Ами по мое наблюдения хората без много опит тръгват от големите раници и с придобиването на опит почват да смъкват литража ... - на принципа на Мечо Пух - колкото по-малко толкова по-малко
Аз като безумен притежател на 65+10 литрова раница бих си взел най-евтината с подобен литраж раница, примерно тази - http://www.outdoorgear.co.uk/eshop.asp?wci=product&wce=54205701&CameFrom=aw
Защото ще вземеш нещо, дет не си го мерил.
Дидо, лятото не е оферта да се спи по хижите, еле па с мене в една стая
Човека дири нещо евтино - ти го наби на ACT Lite 40+10 за 274 лв. в Стената.
Нека походи с нещо евтино, пък после ще си прецени за какво си заслужава да дава повечко пари.
Е аз от кое време ти мрънкам да не я мъкнеш празна тая раница бре
Баце - нормалната раница побира и повече и по-малко. Малката става като коледна елха, когато я накичиш с шалтета, чували, рейки, шелове, шишета и друг инвентар.
Лятото като правихме крос Рила и Пирин за 8-те дена, мойта ми беше тамън. Вервай ми.
Иначе съм съгласен с твойта логика, че колкото по-голяма раница се носи, толкова повече се пълни ненужно.
Според мен 65+10 е оптималния обем раница за дълъг преход. В никакъв случай повече
Тя побира ама тежи 3 кила. А моята е 1600 грама. Аз лично не обичам да мъкна излишни тежести, камо ли кило и половина мъртъв товар из цялата планина ...
Тя побира ама тежи 3 кила. А моята е 1600 грама. Аз лично не обичам да мъкна излишни тежести, камо ли кило и половина мъртъв товар из цялата планина ...
100% съм съгласен с тебе, още повече, че един френд го закъса с таза от тежко носене. Ама това си има един пословичен минус за БГ - цената.
Кво да ти кажа - истината е някъде там. Аз не обичам да кича раница като коледна елха. В мойта сичко е вътре. Особено удобно по газейската пътека
п.п. за планинарската карта никой нема да ти даде Нобелова награда, но за антигравитация ще ти дадат!!!
и ако я откриеш ше те нося на гръб из Пирина, обещавам!
п.п. за планинарската карта никой нема да ти даде Нобелова награда, но за антигравитация ще ти дадат!!!
с антигравитация аз ще Ви нося и двамата
Пон Мар 29, 2010 7:15 pm
Niksi
Виж ги тия двамата юнаци какво ти думат и вземи средата - т.е гледай да е между 50 и 60 литра, не повече.
И другото важно нещо - не взимай нещо, преди да си го пробвал. На вид и като цена може да ти хареса, но като тръгнеш с него, да не ти е комфортно.
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу.
с антигравитация аз ще Ви нося и двамата
Ще носиш ама на пиенье ...
_________________ Бутам след осмата бира
Пон Мар 29, 2010 7:41 pm
dido
North face е една от най-фалшифицираните марки в бранша. Аз си пазарих полара през наш човек от щатите за по-сигурно ...
Този модел на Ташев тогава ме спря да го купя това че е много тумбеста, гърба уж е ъпгрейднат сега... но пък Милото е много широка и сплестната , кръстния колан в града не го нося ,само тежи и пречи, поне да беше с дунапрен... иначе гърба и презрамките са много удобни! На дъжд/порой се справя безупречно!
Та главнияте недостатъци спорд мен са тежка раница (за 32л) и кръстен колан който нито е лента нито е колан, а мрежест колан?! (на снимката изглежда много по-добра).
Двоумя се дали да не си взема Ташев Рок Игъл 35 Ps или Crd , някой има ли впечатление от раницата в употреба как се държи?
Милото съм я носил само в града няколко пъти , в планина не съм ходил.
_________________ - Ядрото на човешкият дух се изгражда с новите преживявания.
Чет Апр 08, 2010 12:09 pm
satzata
Аз бих дал едно друго предложение за малка раница. Тази, която ползвам е купена от Мерто за 37лв и е на HEAD - черна с оранжеви кантове. Много хора я ползват така като гледам по улиците. Тя е с две прегради и няколко малки джоба - има отделение за обувки и дори си има собствен дъждобран. Презрамките са удобни. Ползвам я вече 1.5 години като градска постоянно. Лека е и удобна. Може би е 25-30 литра. Няма кръстен колан (за малка раница не мисля, че е твърде необходим), но има някаква закопчалка пред гърдите. Ползвам я и за еднодневни разходки по Витоша - побира всичко необходимо (резервна дреха, шише за вода 2 литра, храна, гети, шапка, ръкавици). На мен ми върши перфектна работа за това, за което я ползвам.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети