ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Избор на Раница
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 86, 87, 88  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
Избор на Раница
Автор Съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
Joro написа:
Темата е като за мен, че и аз стоя пред избор на раница- нещо около 40-50 л. Но като гледам цени и избор, май ще "ходя" при ТАШЕВ.

Ако "ходиш" при Ташев, обърни внимание на това Distance 40:

http://tashev.bg/bul/ultralight_40.htm

Имам я от 2 месеца, защото търсих по-малка и лека раница. Основното и предимство е, че е много лека - 980гр и все пак събира немалко багаж. Пробвах я 2 пъти на кратки преходи и като цяло съм доволен. Джобовете на кръстния колан за мен са много полезни, както и достъпа през страничен гумиран цип до вътрешноста на раницата(вътрешен джоб).

Пет Апр 09, 2010 10:32 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
nasko_

Joro написа:
Темата е като за мен, че и аз стоя пред избор на раница- нещо около 40-50 л. Но като гледам цени и избор, май ще "ходя" при ТАШЕВ.

Моето мнение е да не бързаш да купуваш Ташев.
Погледни чуждите сайтове в UK,помисли за възможност дали би могъл някой да ти пазари раница от английско и да ти я докара и т.н
Аз например носих една китайска раница около година и половина,носих и ташевка известно време,но с дойтера който ми донесоха преди месец се чувствам най комфортно.
погледни този сайт: http://www.roughgear.co.uk/Product.aspx?product=944
Тази раница ми излезе около 260 лева с доставка до адрес в Англия и транспорт до България като отделен багаж в самолет.
Беше на промоция с торба за вода deuter(около 40 лева) и едни практични торбички за дрехи (струващи около 20 лева в България)
А има и вграден дъждобран,който също е 25 лева на Ташев...тъй че е хубаво човек да се позамисли и добре да предцени преди да си дава паричките!
Поздрави!!!
Сря Апр 14, 2010 11:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
taurus

Местожителство: София

Значи търся раница предимно за града и чат пат за планина и пътувания.
Кръстен колан явно само ще ми пречи, търся лекота (под 800гр), функционалност, както и да е с удобен гръб (да се разпределя добре тежеста). /и здравина/

Пак се върнах на Ташев Rock Eagle 35 Cr/ps . Какви са ви впечатленията, пропуска ли вода, недостатъци някакви?
http://www.tashev.bg/bul/rock_eagle_35_cr.htm
http://www.tashev.bg/bul/rock_eagle_35_ps.htm

До 60-80лв.

Имам Мило Монте 32, но тя е малко тежка за градско... ориентирана е за планината.( никаква вода не пропуска, удобна и здрава,настройки, обемна)

Последната промяна е направена от taurus на Сря Апр 14, 2010 1:52 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Апр 14, 2010 1:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
matix

Местожителство: София

Аз имам една Ташев Rock Eagle 35, от миналия век, 96 година някъде, един от първите модели. На училище ходех с нея, като студент също, и по Витоша и разни други еднодневки още я използвам. Малко е протрита, но още е здрава. За над 10 години яко носене мисля, че сама говори за себе си. Сега разправят, че не ги правели вече толкова здрави, но аз не съм забелязал такова нещо. Имам една Алпинист 60+10 на 6-7 години, и тя си е ок, също и раницата ми за лаптопа е ташев, нямат грешка. Стига толкова реклама. Мисълта ми беше, ако ти трябва нещо универсално - rock eagle става Smile

Сря Апр 14, 2010 1:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
modjoa

В момента съм с Rock Eagle 35. Взех е миналата година, точно след като направиха подобрения по дизайна и сложиха дишаш гръб. Единственото което не ми харесва е като сложа мех за вода в нея, няма изход за маркуча. Всъщност се налага да го пусна през отвора на джобовете, които понякога сами се отварят при местене на маркуча.

Препоръчвам ти моделът с кордура - значително по-здрави и качествени материали са използвани.

Също така те съветвам да си е поръчаш директно от Ташев, за да си сигурен, че:
1. Имаш 2 години гаранция. За съжаление много магазини за туристическа екипировка ти дават само 1 година;
2. Тя ще е най-новия модел, а не някоя залежала бройка от старите модификации;

Поръчването става с 1 емайл - съдържаш модел, цвят и адрес. Всеки път като поръчвам ми пращат някакви залъгалки - ключодържатели, календарчета, тефтери и т.н.

