счупени дървета по пътеката, както стари, така и нови. Единственият чист участък е около 100-на метра по черният път към хижите Армеец, Планинец и Ивайло. Според табелата, от х.Ивайло до Плачковци е 2 часа агаля-агаля.
|
|
|
Пон Апр 15, 2024 7:05 pm |
|
|
dilaro2
|
|
|
Чет Апр 18, 2024 2:07 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3367 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
Вчера, 20 април 2024 г., събота – Осоговска планина, склоновете на връх Кюнек.
Боровете бяха „цъфнали“ в бяло!
Редуваха се слънце и суграшица, слънце и суграшица...
... ама аз упорит – режа си хвойна и не се отказвам.
Накрая заваля сняг на парцали, едвам избягах до колата.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
|
|
|
Нед Апр 21, 2024 10:11 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
Вчера, 20 април 2024 г., събота – Осоговска планина, склоновете на връх Кюнек.
... ама аз упорит – режа си хвойна и не се отказвам.
|
Джин ли ще вариш?
|
|
Пон Апр 22, 2024 12:31 am |
|
|
|