От къде минахте след Кръстец - по р.Габрищица или по "велоалеята"?
Придържах се към маркировката в BgMountains. Миналата година беше обрасло а сега е алея.
До Котел е все така. Преди дни е имало някакво мотосъбитие Шипка - Емине и обратно и сега всичко са утъпкали...
Ахам, състезанието "Скариди и чесъм". Минават по велоалеята.
zlink- Поздравления!
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Вто Юли 12, 2016 11:04 pm
S.Georgiev.
Привет хора! Има ли някой/някои, който да започва Ком-Емине към 16.07. - 21.07.2016? В тези дни мисля да тръгна по пътеката сам, но ако има компания ще е по-добре План графика е за 20 дни +2 почивни...
Сря Юли 13, 2016 12:40 am
momchilov
Ден 5 - почивка на Бузлуджа.
Сря Юли 13, 2016 12:31 pm
sgannn
Здравейте,
Тръгвам в петък вечер за хижа Ком и в събота сутринта за Емона. Един въпрос - някой знае ли дали има начин да се спи в хижа Пробойница? Знам, че не работи, но може ли да се влезе отнякъде и да се ползва като подслон, тъй като в събота го дават лошо време?
И има ли къде другаде да се спи в района (за предпочитане преди гара Лакатник)?
Благодаря!
Сря Юли 13, 2016 5:58 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3474 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
sgannn написа:
Здравейте,
Тръгвам в петък вечер за хижа Ком и в събота сутринта за Емона. Един въпрос - някой знае ли дали има начин да се спи в хижа Пробойница? Знам, че не работи, но може ли да се влезе отнякъде и да се ползва като подслон, тъй като в събота го дават лошо време?
Благодаря!
Казаха ми, че хижата е заключена и няма около нея постройки, които могат да се ползват за подслон, но не съм проверявал.
Логично е хижата да е заключена и да не може да се влезе в нея. Все пак се намира на границата на Северозападна България.
Ако се спи на спален чувал - може да се ползва покритата спирка в центъра на село Губислав. Чешмата е до нея, има улично осветление.
Сря Юли 13, 2016 6:42 pm
Quell
Чудесата продължават
На Върбишки проход малко преди ресторант Бабой страхотна база на горското с луксозно оборудвани стаи баня, кърпи собствен рутер на всяка стая и т.н.
15лв. отворено за всички желаещи
Тел. 05391 2008
х.Тинтява
Сря Юли 13, 2016 7:58 pm
Ники Д.
Явно по раниците ще се познаем кой за къде е тръгнал.
sgannn написа:
Здравейте,
Благодаря!
[url][/url]
Сря Юли 13, 2016 7:59 pm
zlink
sgannn написа:
Здравейте,
Благодаря!
Да, ние спахме в Пробойница.
4 или 5- тия прозорец е отворен,има клин само. Прескачате и на втория етаж си избрахме стая.Леглата са стабилни,но в чувал,естествено. Спахме си чудесно.
Сря Юли 13, 2016 9:40 pm
todor__x
Човекът в Сянка с колелото на обратно завърши!
Сря Юли 13, 2016 10:40 pm
Tito
Не се признава! Да тръгва наобратно или да продължава до р.Тимок!
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3474 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
zlink написа:
... Да, ние спахме в Пробойница.
4 или 5- тия прозорец е отворен, има клин само. Прескачате и ...
Ама това е ВЗЛОМ!
Чет Юли 14, 2016 9:00 am
vladofff
stefan_iliev38 написа:
Ама това е ВЗЛОМ!
И какво? Взломът, сам по себе си не е наказуемо деяние, ако не води до една от следните последици, които се наказват:
1. Взлом с цел кражба-квалифициран състав;
2. Взлом, довел до унищожаване и повреждане на взломените вещи чл.216 от НК.
Ако отварянето обаче не е довело до счупване на нещо, според теб, специалисте, взлом изобщо има ли?
Ако нищо не е счупено и не е откраднато, пак питам, какво от това?
Чет Юли 14, 2016 9:36 am
stefan_iliev38
vladofff написа:
stefan_iliev38 написа:
Ама това е ВЗЛОМ!
И какво? Взломът, сам по себе си не е наказуемо деяние, ако не води до една от следните последици, които се наказват:
1. Взлом с цел кражба-квалифициран състав;
2. Взлом, довел до унищожаване и повреждане на взломените вещи чл.216 от НК.
Ако отварянето обаче не е довело до счупване на нещо, според теб, специалисте, взлом изобщо има ли?
Ако нищо не е счупено и не е откраднато, пак питам, какво от това?
Ами да дойда тогава довечера и да спя в къщата ти? Кажи си адреса, обещавам да няма кражба и да не унищожавам и повреждам взломените вещи, нито ще крада.
П. П. Не съм специалист. Ти обаче си професионалист, доколкото знам.
Чет Юли 14, 2016 10:03 am
vladofff
stefan_iliev38 написа:
Ами да дойда тогава довечера и да спя в къщата ти? Кажи си адреса, обещавам да няма кражба и да не унищожавам и повреждам взломените вещи, нито ще крада.
Тя ситуацията е малко като за кучета може, за прасета не може...
Та ако ми цъфнеш в къщи, имам законово основание да е поканя да си излезеш, а ако не щеш, милицай ще ти помогне да продължиш почивката си пак в чуждо място за преспиване, а именно - ареста на РПУ-то. Но до момента на поканата, очевидно нямаш причини да не останеш. Поначало самото влизане в чужд имот не е престъпление, противно на формираната от мириканските филмчета/където за това се стрелят/ представа. Престъпно става, когато собственикът научи и те покани да си излезеш, а ти започнеш да се дървиш.
В хижата обаче, както се сещаш, е малко по-иначе, защото не е жилище, а сграда, предлагаща масов подслон /а законът, включително и при нормите за неизбежната отбрана, изрично визира "жилище/. Отделно, че по света и у нас има масова практика да се оставят именно такива недобре затворени прозорци в поне една от стаите на хижата, за да се преспива в извънредни случаи, предвид обстоятелството, че хижата не се намира в населено място и просто може да няма къде другаде наоколо да се намери подслон.
И пак за разликата между жилище и хижа - ако научи и дойде на място, хижарят е по-малко вероятно да те изгони, отколкото това което става винаги - а именно - да ти прибере "таксата".
Такива са съображенията. Инак да съм специалист - не съм вече, минаха повече от 15години откакто си взех държавния изпит по наказателни науки с пълно шест, но понеже на работя такива неща, естествено е да съм забравил голяма част от усвоените глупости и затова вече нямам претенциите на специалист.
Чет Юли 14, 2016 10:36 am
Kent
На "Марица" зимъска вратата беше подпряна с някакъв пън и си имаше нагласена стая с дърва, оправени две легла /едното поомачкано/ и сякви екстри за аварийно преспиване. Владов е прав. Пън, клин каква е разликата...
И какво се взломява точно, че не разбрах, ако влезеш през джама и нищо не строшиш. А, ако оставиш пари?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети