_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Пон Юни 20, 2016 5:23 pm
bobbyfm
благодаря не знам защо, но от търсачката не ми излезна тази тема
Вто Юни 21, 2016 11:59 am
amorpheus
Доколкото знам е просто купчина камъни и е по-добре да го го гледаш от разстояние.
Има и доста навалица лятото, както почти навсякъде в таз пренаселена държава..
Чет Юни 23, 2016 4:30 pm
amorpheus
Тъй въпреки скептицизма ми отидох до въпросния връх преди няколко дни мога да споделя пресни впечатления.
Пълно е с народ! Качихме се събота срещу неделя, когато е и навалицата (обикновено се качва през нощта, че да се срещне изгрева от върха).
Най-популярната пътека (Yoshida trail) беше ужасно пренаселена през цялата нощ. Никога не съм виждал подобно чудо, сигурно няколко хиляди човека!
Малко под върха се чакаше сумарно над час при някои тесни участъци, та едвам успяхме да се качим преди слънцето да се покаже.
Официално се дава 6-7 ч. нагоре и 3-4 надолу, но човек във добра форма може да се качи и слезе общо за 6-7 часа, ако случайно няма навалица.
По пътя има десетина станции където се предлагат храна и напитки, нощувката там (без вечеря) е ок. 80 лв, с вечеря - 120, което отблъсква еднакво както местните така и чуждите туристи.
Обикновено се тръгва от една станция на ~2400 м. Върха е малко под 3800, т.е. трябва да се качат почти 1400 м денивелация.
Върхът изглежда добре от разстояние, особено през зимата, но отблизо е просто купчина камъни.
Слизането обикновено се прави по една стръмна зигзагообразна пътека покрита със ситен, ронлив и много прашен камънак.
http://i.imgur.com/s3StJ6M.jpg http://i.imgur.com/7dYzXHD.jpg
Под 2600 е зелено, гористо и приятно, над 2600 - типично марсиански пейзаж.
На мен пък ми хареса планината Може би защото досега не се бях качвал на вулкан и беше много различна от всяка една планина, на която съм бил. Иначе ние като бяхме там времето не беше хубаво и пътеката не беше пренаселена, имахме късмет в това отношение, но пък за сметка на това нямахме хубава видимост от върха
Пет Сеп 16, 2016 11:23 am
alexvan
Качихме го 10-на дни преди да отворят сезона - почти нямаше хора.
Юшида трейл е на 2302м.н.в и до върха 3776м.н.в за 5ч с доста почивки.
Слизането според зависи - Ванката Томов го слезе за 55мин.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети