Автор |
Съобщение |
dido
|
|
|
|
Ами наскоро ходих там, хижата е най-красивата в цяла България според мене, правена от ВМРО и т.н. - историческа ценност, че дрънка. За съжаление мърлявото стопанисване си е казало думата в най-голяма степен. Хижата на практика е един лисичарник, с кофти стопанин, неуютна. Просто е срам да се остави в това състояние.
Иначе се посещава много през лятото, защото е част от няколко маршрута за традиционно завършване на Пиринските походи в посока Мелник. Има много записани случаи на разочаровани хора и групи след като са минали оттам. Най-фрапиращия беше с група заблудени ученици от началния курс, които хижаря е отказал да нахрани и настани.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пет Фев 12, 2010 9:55 pm |
|
|
jordy
|
|
|
|
Е това е.........абе като се сетя кой е шеф на БТС,та чак ми призлява.
|
|
|
Пет Фев 12, 2010 10:23 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Ами той Венцислав Удев е известен в Гилдията на Крадците
|
|
Пет Фев 12, 2010 10:36 pm |
|
|
jordy
|
|
|
|
Ооох Дидо роман мога да напиша за тoя ,ама не ми се зачеква темата.
Я по-добре кажи тоя Бойков връх много обрасал бе ,едно море от клек от всички страни и само темето му
се белее горе.От подножието долу има ли качване,от х. Малина(примерно )или само от Хамбарташ може да се стигне до него.
Последната промяна е направена от jordy на Пон Фев 15, 2010 8:39 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Пет Фев 12, 2010 10:45 pm |
|
|
Kat
|
|
|
|
Много готина последната снимка на Корнишкото горно езеро. Чак ми се прииска да надяна кънките и айдееее....
Нед Фев 14, 2010 8:38 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Хахаха на мене ми се прииска да се метна по корем, ама викам мое да се издъни нещо и да не ме чакате - се отказах
|
|
Пон Фев 15, 2010 2:29 am |
|
|
Друм
|
|
|
|
|
|
Хахаха на мене ми се прииска да се метна по корем |
Като пингвин
|
|
|
Пон Фев 15, 2010 10:37 am |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
Ооох Дидо роман мога да напиша за тoя ,ама не ми се зачеква темата.
Я по-добре кажи тоя Бойков връх много обрасал бе ,едно море от клек от всички страни и само темето му
се белее горе.От подножието долу има ли качване,от х. Малина(примерно )или само от Хамбарташ може да се стигне до него. |
Ами огледай последната версия на BGMountains. Там се вижда едно отклонение от пътя Тодорово-х Пирин. Отклонението започва на 400 м западно от края на червената маркировка, и отива на север. Пътят е трупчийски и в един момент свършва при едно от най-северните поточета на Белата река, току под Бойков връх. Върви се малко покрай реката без пътека и се излиза на една голяма просека през клека, вероятно води от Арамитското падало към х. Пирин. На картата е дадена само частта от нея, която сме ходили. Хваща се на изток и се излиза на Арамитското падало - голямата поляна под Бойков връх. Оттам се хваща пътечка в югозападната част на поляната, нагоре към върха. Пътечката е добре просечена в клека. В един момент пътечката трябва да се напусне (при маркера 'поляна в клека') и да се хване към върха. Целта е да се гонят тревно/сипейни петна в клека. Ако успееш да ги нацелиш, клекинга е не повече от 30-40 метра до самия връх. Ако ли не - жална ти майка
|
|
Вто Фев 16, 2010 1:31 am |
|
|
jordy
|
|
|
|
Благодарско за изчерпателния отговор