Автор |
Съобщение |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
Сря Юли 17, 2019 11:08 am |
|
|
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1262 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100 |
|
|
Сря Юли 17, 2019 5:37 pm |
|
|
ray
|
|
|
|
На някои отсечки има доста паднали дървета. Хубавото е, че почти навсякъде на подобни места гората не е някакъв гъсталак и лесно се заобикалят. Но пък като си с колело това бави и досажда вероятно ... А бе тия дето се мотат по планините са луди, но тия пък с колелата са луди на квадрат. Успех му желая.
|
|
|
Сря Юли 17, 2019 11:45 pm |
|
|
vaskoo
|
|
|
Това със заобикалянето ме кефи ... но тогава пък не е Е-8. Едно е да заобиколиш падналите дървета, друго е цели участъци с паднали дървета, че то къде му е кефа тогава ... иначе и по магистралата малко се заобикаля, ама не много ... преди границатя вдясно и е там
Успех на младежа де, а Ристо дето пуска такива теми - има ено нереализирано материализиране ореховско ... да се поправи, че тия мазни родопски пътища останаха невеломинати.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Чет Юли 18, 2019 12:03 am |
|
|
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1262 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100 |
|
|
|
|
|
, а Ристо дето пуска такива теми - има ено нереализирано материализиране ореховско ... да се поправи, че тия мазни родопски пътища останаха невеломинати. |
Да удари една шайба, и язе това чекам!!! Сам човек само за таолетната.
_________________ Не мога да спра.
http://ke-2013.blogspot.com/ |
|
|
Чет Юли 18, 2019 12:38 am |
|
|
packo packov
|
|
|
Движи момчето, ама не можа да влезе в 48 часа.
Не бих се учудил след седмица две да тръгне пак...
|
|
Пет Юли 19, 2019 9:54 am |
|
|
packo packov
|
53 .5 часа ? |
|
Официално не откривам информация. Сега гледам, че е тръгнал в 8.10 приблизително на 17ти, а в 13.45 е последната точка днес (19ти) край Мезек. Демек две денонощия, пет часа и половина. Я утре ще потърся информация от първа ръка от един велораптор.
|
|
Пет Юли 19, 2019 11:02 pm |
|
|
packo packov
|
|
Съб Юли 20, 2019 6:01 pm |
|
|
vedrin
Регистриран на: 25 Авг 2010 Мнения: 5835 Местожителство: 1116 m н.в. |
|
|
Нед Юли 28, 2019 10:41 pm |
|
|
Mariana1000
|
|
|
А знае ли някой къде може да се види трака? Интересно ми е откъде точно е минал, особено в последната част, в която постоянно отлагаме премаркирането, защото не е ясно откъде ще минава маршрута
В статията ме разсмя това, че са се сбъскали с предизвикателството, че хижа Айда е изместена заради мината. Че това да не е палатка да я разнасят наоколо. Голяма изненада ще да е било
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!... |
|
|
Сря Юли 31, 2019 6:54 am |
|
|
ivailo.hr
|
|
|
|
|
А знае ли някой къде може да се види трака? Интересно ми е откъде точно е минал, особено в последната част, в която постоянно отлагаме премаркирането, защото не е ясно откъде ще минава маршрута
................................................................. |
Коя последна част - до или след Шейновец?
Шейновец - Мезек е ясно: има си маркирана пътека. Сега само луд човек би ходил по асфалта, където е била старата/оригиналната маркировка. А тя е била направена по асфалта в началото на 90-те, защото тогава още границата се е охранявала почти както преди 1989 г. и не е било възможно маркировката да се прекара зад съоръжението, както впоследствие е станало мисля 2005-2006 г.
|
|
|
Сря Юли 31, 2019 10:17 am |
|
|
Mariana1000
|
|
|
|
|
Коя последна част - до или след Шейновец?
|
Е, преди Шейновец, разбира се и след Сини връх. А може да е минал и покрай язовир Кърджали...
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!... |
|
|
Пет Авг 02, 2019 7:27 am |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
|
|
...
Шейновец - Мезек е ясно: има си маркирана пътека. Сега само луд човек би ходил по асфалта, където е била старата/оригиналната маркировка. А тя е била направена по асфалта в началото на 90-те, защото тогава още границата се е охранявала почти както преди 1989 г. и не е било възможно маркировката да се прекара зад съоръжението, както впоследствие е станало мисля 2005-2006 г. |
Иво, я пак помисли. Дали колоездачите ще се завират по някаква обрасла пътека, или ще се спуснат по удобното шосе?
Като гледам, че на места си дал новата маркирана пътека, че се върви без пътека и дори си сложил удивителен „Обрасло!“ - май и част от пешеходците ще предпочетат сигурния и удобен асфалт.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
|
|
|
Пет Авг 02, 2019 10:05 am |
|
|
ivailo.hr
|
|
|
|
|
...................................................
Иво, я пак помисли. Дали колоездачите ще се завират по някаква обрасла пътека, или ще се спуснат по удобното шосе?
Като гледам, че на места си дал новата маркирана пътека, че се върви без пътека и дори си сложил удивителен „Обрасло!“ - май и част от пешеходците ще предпочетат сигурния и удобен асфалт.
...................................................................... |
Стефане, я пак помисли как същите тези колоездачи се качват на Мусала, как пълзят/бутат по дерето от Мугла нагоре, как бутат около Панорамния път над х. Ледницата, а как минават през дерето между Йончево и Сърница не знам, ако коректно се придържат към Е8. Вероятно има още дузина кофти места за колела, но аз за тези се сетих набързо.
По повод крайния участък от новата маркировка на Е8 над Мезек - да, дал съм всички детайли, които съм видял - с пътека/без пътека; обрасло/необрасло и т.н. Ти, знаеш ли колко пъти съм псувал за къде по големи гафове по картата из къде по туристически места, а и съм чувал за такива: дадено като пътека, а то няма нищо видимо под краката ти (ливада, гора или камънак). Тъй че не ми прави бележка по тази линия. Засега имам желение, хвърлям много усилия и нанасям много детайли покрай местата, по които минавам. Това че малко хора го правят е отделен въпрос. Ти предполагам помниш как закъсвахме 2014 г. тук: https://www.kade.si/#map=19/2778967.74/5136098.74/0 защото това беше пътека и нямаше знак внимание, нали? А, ако искаш сега, можеш да обясниш на почитаемата аудитория на форума какво има там и защо не минахме. Може и снимки да приложиш.
Тази пролет не се качихме на Асар кая, защото закъсахме тук: https://www.kade.si/#map=19/2797510.59/5126761.21/0
Това според теб пътека ли е точно в този участък от десетина метра? Пътека предполага да може да мине средностатистическата чайка по нея, нали?! Или греша?!
Извинявам се за отклонението от темата за скоростното преминаване на Е8.
|
|
|
Пон Авг 05, 2019 10:33 am |
|
|
|