Като ми остане време мисля да напиша едно подробно ревю за тази раничка Smile
Сря Апр 14, 2010 10:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

Но тя е 1,5 пъти, по-голяма, 1,5 пъти по-тежка( около 1445гр) и 2,6 пъти по-скъпа!

Чет Апр 15, 2010 10:51 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
skakalec

Виждам, че колегата вече си е взел, но въпреки това ще внеса и моето предложение. Може на други, които разглеждат темата да им е полезно. http://www.aku.it/en/prodotti.php
Проблема е , че магазина, където продават тази е в Благоевград. Иначе раницата я нося вече три-четири пъти и мога да кажа, че е много удобна - може да носи както малко , така и много багаж. Гърбът на раницата отстои от гърба на туриста с помощта на специална рамка и постоянно е проветряван. Единият път дори карах велосипед по доста лошо трасе - беше пълна и тежичка и въпреки това нямаше проблем. Има и покривало за дъжд. Вътре е с две отделения, два странични джобове и два отгоре на капака(вътрешен и външен).... Smile

Чет Апр 22, 2010 8:26 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Joro

Местожителство: Варна

Цитат:
погледни този сайт: http://www.roughgear.co.uk/Product.aspx?product=944

Наско, благодаря, но ще ми дойде в повече финансово. За сега нямам познати, да ми я донесат. А с доставка ще се вкл и мито, и ДДС. Предстои купуване и на друго оборудване. А освен това хоби имам и още, трябва и тях да ги храня! Very Happy
Пет Апр 23, 2010 11:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
skakalec

http://www.sportsdirect.com/karrimor-bobcat-60-65-rucksack-717064
http://www.sportsdirect.com/karrimor-panther-65-rucksack-ladies-717060
http://www.sportsdirect.com/karrimor-cougar-rucksack-717062

Има и други модели и марки......
аз лично съм с тази и съм доволен за сега...http://www.sportsdirect.com/karrimor-backcountry-rucksack-717027

Съб Апр 24, 2010 6:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Balkandjiq

Joro написа:
А с доставка ще се вкл и мито, и ДДС.

От UK няма мито.Нали сме в ЕС.
Съб Апр 24, 2010 4:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pgg

skakalec написа:

Има и други модели и марки......
аз лично съм с тази и съм доволен за сега...http://www.sportsdirect.com/karrimor-backcountry-rucksack-717027

Може ли да ми кажеш нещо повече за тази раница, че не откривам никаква информация за нея.
Съб Апр 24, 2010 6:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
skakalec

Ами какво по-конкретно?
60 л. е +10, 2 външни странични джоба, но отстрани няма пристягащи ленти. Има вградено покривало за дъжд, ремъци за външно пристягане на допълнителен багаж. Гърба е с дишаща маерия и се регулира - като видях най-напред как се регулира се уплаших, че няма да издържи, но вече съм спокоен тествал съм я около три пъти доста натоварена и не мърда. Има ластик за дрехи или др. аксесоар. вътрешен джоб и отвор за кемълбек и джоб на капака. Удобна ми е за сега съм доволен. Все пак няма нещо, което да е вечно. Ако си близо до Благоевград може да се видим и да я видиш.

Нед Апр 25, 2010 9:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Off Topic
Хареса ми подписа ти skakalec:

"...Wherever I may roam......
....Anywhere I roam
Where I lay my head is home..."
Very Happy
Punk
юни сме на "Васил Левски" Wink

Нед Апр 25, 2010 10:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
skakalec

Punk Croc Punk

Пон Апр 26, 2010 8:15 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pgg

skakalec написа:
Ами какво по-конкретно?
60 л. е +10, 2 външни странични джоба, но отстрани няма пристягащи ленти. Има вградено покривало за дъжд, ремъци за външно пристягане на допълнителен багаж. Гърба е с дишаща маерия и се регулира - като видях най-напред как се регулира се уплаших, че няма да издържи, но вече съм спокоен тествал съм я около три пъти доста натоварена и не мърда. Има ластик за дрехи или др. аксесоар. вътрешен джоб и отвор за кемълбек и джоб на капака. Удобна ми е за сега съм доволен. Все пак няма нещо, което да е вечно. Ако си близо до Благоевград може да се видим и да я видиш.

Мерси за отговора, малко далечко съм от Благоевград, от Бургас съм Smile . Поръчвам е, че ще вземе и тя да свърши Smile
Пон Апр 26, 2010 11:32 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 86, 87, 88  Следваща
Страница 7 от 88

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.