ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Избор на Раница
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 86, 87, 88  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
Избор на Раница
Автор Съобщение
dido

Мнение Отговорете с цитат
Ами по мое наблюдения хората без много опит тръгват от големите раници и с придобиването на опит почват да смъкват литража ... - на принципа на Мечо Пух - колкото по-малко толкова по-малко Very Happy

Пон Мар 29, 2010 6:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Аз като безумен притежател на 65+10 литрова раница бих си взел най-евтината с подобен литраж раница, примерно тази - http://www.outdoorgear.co.uk/eshop.asp?wci=product&wce=54205701&CameFrom=aw
Защото ще вземеш нещо, дет не си го мерил. Rolling Eyes
Дидо, лятото не е оферта да се спи по хижите, еле па с мене в една стая Laughing Laughing Laughing
Човека дири нещо евтино - ти го наби на ACT Lite 40+10 за 274 лв. в Стената.
Нека походи с нещо евтино, пък после ще си прецени за какво си заслужава да дава повечко пари.

Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Пон Мар 29, 2010 6:55 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Мар 29, 2010 6:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Е аз от кое време ти мрънкам да не я мъкнеш празна тая раница бре Laughing

Пон Мар 29, 2010 6:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Ристо Туристо

dido написа:
Е аз от кое време ти мрънкам да не я мъкнеш празна тая раница бре Laughing

Баце - нормалната раница побира и повече и по-малко. Малката става като коледна елха, когато я накичиш с шалтета, чували, рейки, шелове, шишета и друг инвентар.
Лятото като правихме крос Рила и Пирин за 8-те дена, мойта ми беше тамън. Вервай ми.
Иначе съм съгласен с твойта логика, че колкото по-голяма раница се носи, толкова повече се пълни ненужно. Rolling Eyes
Според мен 65+10 е оптималния обем раница за дълъг преход. В никакъв случай повече Exclamation

Пон Мар 29, 2010 6:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Тя побира ама тежи 3 кила. А моята е 1600 грама. Аз лично не обичам да мъкна излишни тежести, камо ли кило и половина мъртъв товар из цялата планина ...

Пон Мар 29, 2010 7:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Ристо Туристо

dido написа:
Тя побира ама тежи 3 кила. А моята е 1600 грама. Аз лично не обичам да мъкна излишни тежести, камо ли кило и половина мъртъв товар из цялата планина ...

100% съм съгласен с тебе, още повече, че един френд го закъса с таза от тежко носене. Ама това си има един пословичен минус за БГ - цената.
Кво да ти кажа - истината е някъде там. Аз не обичам да кича раница като коледна елха. В мойта сичко е вътре. Особено удобно по газейската пътека Laughing

п.п. за планинарската карта никой нема да ти даде Нобелова награда, но за антигравитация ще ти дадат!!! Wink
и ако я откриеш ше те нося на гръб из Пирина, обещавам! Laughing

Пон Мар 29, 2010 7:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
albena :-)

risto_turisto написа:
,

п.п. за планинарската карта никой нема да ти даде Нобелова награда, но за антигравитация ще ти дадат!!! Wink

с антигравитация аз ще Ви нося и двамата Laughing
Пон Мар 29, 2010 7:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Niksi

Местожителство: софия

Виж ги тия двамата юнаци какво ти думат и вземи средата - т.е гледай да е между 50 и 60 литра, не повече. Smile

И другото важно нещо - не взимай нещо, преди да си го пробвал. На вид и като цена може да ти хареса, но като тръгнеш с него, да не ти е комфортно.

Пон Мар 29, 2010 7:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Ристо Туристо

Niksi написа:
Виж ги тия двамата юнаци какво ти думат и вземи средата - т.е гледай да е между 50 и 60 литра, не повече. Smile

И другото важно нещо - не взимай нещо, преди да си го пробвал. На вид и като цена може да ти хареса, но като тръгнеш с него, да не ти е комфортно.

Кат се замисля си прав - тия "+10" никога не съм ги ползвал. Rolling Eyes

Пон Мар 29, 2010 7:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

albena Smile написа:
risto_turisto написа:
,

с антигравитация аз ще Ви нося и двамата Laughing

Ще носиш ама на пиенье ... Bleh

Пон Мар 29, 2010 7:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
dido

North face е една от най-фалшифицираните марки в бранша. Аз си пазарих полара през наш човек от щатите за по-сигурно ...

Сря Мар 31, 2010 10:38 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
uko

a aз набарах страшна оферта в една втора употреба - http://uko.hit.bg/pics/ranitsa.jpg; http://uko.hit.bg/pics/ranitsa2.jpg
и това за 4 кинта Laughing Laughing Laughing
само единия страничен цип е прецакан и е счупена едната машинка...30литра...цепи офертата Laughing Laughing Laughing
Сря Мар 31, 2010 7:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Joro

Местожителство: Варна

Темата е като за мен, че и аз стоя пред избор на раница- нещо около 40-50 л. Но като гледам цени и избор, май ще "ходя" при ТАШЕВ.
Пет Апр 02, 2010 4:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
taurus

Местожителство: София

Прав си, ами за планината ако я натъпкам с повече работи, и да облекча кръста, като прехвърля част от тежеста на таза...

Не знам ама за града Милото нещо ми тежее, 1060г е, чудех се дали да не си бях взел Рок Игъл 35 . Варианта полиестер е 700г а кордура е 750г (<300-350г). Кой от двата вариана е се предпочитане и защо?!
http://www.tashev.bg/bul/rock_eagle_35_ps.htm
http://www.tashev.bg/bul/rock_eagle_35_cr.htm

Този модел на Ташев тогава ме спря да го купя това че е много тумбеста, гърба уж е ъпгрейднат сега... но пък Милото е много широка и сплестната , кръстния колан в града не го нося ,само тежи и пречи, поне да беше с дунапрен... иначе гърба и презрамките са много удобни! На дъжд/порой се справя безупречно!

Та главнияте недостатъци спорд мен са тежка раница (за 32л) и кръстен колан който нито е лента нито е колан, а мрежест колан?! (на снимката изглежда много по-добра).

Двоумя се дали да не си взема Ташев Рок Игъл 35 Ps или Crd , някой има ли впечатление от раницата в употреба как се държи?
Милото съм я носил само в града няколко пъти , в планина не съм ходил.

Чет Апр 08, 2010 12:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
satzata

Местожителство: София

Аз бих дал едно друго предложение за малка раница. Тази, която ползвам е купена от Мерто за 37лв и е на HEAD - черна с оранжеви кантове. Много хора я ползват така като гледам по улиците. Тя е с две прегради и няколко малки джоба - има отделение за обувки и дори си има собствен дъждобран. Презрамките са удобни. Ползвам я вече 1.5 години като градска постоянно. Лека е и удобна. Може би е 25-30 литра. Няма кръстен колан (за малка раница не мисля, че е твърде необходим), но има някаква закопчалка пред гърдите. Ползвам я и за еднодневни разходки по Витоша - побира всичко необходимо (резервна дреха, шише за вода 2 литра, храна, гети, шапка, ръкавици). На мен ми върши перфектна работа за това, за което я ползвам.
Чет Апр 08, 2010 10:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 86, 87, 88  Следваща
Страница 6 от 88

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.