Ей на това му се казва подобаващо отпразнуване на РД-то. Мисля, че можеш да се конкурираш само със Стефан (SPI), който си го празнува я на Маненкото, я на Аргировото езеро (май едната година беше на едното, а другата-на другото, не помня вече, годините тежат ).
Уф, ама и вие с тези ТипиЦи - по-важното е, че яко сте се изкефили и че вече имате ново попълнение в групата на Пирин lovers-ите.
Вто Юни 29, 2010 2:17 pm
whitefeather
Спахме на едно от превалските езера, малкото, срещу Мозговишка порта (може и да бъркам наименованията, зависи от годината ). Между другото, в събота надвечер гледахме как двама се опитват да издрапат по снега нагоре към портата, явно тръгнали към Тевно.
А иначе, маршрутът в неделя беше тръване от езерото по посока Джангалска порта, отклоняване вляво и обикаляне склоновете на Малък Полежан (може и да си имат други имена, не споря), от там малко клекинг и изкачване платото под Газей. Нямам удачна снимка, на която да го нарисувам.
Вес, вие сте си изкарали не по-малко добре. Сватба в планината - само мога да си мечтая за такава.
Вто Юни 29, 2010 2:26 pm
Весела Ягодова
Нарочно ли не сте искали да минете през Малък Полежан ? Ако сте се качили от там, от където си мисля, бая стръмничко ми се види...
Аз също ще кача снимки в "Родопи" секцията.
Сватби, рождени дни ... все пак, друго си е да поскиташ из Пирин. Аз съм запланувала бая неща, но първо трябва да се оправят колената, а това не става много бързо. Така че май само ще си гледам снимки от тук нататък.
Вто Юни 29, 2010 2:34 pm
whitefeather
Решихме, че ще ни отнеме повече време. Първоначално имаше и идея Малък, Голям, Газей и тогава надолу, но накрая се спряхме само на Газей.
А коленцата май са всеобща мъка. Надявам се скоро да разбера чак такова предимство ли дават щеките. Засега мнението ми е, че по-скоро да.
Вто Юни 29, 2010 2:41 pm
Gamina
Хич не се замисляй дали дават предимство - походи малко с щеки и пак ще говорим
Вто Юни 29, 2010 3:06 pm
In Earnest
ve_san написа:
Ей на това му се казва подобаващо отпразнуване на РД-то. Мисля, че можеш да се конкурираш само със Стефан (SPI), който си го празнува я на Маненкото, я на Аргировото езеро (май едната година беше на едното, а другата-на другото, не помня вече, годините тежат ).
Ееееее, това е перфектното място за РД - между Каменица и Яловарника!!! С колегата whitefeather преди около 10-ина годинки имахме интересна нощувка там и паметно изкачване на Каменица после!
Влашките езера също са ми от любимите!!!
Вто Юни 29, 2010 3:17 pm
In Earnest
whitefeather написа:
Вес, вие сте си изкарали не по-малко добре. Сватба в планината - само мога да си мечтая за такава.
Ти само намери булка - аз набързо ще ви кумувам на Газея!
Нещо много насериозно започнахте да се вземате ми се струва. Осрахте темата за рождения ми ден.
Хиляди извинения от мен, тък като аз съм причината, че се обадих за Малкия Типиц.
In Earnest написа:
Speedy, това че имам 17 мнения във форума не означава, че съм ходил 17 пъти на Пирин, а именно надявам се не визираш мен с това "лаладжии".
Разбира се че не визирам теб като лаладжия, нито пък fi4kata. Как си го помисли (-хте) въобще!? Говоря за хора които се водят местни, но неходещи в планината - съответно незнаещи и разпространяващи неточна информация. Това имах поредвид като писах лаладжии.
In Earnest написа:
Сигурно няма как да се уточним правилно кой връх кой е в този регион - някои вярват на написаното през 1967г., други на разни разбирачи от 2007.
