ЗОВ ЗА ПОМОЩ - КРЪВОДЯРЯВАНЕ
Колеги, в петък при битов инцидент с избил бойлер в банята за залети с вряла вода майка ми и сестра ми, които са и инвалиди. Настанени са в Клиниката по изгаряния - Пловдив с тежки изгаряния от 40% и все още опасност за живота. Според лекуващия лекар е необходима по 2л. плазма на ден за първата седмица на реанимацията с цел предотврятяване опасността за живота и по бързо възстановяване. От това което видях и разбрах днес кръводаряването се извършва в Кръвния център на УМБАЛ "Св Георги" - Пловдив от 08.00 до 14.00 и денонощно в Кръвния център в Окръжна Болница - Пловдив. Процедурата отнема около час с попълването на декларация, интервю с лекаря за здравословно състояние, самото даване на кръв и полежаване в зависимост от състоянието от 20 до 30 мин. Кръвния център предоставя пакет с продукти за възстановяване( сок, кафе, два буркана течен шоколад, вафли и др. подобни) и бележка съгласно Кодекса на труда за 2 дни платен отпуск. За желаещи от сф - да се свържат с pepino_bg за организация и логистика. Предвиждам за утре или в сряда да осигуря и местни хора и да се видим сутринта в клиниката. Издава се бележка с името на кръводарителя и за кого е - в случая майка ми е Иринка Николова Горанова и Нина Борисова Горанова. Тези бележки ги предавам само в реанимацията на 4 етаж на лекуващия лекар. За сега не знам дали може да се даде кръв в Сф и да се транспортира от Кръвния център на София до пловдив, но ще попитам дали е възможно. Базови изисквания за годност за даване на кръв са: възраст до 65 год, да не е боледувано от хепатит тип Б и сифилис, да няма диабет и болести на сърцето, мн високо или мн ниско кръвно.
Пон Юни 14, 2010 4:58 pm
pepino_bg
Събрахме се вече няколко човека.
За утре (15.06) уговорката е в 6:30 на ОМВ на Окръжна болница.
Моят телефон е 0888 933 679.
Петър
Пон Юни 14, 2010 5:36 pm
Spas
Кръв може да се дари във всеки град и не е нужно същата кръв да се транспортира до Пловдив, само трябва да се пише за кого се дарява, по този начин е сигурно, че ще я получат майка ти и сестра ти. Дарената кръв влиза в съответната "банка" на града където е дарена, а от "банката" на болницата където са пострадалите се взима за тях.
Вто Юни 15, 2010 9:27 am
dobrudjan4e
Васко питай там лекарите дали може да се даде кръв в София.
_________________ Който пие бира не умира!
Вто Юни 15, 2010 6:29 pm
Gamina
Трябва да може, но питайте. Близък приятел катастрофира в началото на месеца и беше във Видин. Та се даваше кръв тук без проблем, трябва да се знаят имената и някакъв номер.
Сря Юни 16, 2010 1:19 pm
vasil111
Да, благодаря на всички отзовали се, има възможност да се даде в сф - сега ще уточня начина и ще ви кажа.
Пон Юни 21, 2010 9:06 am
Balkana
опит за помощ
Здравей Васко!
Надявам се нещата да са се подобрили с твоите близки!
Аз съм далече от Родината но ако с нещо мога да помогна от тук напишими в ЛС
Желая ви здраве!
_________________ Поклон на теб, природо, създанье необятно
на твоя свод лазурен, на твойто слънце златно,
на твойта вечна младост и вечна красота,
на всичко, що е в тебе божествено и тайно,
невидимо, кат бога, велико и безкрайно
и равно с вечността;
Отечество любезно, как хубаво си ти!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети