ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
относно някои неща
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 82, 83, 84 ... 102, 103, 104  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Предишната тема
Следващата тема
относно някои неща
Автор Съобщение
lz1fw

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
ray написа:
lz1fw, благодаря за отговора. Не искам да се натрапвам, но според мен си правиш някакви експерименти и стигаш до краиности... Имах предвид дали наоколо има кръчма или поне бакалия или нещо откъдето да ис закупуваш разни работи.... Ако ли не бих могъл да закупя и изпратя каквото кажеш докъдето има нещо като пункт или друго, поне някакви консерви и ракиа, не за къркане... Отвоно да кажа, не се натрапвам, ти си знаиш наи-добре но както и сам си казал няма место за героизъм.... Горното е сириозно, няма да ме затрудни, ще го сторя с удоволствие. Отделно че ми е дълг с оглед не това че винаги си ми съдействал като съм имал въпроси. бъди разумен и не върши глупости. Явно сега не е момеонта за лаф за друго, затова няма да коментирам още.

Лъчко, всичко има тук. Благодаря, трогнат съм, но е излишно да се притесняваш за мен. Експерименти правя наистина, но не и със себе си. Резултатите от експериментите се оказаха толкова скандално неочаквани, че временно съм спрял провеждането им и съм се отдал на философски размисли за същността на нещата. Обстановката тук е изключително подходяща за това.

Ситуациаята накратко: излязох в отпуска, дойдох с една раница на гърба тук и нямам особено желание да се връщам. Злото, обхванало света, дава възможност за работа от разстояние. И аз се възползвам от тази възможност. Всяко зло за добро. Има един подобен лаф за лимонадата.

В момента мъглата и облаците се опитват да се разкъсат. С нетърпение очаквам лъчите на Слънцето.

Да не се разсейваш и да не забравиш да отговориш на въпроса по-горе за китайците. И на мен ми е любопитно.
Сря Дек 09, 2020 12:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
aldo

Местожителство: Варна

ray написа:
Не. А ти ще отговориш ли? Или смяташ, че това би било твърде брутално нарушение на негласната договорка в орума да се бърборат само глупости или в най-добрия случай маловажни неща?

Пътят на коприната.
Адмирации за младежа с позивната!
И аз си бях харесал една пещера у Непал, ама пусто нали си обичам жената..., па тя не щя Smile
Сря Дек 09, 2020 1:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ray

А бе разсейват ме тука разни бири и водки, ама няма да забравя - ще отговоря утре и на двама ви. Smile Ама да си знаеш, че ако все пак нещо ти дотрябва- насреща сме. Хубава нощ!
Чет Дек 10, 2020 1:17 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Twoo

След всеки изминал ден край морето все повече ми се иска да ходя из планините. И на последък ми се върти идеята за преход с една или две нощувки през януари, като се приберем. Но ми се иска да е със спане на заслон, хем да вдигнем нивото с бивакуването, хем да не се хвърляме в дълбокото и да ни гледате в новините. С оглед липсата на снегоходки и котки, а и техника за боравене с тях. Предпочитам да е някъде под 2000м и да има някаква печка, че с три сезонни чували, може да се окаже истински сървайвър нощуването, а ми се иска да е романтика.
Чакам идеи и предложения.
Чет Дек 10, 2020 12:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Svetlix

Местожителство: Плевен

Като прочета по-внимателно поста ти и си мисля, че питаш за Осогово и вр. Руен Smile Другото за което се сещам е вр. Голям Кадемлия в Стара планина. Разгледай и Краището. Там също има добри идеи, само със заслоните е по-сложно. Но пък за еднодневки е перфект. Изкачваш една планина, слизаш, спиш на хижа/хотелче и на следващият ден следващата ...

Чет Дек 10, 2020 1:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ray

lz1fw, чудесно е, че си ок и явно си изкарваш добре! Рей лятоска се наложи аварийно да нощува в една пештера, ама от влага и студ успя да изкара само няколко часа в нея... Много интересно какви експерименти правиш, но няма да настоявам да казваш, за да не объркам нещо. Ама когато може - кажи. Впрочем сигурен съм, че освен приятно е и бая вълнуващо от личен опит да установиш, че рано или късно сериозните занимания с наука водят до филозофиата, мертафизиката, лтратурата. А ако имаш късмет и още по-нататък. Имам внадпредвид до кръчмата. Даже някои от нас успяхме да стигнем до кръчмата без да се налага да сме имали такива занимания.
Извинявайте, ама не мога да коментирам сега и ще спра, ще си довърша коментара по-късно. Всичко хубаво!
Чет Дек 10, 2020 5:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ray

Ами много съм накъркан извинявайте ако нещо...

Между другото както сам казваш „злто е обхванало света“, но това е така отдавна. Номера е ти да нямаш нищо общо с него.

А за китаиците смятах, че поне на тебе моя отговор е ясен и затова по-рано не казах нищо... Щото аз вече отговорих. Впрочем допускам че може и да не съм съвсем прав, та затова запитах.
Запитах те и ме посъветва да си закупя конкретен смарфон, китаиски. Въпреки че смятах че си направил наи-добрия за мен избор и че нито въпросвам нито коментирам решенията ти не го закупих. След това се зцамислих за евтина телифонка, но и те се оказаха вероятно китаиски и дотук.. И досега съм без телифон никакъв. Неудобно е, но оцелявам някак си. Също така е факт, че хората на ведрин ме поканиха да си правим лаф моабет в един саит. Що ли ми трябваше да се заинтересувам какъв е... Много ми се искаше, ама питаи ги дали съм приел поканата им. Ако греша някъде оправете ме, ще съм благодарен.

Впрочем чу ли за онзи синпатяга дето се разхождал по железопътните релси и си изпуснал възлюбения китаиски смартфон между тях...?

Алдо, пътя на конприната, казваш... Ето тва е моя проблем с китаи: че сегашния китаи предаде онзи китаи, китаи на онзи път. Ама имало го и сега пътя... Има го дръжки, то и китаи го има, ама само външно. Сори, ама не си падам по света като манифактура, още по малко по предатели.

Извинявайте много съм пиян... Не ме рецитираите, коментари на които е отговорено или някак са станали част от разговор не изтърквам, само евентуално оправям някои грешки че допущам доста. Зарад туи и си забравих квото щях да коментирам.

Светльо, да ти благодаря за коментара за италианеца. И кажи му на twoo нещо което му е по-наблизо.

Ристо, това твоето си е любовен копнеж по рила. От снимките направо нахлу свеж въздуж и скрежец посипа. Не занм остарявам ли или помъдрявам, наи вероятно изглупявам, ама все повече ме радват такива неща на другите. Благодаря.
Чет Дек 10, 2020 10:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lz1fw

Като отговор един виц:

Летят в самолет папагал, слон и мечка. По едно време папагалът тропнал с крак по пода. Ония го питат:
- К'во си се разтропал бе?
- Права са на тежкар. - отговаря папагала.
Полетели още малко и мечката си мисли:
- Я, що пък да не са направа и аз на тежкарка?
И тя тропнала с крак по пода.
Ония пак питат:
- Мецо, какво си се разтропала?
- Ми правя се на тежкарка, хм...
Слонът взел да се комплексира и решил, че и той трябва да е най-големия тежкар, нали е най-тежък и той тропнал. Ама се пробил самолета и взел да губи височина.
А папагала:
- А бе... вие ся... можете ли да летите, а?
- Ми не можем. - всички в хор.
- Ми като не можете да летите к'во се правите на тежкари?

Поуката: ако си мечка или слон, не прави като папагалите и не ги питай какво да правиш.
Very Happy
Чет Дек 10, 2020 10:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ray

Заиченце, lz1fw, заиченцето лъчко.
Чет Дек 10, 2020 11:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Twoo

Там е работата, че ние доста сме я въртели тези схема с много дневно-еднодневните преходи. Като влезем в серия и докато се усетим сме обиколили половин България. Всъщност след малко тръгваме към Елена и ето спане в необитаема къща, Балкан... Въпроса е че искам да изляза от тези схема и да спим някъде по средата на прехода, но ми се иска да не е в хижа, хотел и тн...
П.п Признавам си в Осоговската планина не съм ходил никога, а много ми се иска, та определено е в списъка за догодина.
Пет Дек 11, 2020 9:16 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ray

Ами twoo уникален си Smile. Но нека кажат по-голямите специалисти...
А според теб дали е добра идеата да ида някъде на море сега? При мен е обратвото на тебе.... Някакви идеи? Ама ако говоря глупости си ми кажи направо... Въпроса е и към всички.
Пет Дек 11, 2020 1:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

ray написа:
Ами twoo уникален си Smile. Но нека кажат по-голямите специалисти...
А според теб дали е добра идеата да ида някъде на море сега? При мен е обратвото на тебе.... Някакви идеи? Ама ако говоря глупости си ми кажи направо... Въпроса е и към всички.

Може, на Бора Бора:

https://www.trivago.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B0-95418/%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB/hotel-the-st-regis-bora-bora-resort-163813

Цените са "много добри". Mr. Green Mr. Green

Пет Дек 11, 2020 3:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
ray

Благодаря. И все пак нима слънчака не осигурява същото на още по-яки цени?
За нас двамата и сички останали:

https://www.youtube.com/watch?v=VE2sme045MA

Всичко хубаво! Smile
Пет Дек 11, 2020 9:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ray

Очаквах че поне стелт ще каже нещо касетелно горния въпрос....

Светльо и съфорумци, хайде да изпущаме тука разни странности, чудатости и невероятности. Това отдавна ми е намерението и е съвсем удачно да е в относно някои неща. Ще стане интересно. Големи благодарности на светликс за коментара за италианеца.Може нещо и сами да раскажете.
Съб Дек 12, 2020 12:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lz1fw

ray написа:
да изпущаме тука разни странности, чудатости и невероятности.

Вече почти съм се научил да паля печка с дърва. Днес запали от първия път. Паленето на печка е ритуал, имащ своя философия и изискващ спазване на соецифични закони.

Ритуалът започва с цепенето на дърва. Подхожда се нежно, без използване на варварски инструменти като триони и брадви. Цепенето става с длето и тесла. С умели удари длетото се набива в голямата цепеница, като й се дава свободата да се разцепи по свой собствен избор. След като се почуства свободна, цепеницата се цепи винаги по един и същ начин - радиално и никога по линиите от годишните кръгове.

Печката отначало се пали като се прилага скромност. Започва се с малки и тънки дръвца и чак когато напълно се разгорят и вдигнат температурата се добавят по-дебели дървета. Най-дебелите пънове се добавят накрая, когато работата по паленето всъщност е завършена. Също както в живота и в политиката.

Днес в полите на Рила положението е градус и половина на километър и половина. Не знам каква е дименсията на произведението от температура и видимост.

Поздрави от долния етаж на пещерата.
Съб Дек 12, 2020 2:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 82, 83, 84 ... 102, 103, 104  Следваща
Страница 83 от 104

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.