Хубаво, но аз гледам какви данни ми идват от GPS, което е важното. Бюджетния ми смартфон Xiaomi Redmi 8A с еднобандов GPS за около 200 лв. дори на тясна уличка с високи сгради от двете страни вижда около 30 спътника от GPS, GLONASS, Galileo и BeiDou, като използва двайсетина от тях и дава хоризонтална грешка от 10 метра. На по-открито кръстовище, съответно резултатите са доста по-добри, а какво да говорим в планината. Отделно от това поддържа бързо зареждане. За смартфоните с двубандови GPS няма да говорим, въпреки, че и те се намират на цена под 1000 лв.
Какви параметри дава Гармина?
В планината, например в по-тесни/дълбоки долини и/или под широколистна растителност през топлото полугодие и/или в иглолистни гори също и през зимата, има случаи, в които смартфони въобще не успяват да изчислят някакво местоположение, докато други туристически устройства се справят криво-ляво със задачата. Разбира се, всеки е свободен да избира на какво да разчита в ежедневието си. Аз лично ползвам както смартфони, така и туристически приемници, но ако трябваше да избирам в повечето случаи бих предпочел последните, донейде във връзка и с картографското ми хоби, за което всъщност още по-подходящи биха били уреди предвидени за употреба в геодезията, които обаче са твърде скъпи за моя джоб и твърде тежки за раницата ми.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Вто Сеп 05, 2023 2:47 pm
vencil
Свързано с координатната система, но не успявам да го разчета.
От менюто на ръчен GPS:
Диапазони на мащабиране
Zoom Ranges Hint
Нашия превод
г./д. за y, л./д. за x
(г./д.) и (л./д.) мерни единици ли са, посока ли е....
на Руски
Вв./вн. для y. Впр./влев. для x.
на Немски
y: Hoch/Ru.; x: Li./Re.
на Френски
Haut/Bas : y, Gch/Drt : x
Сря Окт 18, 2023 7:17 am
Николай_K
горе/долу за у, ляво/дясно за х
вверх/вниз для у, вправо/влево для х
Немски и френски не използвам.
Посока е.
Сря Окт 18, 2023 9:32 am
vencil
Благодарим. Бях се насочил към това но имах съмнения, за съжаление Руския доста ми е избледнял през годините не че съм го знаел перфектно де но се справяхме.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... 24, 25, 26
Страница 26 от 26
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети