ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Ком-Емине 2016
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 17, 18, 19  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » E-3 Ком-Емине Предишната тема
Следващата тема
Ком-Емине 2016
Автор Съобщение
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

Мнение Отговорете с цитат
Quell написа:
Tito написа:
От къде минахте след Кръстец - по р.Габрищица или по "велоалеята"?

Придържах се към маркировката в BgMountains. Миналата година беше обрасло а сега е алея.
До Котел е все така. Преди дни е имало някакво мотосъбитие Шипка - Емине и обратно и сега всичко са утъпкали...

Ахам, състезанието "Скариди и чесъм". Минават по велоалеята.
zlink- Поздравления!

Вто Юли 12, 2016 11:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
S.Georgiev.

Привет хора! Има ли някой/някои, който да започва Ком-Емине към 16.07. - 21.07.2016? В тези дни мисля да тръгна по пътеката сам, но ако има компания ще е по-добре Smile План графика е за 20 дни +2 почивни...
Сря Юли 13, 2016 12:40 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
momchilov

Местожителство: София

Ден 5 - почивка на Бузлуджа.
Сря Юли 13, 2016 12:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sgannn

Здравейте,

Тръгвам в петък вечер за хижа Ком и в събота сутринта за Емона. Един въпрос - някой знае ли дали има начин да се спи в хижа Пробойница? Знам, че не работи, но може ли да се влезе отнякъде и да се ползва като подслон, тъй като в събота го дават лошо време?

И има ли къде другаде да се спи в района (за предпочитане преди гара Лакатник)?

Благодаря!
Сря Юли 13, 2016 5:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

sgannn написа:
Здравейте,

Тръгвам в петък вечер за хижа Ком и в събота сутринта за Емона. Един въпрос - някой знае ли дали има начин да се спи в хижа Пробойница? Знам, че не работи, но може ли да се влезе отнякъде и да се ползва като подслон, тъй като в събота го дават лошо време?

Благодаря!
Казаха ми, че хижата е заключена и няма около нея постройки, които могат да се ползват за подслон, но не съм проверявал.
Логично е хижата да е заключена и да не може да се влезе в нея. Все пак се намира на границата на Северозападна България.

Ако се спи на спален чувал - може да се ползва покритата спирка в центъра на село Губислав. Чешмата е до нея, има улично осветление.

http://www.kade.si/#map=19/2595970.06/5326543.42/0

Сря Юли 13, 2016 6:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Quell

Мнение Чудесата продължават Отговорете с цитат
На Върбишки проход малко преди ресторант Бабой страхотна база на горското с луксозно оборудвани стаи баня, кърпи собствен рутер на всяка стая и т.н.
15лв. отворено за всички желаещи
Тел. 05391 2008
х.Тинтява
Сря Юли 13, 2016 7:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ники Д.

Местожителство: София

Мнение Явно по раниците ще се познаем кой за къде е тръгнал. Отговорете с цитат
sgannn написа:
Здравейте,

Благодаря!
[url][/url]
Сря Юли 13, 2016 7:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zlink

sgannn написа:
Здравейте,

Благодаря!

Да, ние спахме в Пробойница.
4 или 5- тия прозорец е отворен,има клин само. Прескачате и на втория етаж си избрахме стая.Леглата са стабилни,но в чувал,естествено. Спахме си чудесно.
Сря Юли 13, 2016 9:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
todor__x

Човекът в Сянка с колелото на обратно завърши!
Сря Юли 13, 2016 10:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tito

Не се признава! Да тръгва наобратно или да продължава до р.Тимок!

Сря Юли 13, 2016 11:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

zlink написа:
... Да, ние спахме в Пробойница.
4 или 5- тия прозорец е отворен, има клин само. Прескачате и ...
Ама това е ВЗЛОМ! Think

Чет Юли 14, 2016 9:00 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

stefan_iliev38 написа:
Ама това е ВЗЛОМ! Think

И какво? Взломът, сам по себе си не е наказуемо деяние, ако не води до една от следните последици, които се наказват:
1. Взлом с цел кражба-квалифициран състав;
2. Взлом, довел до унищожаване и повреждане на взломените вещи чл.216 от НК.
Ако отварянето обаче не е довело до счупване на нещо, според теб, специалисте, взлом изобщо има ли?
Ако нищо не е счупено и не е откраднато, пак питам, какво от това?
Чет Юли 14, 2016 9:36 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

vladofff написа:
stefan_iliev38 написа:
Ама това е ВЗЛОМ! Think

И какво? Взломът, сам по себе си не е наказуемо деяние, ако не води до една от следните последици, които се наказват:
1. Взлом с цел кражба-квалифициран състав;
2. Взлом, довел до унищожаване и повреждане на взломените вещи чл.216 от НК.
Ако отварянето обаче не е довело до счупване на нещо, според теб, специалисте, взлом изобщо има ли?
Ако нищо не е счупено и не е откраднато, пак питам, какво от това?
Ами да дойда тогава довечера и да спя в къщата ти? Кажи си адреса, обещавам да няма кражба и да не унищожавам и повреждам взломените вещи, нито ще крада.

П. П. Не съм специалист. Ти обаче си професионалист, доколкото знам.

Чет Юли 14, 2016 10:03 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

stefan_iliev38 написа:

Ами да дойда тогава довечера и да спя в къщата ти? Кажи си адреса, обещавам да няма кражба и да не унищожавам и повреждам взломените вещи, нито ще крада.

Тя ситуацията е малко като за кучета може, за прасета не може...
Та ако ми цъфнеш в къщи, имам законово основание да е поканя да си излезеш, а ако не щеш, милицай ще ти помогне да продължиш почивката си пак в чуждо място за преспиване, а именно - ареста на РПУ-то. Но до момента на поканата, очевидно нямаш причини да не останеш. Поначало самото влизане в чужд имот не е престъпление, противно на формираната от мириканските филмчета/където за това се стрелят/ представа. Престъпно става, когато собственикът научи и те покани да си излезеш, а ти започнеш да се дървиш.
В хижата обаче, както се сещаш, е малко по-иначе, защото не е жилище, а сграда, предлагаща масов подслон /а законът, включително и при нормите за неизбежната отбрана, изрично визира "жилище/. Отделно, че по света и у нас има масова практика да се оставят именно такива недобре затворени прозорци в поне една от стаите на хижата, за да се преспива в извънредни случаи, предвид обстоятелството, че хижата не се намира в населено място и просто може да няма къде другаде наоколо да се намери подслон.
И пак за разликата между жилище и хижа - ако научи и дойде на място, хижарят е по-малко вероятно да те изгони, отколкото това което става винаги - а именно - да ти прибере "таксата".
Такива са съображенията. Инак да съм специалист - не съм вече, минаха повече от 15години откакто си взех държавния изпит по наказателни науки с пълно шест, но понеже на работя такива неща, естествено е да съм забравил голяма част от усвоените глупости и затова вече нямам претенциите на специалист.
Чет Юли 14, 2016 10:36 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kent

На "Марица" зимъска вратата беше подпряна с някакъв пън и си имаше нагласена стая с дърва, оправени две легла /едното поомачкано/ и сякви екстри за аварийно преспиване. Владов е прав. Пън, клин каква е разликата...
И какво се взломява точно, че не разбрах, ако влезеш през джама и нищо не строшиш. А, ако оставиш пари?
Чет Юли 14, 2016 11:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » E-3 Ком-Емине Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 17, 18, 19  Следваща
Страница 11 от 19

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.