|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
rumbac
|
|
Приятни преживявания на х."Чакър войвода" |
|
Здравейте!Искам да споделя преживяванията си при изкачването към х."Чакър войвода"на 6.02.2010г.Не бързахме и често спирахме да се любуваме на заснежените борове,пистите и скиорите.Най-много се радвахме на малките скиори и техтите родители-учители по каране на ски. Малко преди да стигнем "Ситняковския дворец" слънцето ни се усмихна и направи прехода още по-приятен.Така неусетно стигнахме хижата,където ни посрешнаха усмихнати хижарите Иван и Елена. През целия ни престои там те бяха все така усмихнати. За обяд ни предложиха топла супа,запалиха ни печка в стаята да си починем.Вечерта мина неусетно в приятни разговори на разнообразни теми,в които се включиха и хижарите на фона на любима музика,подбирана от Иван.
Сутринта започна с топъл чай от планински билки,приготвен от ранобудната Елена.Разбира се имаше и кафе и....Всеки беше обгрижван любезно от хижарите.
Напуснах х."Чакър войвода" с много добри впечатления.Връщането ни беше още по-вълнуващо.Видяхме в далечината лифта за "Ястребец",но колкото по-надолу слизахме емоциите ни се променяха с пълзенето на мъглата."Боровец"беше сред нея и въпреки това имаше много скиори по пистите.
Надявам се с тези редове да подскажа на любителите на пешеходния туризъм да не пропуснат да я посетят.
|
|
|
Пон Фев 08, 2010 2:41 pm |
|
 |
godlike
|
|
|
Заинтригува ме
За разлика от вас, аз и още 4 баир-будали на същата дата тръгнахме да качим Черни връх, но за зла участ, ни удари снежна буря с ураганен вятър, видимостта падна до 6-7 м., като цялата тази "прелест" беше съпътствана от снежни преспи, които ми стигаха до кръста, а аз съм висок 190 см... и в крайна сметка, успяхме да стигнем до половината път към върха след, което решихме да се върнем
Относно тази х. "Чакър войвода", на каква височина е и как се стига до там. В последно време трудно се намират толкова готини хижари...масово са станали като онзи (с извинение РЪБ) на х.Вихрен...
_________________ Има 2 вида хора - такива, които обожават планината и такива, които нямат никакъв вкус ! |
|
|
Пон Фев 08, 2010 7:38 pm |
|
 |
jordy
|
|
|
Пон Фев 08, 2010 10:21 pm |
|
 |
Явор Митев
Регистриран на: 13 Юни 2008 Мнения: 49 Местожителство: Варна/София |
|
|
|
Преди две години след едно слизане от към Заврачица, отседнахме на Чакъра. Посрещнаха ни страхотно. Иван ни чу като се маихме как ще стигнем до селото, където ни бяха колите и без да сме го питали дойде при нас, взе ни раниците, като ние мислихме, че ще ги изнася в коридора, за да не пречат и след половин час пред хижата видяхме това:
Закара ни всичките накуп и също като теб останах с невероятно чувство към това момче.
_________________ Пътеписи, снимки и други интересни неща...!!! |
|
|
Чет Фев 18, 2010 8:34 pm |
 |
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|