Всеки вярва на който иска разбира се. Аз затова те помолих да дадеш източник в който пише че Малък Типиц е това което ти си написал, тъй като ми бе интересно да прочета кой и къде го е отбелязал по този начин. Моето становище го изложих по-горе и не задължавам никой с това си мнение.
Чукар, чука означава: нещо остро, издадено. Гледан от някои места Превалски чукар помоему има такъв вид.
In Earnest написа:
Тогава почвам да се обърквам по отношение на това, което вие наричате Превалски чукар. Първо не прилича на съществен връх, чукар и т.н., после малко е в страни от езерата и циркуса, които са кръстени на него.
Не си прочел внимателно какво съм писал. Няма нищо кръстено на Превалски чукар. Езерата, циркуса и самия връх са взели името си от седловината Превала. Прочети пак какво съм написал.
Обикновено названията вървят отдолу-нагоре, т.е. някоя местност примерно дава името на близкия връх, езеро или река. Примери в Пирин бол що се отнася за върхове - Суходолите Бански и Разложки, Баюви дупки, Василашки чукар, Башлийски чукар, Спанополски чукар, Василашки чукар, Валявишки чукар, Къркъмски чал, Превалски чукар, Валявишки чукар и т.н.
In Earnest написа:
Не искам да се натрапвам или споря във Вашия форум, мисля че обичащите любимата планина са приятели.
Не се натрапваш на никой и едва ли някой във форума спори ей така за спорта, да се заяжда с теб или да те счита за враг. Този форум не на нас, на вас или на тях. Той е на всички ни и съм напълно съгласен, че е обичащите любимата планина са приятели тук.
Леле, кога написахте 3 страници постове...
А ви черпа с един албум македонски и патриотични такива на Сите българи ЗАЕДНО!!! Та кат го слушате да ви идат мисли за оденье, самодиви, Тодорки, раЧия, цървено вино и др. убавини, а не за имена на върхове.
ЧРД на рожденника на патерица - и за него специално е линка.
А, мерси, това е приказка.
Пък убавините, ако не са самодиви, поне сами и диви да са.
Вто Юни 29, 2010 4:19 pm
In Earnest
whitefeather написа:
Аз на Финтата му обяснявах, че на Горно Газейско езеро го чакат самодиви за да го стимулирам да издрапа, а то вместо самодиви го чакаха само преспи
Вто Юни 29, 2010 4:48 pm
fi4kata
In Earnest написа:
whitefeather написа:
Аз на Финтата му обяснявах, че на Горно Газейско езеро го чакат самодиви за да го стимулирам да издрапа, а то вместо самодиви го чакаха само преспи
А бе ти ми "такова" бойната слава с тези чукари. През тези морени с 15кг раница от заде и с 25кг куче от преде на ръце скачах като планинска коза. Само мисълта за самодивите ме крепеше. Инак мисля че се справихме на ниво като за новобранци.
Вто Юни 29, 2010 5:20 pm
dido
whitefeather написа:
Спахме на едно от превалските езера, малкото, срещу Мозговишка порта (може и да бъркам наименованията, зависи от годината ). Между другото, в събота надвечер гледахме как двама се опитват да издрапат по снега нагоре към портата, явно тръгнали към Тевно.
А иначе, маршрутът в неделя беше тръване от езерото по посока Джангалска порта, отклоняване вляво и обикаляне склоновете на Малък Полежан (може и да си имат други имена, не споря), от там малко клекинг и изкачване платото под Газей. Нямам удачна снимка, на която да го нарисувам.
Ние съботно разходихме Гредаро, спахме на Бъндерица до кръчмата, неделя се бяхме запътили за това ридче дето се види вдясно на снимката. По него да се качим на Малък Полежан. Не се получи тоя път, за съжаление ...
_________________ Бутам след осмата бира
Последната промяна е направена от dido на Нед Дек 17, 2023 1:11 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Юни 29, 2010 5:21 pm
whitefeather
Абсолютно перфектната снимка! Между другото, тук таме имаше пирамидки, явно има и други ентусиасти.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4Следваща
Страница 3 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети