Няма как да го открият.
Една банда шейнари от Петрич дето кръстосва Пирин я дебнат вече 15 години и не могат да ги сгащят, еле път това леке...
_________________ Бутам след осмата бира
Вто Фев 08, 2022 1:34 am
Сотиров
Вярваш ли, Дидо, че няма как? При наличието на заснети кадри? А свидетели на входа на лифта, отдето е тръгнал тоя лисунгер? А списък на закупените шейни? Това е МПС, ей!
Вто Фев 08, 2022 2:07 am
EXIIIT
Шейните никой не ги регистрира, свидетелите са видели този ден поне 10 шейни още, кадрите са супер некачествени и по тях няма как да намериш човека, с каска и очила е всеки там. И ето така, няма да го открият.Вариант да го намерят е някой да му има зъб и да го издаде
Вто Фев 08, 2022 9:46 am
Сотиров
Абе тука пише, че се регистрират:
Как да се регистрират снегоходите
Нещо не виждам логика да се регистрират скутери, мотопеди и тротинетки, а моторни шейни с мощност на лек танк да остават извън обсега на полицията. Разбира се, сега ще почнат споровете "кое е път". Е ли път между дърветата? Ами е ли път между облаците, пък се иска разрешение за планери, нали?
Вто Фев 08, 2022 9:43 pm
dido
Пак там е написана каква е реалността:
Цитат:
Собствениците на моторни шейни, за съжаление, рядко спазват съществуващите закони и разпоредби. Най-често тези превозни средства се използват в изоставени райони и в отдалечени райони, където е малко вероятно да се срещне служител на КАТ.
Вто Фев 08, 2022 9:59 pm
Сотиров
А, реалността...
Вто Фев 08, 2022 11:07 pm
Drako
Аз шейна с номер не съм видел :Д. Тука на бодрост има 'избираема' пропускливост и си ги носят с големи джипки, качени на ремарке. И да ги спре полицията, какво ще им каже ? Служителите на Добринище са на касата и на лифта, демек зимат ти парите и си до там за тях
п.п, да речем че някой се задейства и някак си им пише акт на шейнарите, бълха ги охапала и пак ще си е същото, а да се задейства някой, едва ли ...
Чет Фев 10, 2022 2:36 pm
Сотиров
Българинът отдавна е намерил решение на проблема "няма кой". И поговорка си е измислил - "Бог високо, цар далеко". И продуктивни практики е намирал - народните отмъстители хайдутите, а в по-ново време Доброволните отряди на трудещите се (ДОТ), наследили Въоръжените работнически групи и отряди (ВРГО). Носителите на значката "Готов за труд и отбрана" помнят. Та така...
Чет Фев 10, 2022 3:07 pm
Drako
То има кой, но при положение че хижите се зареждат точно със споменатите машини, кой хижар ще си сложи главата в торбата ? Или ще носи на гръб през снего ? Във въпросната ситуация говорим за чиста човечност, която явно при този субект сипсва. И да го глобяваш и да го биеш, то си е се тая ...
Чет Фев 10, 2022 9:03 pm
vaskoo
Добре де, регистрират шейните, и какво следва от това?
Ще ги дебнат от КАТ по цяла зима зад скалите? Кой, къде и какви правомощия има?
Какво пречи да се спират по пътищата, докато се теглят нерегистрираните мпс-та?
Част от тия хора (с шейни, мотори, атв-та, джипки) участват при нужда и в спасителни акции, гасене на пожари, снабдяване с лекарства и основни храни. Което не значи, че не са нарушители.
Има място за всички в планината.
Само здраве да има, за всички.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Чет Фев 10, 2022 9:38 pm
dido
В тази връзка попаднах на следното:
Цитат:
Казвам се Венци Златарев. Не съм нито фейсбук планинар, нито интернет герой. Не притежавам профил в нито една мрежа или платорма, както и не следя дискусии, и коментари в тях. Като собственик на хижа '' Иван Вазов '' , нямам идея какво се сучва дори в тази сраница. Един прост хижар съм - който от 30 години, живее предимно в планината. Ще ме простите, че Ви занимавам, но това мисля касае всички вас и въобще хората които обичат планината. Днес едни нагли и прости момчета - минаха една граница, която ми бяха обещали да не прекрачват.
Става въпрос за шейнарите. Докато бях горе цялата минала зима и тази до съвсем скоро - държаха на мъжката си дума да не идват на хижата. Разбрали обаче, че съм слезнал и днес-довтасали. Моята дума обаче беше - дойдат ли веднаж само още - почваме войната. Те я започнаха. Бях им обещал - дойдат ли - ще зария институциите, медиите и интернет форумите с писма и постове.
Няма съвършени и безгрешни хора. Хижарите, в това число и аз,туристите, пастирите, монасите, хората работещи в институциите свързани с планината - всички ние допускаме грешки и извършваме нередности в ущърб на Природата и закона. Но има една група наглеци, които безкруполно и демонстративно , постоянно заявяват -че са над и извън закона.
Това което правят в националните ни паркове мотористите и шейнарите , не може да се случи нито в Африка, нито в Индия. В Европа няма човек, който би си и помислил, че такова нещо е възможно да се случи в нациоален парк. А всички ние ги търпим и си траем . Време е това да спре.
Не може, когато един турист се потопи в някое езеро - това да е храна за всички медии, а когато 20 шейни , всяка седмица разцепват - зони за огранчено човешко въздействие, резервати, и места на които това е забранено със закон - оглушително мълчание.
Нямам нищо против момчецата да си карат скъпите играчки. Но никога няма да се съглася, това да става в защитени територии. За това призовавам всички Вас ,които обичате Природата - Да ги разкараме от националите паркове.
Ако група хора могат постоянно да си карат моторите и шейните в защитените териори, защо други да не си режат дърва, палят огньове,стрелят по дивите животни .......
Идните дни ще започна да занимавам медиите и институциите с тези въпроси. Призовам и Вие да се включите. И моля - споделете този пост във всички познати Ви плаинарски форуми и групи, понеже както спменах в началото съм бос и ''не екипиран'' в сферата.
Пет Фев 11, 2022 1:04 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3461 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Възможно ли е последните мнения в настоящата тема (след мнението на vedrin) да се копират или преместят в темата
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Нед Фев 13, 2022 2:17 pm
vladofff
Re: Земетресение с епицентър в околностите на х. Заврачица
vedrin написа:
разлюляването.
Според сектантие в Рила имало подземни пещери, в които бачкали "светли същества". Твърде е възможно да са отървали крика, докато са вдигали някой виман да му ремонтират заден колесник и вот тебе землетресение..
Пон Фев 14, 2022 12:29 am
Сотиров
Да не забравяме за двайсетте товара злато на Вълчан войвода, скрити нейде в пещерите тамо.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети