ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Инциденти и нещастни случаи в българските планини
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 135, 136, 137 ... 224, 225, 226  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Инциденти и нещастни случаи в българските планини
Автор Съобщение
Сотиров

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Много пъти тук се е разисквала темата за инцидентите в планините, неразумните туристи, заплащането на разноските по спасяването и прочее. Аз винаги съм се стремял да не съдя от топлата си спалня, просто защото твърде рядко туристите съзнателно тръгват към проблемите си. Често проявяват непредпазливост, но пък често и условията се променят неочаквано. Кое как е, трудно може да се разбере отдалече. Веднъж тръгнахме с малките от "Седемте езера" към Урдините езера. Чудесно време. Горе на Раздела обаче мъглата беше толкова плътна, че едва се виждаше на пет метра. Е, прегърнахме един стълб за снимка и се върнахме. Ама беше лято, а и теренът обратно беше ясен. Но ако това се случи зимата в студ и вятър, вече съвсем не е безпроблемно пристигането в хижата. Затова - мечка да те не срещне! Заплащането е вторият проблем и аз не съм сигурен дали изобщо някой без застраховка е платил нещо. Имаше един лигльо, който беше извикал хеликоптера, защото му тежала раницата. Ония лайнарчета, дето изправиха на нокти цяла България, ги намериха в кръчма по чисти бели ризки, а майка им подлуди и спасителната служба, и медиите (с проклятия!). И какво? Да не би да е платила нещо? За сведение, аз винаги ходя по високите планини със застраховка за всички ни. (Макар вече без застраховка "смърт" за мен. Решили се, че на моята вързаст не се умира на планината!)
Съб Яну 02, 2021 12:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vandu

Мъж оцеля след падане от 300 метра в Стара планина.

Планински спасители са оказали помощ на мъж, паднал от 300 м височина в района на хижа "Плевен" в Стара планина.
...Планински спасители са били свидетели на инцидента.

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/muzh-ocelya-sled-padane-300-metra-stara-planina

Последната промяна е направена от vandu на Съб Яну 02, 2021 6:13 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Съб Яну 02, 2021 12:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Махни това [/url] от линка, че не се отваря. Но то и не пише нещо повече. Все пак си мисля, че не е паднал, а се е свлякъл 300 метра. Пак е имал късмет, де! А не разбрах и как хем в 14:30 бил подаден сигнал, хем спасителите били свидетели.
Съб Яну 02, 2021 1:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ray

Ама смешното, скъпи Сотиров, е, че между "онези лайнарчета", за които говориш и онзиденшните рилски херои, сякаш единствената разлика е, че едните са стигнали до кръчмата в тъжа, а другите до онази на Венци. Расбира се, ракиата у венцовата кръчма е по-убава от оная в селзката, а каавето му е най-убавото в БГ. А дано все на туй високо равнище да е. Сиреч, коректен исбор са напраили рилските херои. Smile
Съб Яну 02, 2021 1:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Лъчо, с такива абсурдни сравнения правиш разговора излишен! Лайнарчетата ги търсиха с хеликоптер, майка им вдигна шум до небето, а накрая дори извинение нямаше. Докато тия на Рила изобщо не са си играли на криеница, спасителите не са се задействали, туристите са стигнали сами до хижата - изнощени, както чета, могли са в зимната нощ и да загинат. А ти ще ми правиш сравнения!
Съб Яну 02, 2021 2:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ray

Напротив, расговора не е излишен! Голямо заблушдение, Съжелявам. Ако искаш ще си изтрия коментара. Извинения.
Съб Яну 02, 2021 3:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Няма нужда нищо да триеш. Просто разговорът става излишен, когато се сравняват несъпоставими неща с цел да се аргументира някаква теза. Писах ти вече - мечка да не те срещне!, защото и това може да се случи. Ако ходиш по планините, разбира се. Защото пред компютъра то няма да се случи. Ето, чета коментарите под съобщението в "Сега": всичките са гадно негативни - от "чий са го търсили?" до "ами жалко, че не са си го намерили!". Очевидно писани от някакви хейтъри, които не са стъпвали на планинска пътека. Да не говоря за сняг, вятър и мъгла.
Съб Яну 02, 2021 3:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ray

Мнение извинявайте Отговорете с цитат
Извинявай отново Сотиров. Извинявайте отново всички. Голяма грешка. Сам знаеш, че не ходя из планините, но ми е интересно да зачитам за ходенията на съфорумците и да коментирам важно. А вамерих в орума и хора, с които ми е кеф да си лафя. И затова коментирам. За съжеление явно ме смяташ за хейтър. Съжелявам. Но аз смъ виновен щото коментирам което не расбирам. Винаги ми е било кеф да расговаряме, счятах че е допринасящо за всички и ксъм благодарен.
Съб Яну 02, 2021 5:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Тебе не те смятам за хейтър, говорех за злобарите от"Сега", а и в много други форуми. Обикновено не чета коментарите там, но този случай беше по-специален. А ти ходи на екскурзии - не са опасни за живота, ако си го пазиш!
Съб Яну 02, 2021 5:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lz1fw

Мнение инциденти с две групи туристи в Стара Планина Отговорете с цитат
https://btvnovinite.bg/bulgaria/incidenti-s-dve-grupi-turisti-v-stara-planina.html
Съб Яну 02, 2021 8:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ray

Грешно коментирах и затова изтрих.

Последната промяна е направена от ray на Съб Яну 02, 2021 9:48 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Съб Яну 02, 2021 9:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
muktinath

https://www.pss-bg.bg/napregnato-nachalo-na-godinata-za-spasitelite-ot-otryad-troyan/
Съб Яну 02, 2021 9:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tito

Балканът си ги е подкарал както си знае. Това, че на хижа Плевен можеш да се препичаш на терасата по къс ръкав съвсем не значи, че по склона насреща и по прилежащото било ще ти се прости ако си по цвички..

Съб Яну 02, 2021 10:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vaskoo

Някакво бобслей мероприятие е имало по тия улеи.
Дано се появи повече информация за инцидентите - екипировка (котки, обувки), зимна/лятна пътека, промили и прочие ... да може някакви изводи да се направят може би.
Бог да прости загиналия, а на другите дано са се разминали тежки и непоправими контузии!

Съб Яну 02, 2021 11:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tito

При тези случаи поне времето не е било фактор. Балканът се виждаше като на длан от Плевен, на Ботев по обяд е било минус 3, вятърът 6 метра ЮЗ. Основната опасност е било слънчево изгаряне и снежна слепота.

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/637691

Съб Яну 02, 2021 11:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 135, 136, 137 ... 224, 225, 226  Следваща
Страница 136 от 226

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.