Кукузелска пътека
Минавал съм я преди може би 40 години, без да знам, че се казва така. Сега се наканих да я навестя с леко притеснение - нямах представа дали въобще я има и ако да, в какво състояние е. То излезе отлично - като се започне от отбивката от Владайската река, където имаше табели ( впрочем, те не споменаваха името " Кукузелска"), после разчистеното трасе и на места стъпала и мостчета! Цялото нещо е доста късо и е просто приятен начин да избегнете Златните мостове. Снимки - https://photos.app.goo.gl/crCeyW8boVt86u8s9
Пон Май 16, 2022 1:59 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3379 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Не мога да отворя снимките – Гугъл дава съобщение:
„404. Това е грешка.
Заявеният URL адрес не бе намерен на този сървър. Това е всичко, което знаем.“
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Пон Май 16, 2022 3:50 pm
ndamov
Този линк май отваря снимките - предишния го правих на таблета си, а Андроид не е точно стихията ми - не, че нещо е... Извинения и дано сега всичко е наред
Пон Май 16, 2022 4:53 pm
Митак
Защо пътеката се нарича "Кукузелска"?
Миналата година х. "Червената Шапчица" (бивша на композиторите) работеше, едни младежи я стопанисваха и доста прилично готвеха.
Вто Май 17, 2022 9:08 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3379 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
В какво състояние е пътеката на слизане от вила „Катеричка“ към шосето за Златните мостове?
(Минавал съм по нея преди почти 2 години, но беше нощно време.)
Може ли да качиш някъде джипиес-трака и да го споделиш тук?
Вто Май 17, 2022 9:54 am
ndamov
Благодаря!
Кукузелската пътека е наименувана на Йоан Кукузел Ангелогласния (https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%99%...), най-вероятно във връзка с хижата на Композиторите, която хижа сега носи името „Червената шапчица“.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети