Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3461 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
vedrin написа:
... да бъдат маркирани лавинните участъци...
Би било добре също съответни знаци да бъдат добавени и в BGMountains картата, нещо което по една или друга причина сме пропуснали да сторим. Стефане, ще се погрижиш ли за последното?
Нанесох тук-таме знаци за лавинна опасност, главно където се разделят летните и зимните маршрути.
Стана доста шарено на картата, но винаги може да се промени.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Сря Дек 29, 2021 9:17 pm
Сотиров
Що за лигавщини?
"Синът на зам.-министъра на енергетиката Пламен Данаилов - Алекс, който бе обявен за издирване, след като изчезна на писта в Пампорово, е открит."
А защо е бил обявен за издирване? Защото мама и татко не го били чули от 10:30 сутринта. А момчето, представяте ли си, карало ски на пистите, но си забравило телефона в колата. Един час след тревогата, обявена по всички медии, детето е открито някъде по обяд. Ама не е съвсем открито, ами то се обадило от телефон на приятел. Следва благодарност към "всички ски патрули, спасителна служба, спасители, екипът на 112 и всички медии". Гледайте какви ресурси са задействани! Ами като са го пуснали сам да кара - на 15 години е все пак, какво очакват? На всяко спускане ли да се обажда вкъщи? Не знам другите как ще погледнат, но за мен това е престъпна "загриженост", която струва толкова скъпо!
"Синът на зам.-министъра на енергетиката Пламен Данаилов - Алекс, който бе обявен за издирване, след като изчезна на писта в Пампорово, е открит."
А защо е бил обявен за издирване? Защото мама и татко не го били чули от 10:30 сутринта. А момчето, представяте ли си, карало ски на пистите, но си забравило телефона в колата. Един час след тревогата, обявена по всички медии, детето е открито някъде по обяд. Ама не е съвсем открито, ами то се обадило от телефон на приятел. Следва благодарност към "всички ски патрули, спасителна служба, спасители, екипът на 112 и всички медии". Гледайте какви ресурси са задействани! Ами като са го пуснали сам да кара - на 15 години е все пак, какво очакват? На всяко спускане ли да се обажда вкъщи? Не знам другите как ще погледнат, но за мен това е престъпна "загриженост", която струва толкова скъпо!
Ако беше синът на някой си Герги Дръндъров? Казват, ще се обяви след 24 часа!
Пример - Изчезна жена в Разград. Обявиха след 24 часа. Откриха я убита, насечена на парчета и заровена на няколко места извън града.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Пет Дек 31, 2021 12:26 am
kaloyanv
И както винаги , там коментарите на фейсбука се изказват тежко , тежко..
По интересното е че това е бил Дамян Петков, явно на него такъв му е късмета. Но все пак трябва и да се внимава.
Другото е ме той казва Мальово поле, а пък поста на бефса казва Камилата, не че има значение. Явно на няколко места са паднали.
Пет Дек 31, 2021 9:27 am
Drako
Каквото и да маркират на Мусала, кел файда. Лифта те качва, навалицата е голяма и никой не мисли с главата си. Миналата година едно момиче пред мен слезе по въжето на гъз буквално, беше си със зимни ботушки за разходка в парка, а котките направо скърцаха в снега, така хубаво го беше навяло. Но в един момент ще се изпуснеш от въжето, което е единственото, което те пази и ще литнеш надолу с главата.
Вто Яну 04, 2022 9:25 pm
Сотиров
Инцидент е и е в планината, Еленския балкан. По-подходяща тема не намерих.
"Инцидентът стана в района на село Костел. Подобно нещо се случва рядко. Куршумът е минал през животното, излязъл е и е рикоширал в дърво, след което попада в човека."
Никога не съм криел, че взаимното отстрелване на ловците носи в себе си някаква справедливост. В случая обаче ме зачуди нещо друго. Убитото животно е глиган. Значи, куршумът - проектилът по новому! - минава през това яко туловище, удря се в дърво, отскача и се забива в човека. Ако някой тука разбира от боеприпаси, нека ми обясни: какво оръжие и с какви патрони осигуряма такива поражения? Ловна пушка ИЖ?
Сря Яну 05, 2022 2:59 pm
Dimitar-G
Карабина с магнум патрон.
Сря Яну 05, 2022 4:26 pm
EXIIIT
Магнум, Магнум, колко да е този Магнум???
Най - вероятно е одраскал прасето, тръкнал се е в кората на дървото и тогава си е влезнал в човека.
Пък сега се раздухват разни други версии, щото стрелящият сигурно е прокурор, съдия пък може и някой милиционер да е..... та да отърве кожата. Минал през прасе отскочил от дърво пък утрепал човека хахаха бахти магнума.
Сря Яну 05, 2022 4:50 pm
Dimitar-G
Почти всяка карабина е достатъчна, не само с какъв да е модел магнум, но дори и с обикновен патрон.
Зависи къде е ударено животното.
Не знам подробности за инцидента и затова "Най - вероятно" не мога да кометнирам.
Средствата вече са събрани. Как ги изчислиха колко трябват толкова бързо не знам. Толкова много кампании има вече и на сайта на ПСС има. Но общото е на всички че искат пари. Има хора които можеха да дарят екипировка.. Ама както се казва "дай парата"
Сря Яну 12, 2022 5:42 pm
djogobg
Принципно се води инвентар, когато някоя служба използва такъв, така че се знае какво е откраднато и в какви количества. При положение, че има марка и модел, изчисляването на цената не е толкова трудно. Отделно от отряд Враца бяха казали, че и на екипировка директно са благодарни. Просто на хората е по-лесно да дарят 5-10 лева, вместо 3 метра въже.
Сря Яну 12, 2022 11:39 pm
Сотиров
Всяка кражба е мерзост, но има и такива, които дори крадците смятат за низост! Да откраднеш от слепец, да задигнеш торбата с хляба на сакат пенсионер, да източиш бензина на линейка... Ето сега посегнали на инвентара на спасители. А че може някой да погине, защото няма с какво да му помогнат, кой се интересува! Кравата ли ще си връзва с туй въже? На кого ще го продаде и за колко? Дали пък някой алпинист няма да го вземе за по-евтино? Май там е проблемът, че има кой да изкупува краденото и после да го пласира. Нямаше да се крадат метали, ако пунктовете за вторични и полицията на бяха в комбина с"берачите на джилезо". Нали един разочарован се върнал от Швеция и обяснил: "Алумин колко щеш, а никой не го купува!" Е, тука го купуват...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети