ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Тема за Матушка Русь
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 111, 112, 113  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Предишната тема
Следващата тема
Тема за Матушка Русь
Автор Съобщение
аngel

Мнение Re: Някой знае ли нещо повече за това? Отговорете с цитат
gandi написа:
http://nstarikov.ru/blog/48811
http://www.duma.bg/node/109300

Като живял 2 год. в Западна Германия, видял съм с очите си че този АКТ се отнася за всичски граждани. Всеки работодател подписва такова документче, че ще се собразява с изисквания на вътрешното министерство.
Траят си като мишоци. Изразил си недоволство от изнасилванията на германки в Кьолн, по интернет, или си попаднал в полезрението на осведомители на полицията ? Само за една дума, попадаш в черни списъци, и веднага се сбогуваш с каквато и високоплатена работа да имаш, без значение държавна или частна. Даже да си председател на Бундесбанк. За членове на националистически партии работа няма, освен ако някой партайгеносе има кръчма и те вземе при себе си.
Германия е окупирана държава, която Сената на САЩ е дал да се ръководи от Еврейски комитети в Ню Йорк. Те решават всичко в Германия. Ще приемат милиони тарамбуки и ще си траят, каквито и безчинства да вършат те в Гермация. Това е целенасочена политика на смазване на германският дух и ум, на ликвидиране на генофонда им. Те са наясно, че германската нация е дала 70 % от учените и всички открития в света, и ако не я смажат с масово населване на подчовешки безкрупулни типове, тази нация ще възроди и в един момент отново ще се опита да се отърве от тях.
Пон Фев 01, 2016 4:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tortomanin

Местожителство: Хасково

Мнение Отговорете с цитат
Тогава поне с гордост да кажем - тук се диша по-свободно!
Пон Фев 01, 2016 5:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

Наблюдател стига бе! Интелигентен младеж си.

Пон Фев 01, 2016 7:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel

didogen, прав си, а и темата е друга. Todeszelle oder gut, oder nichts Arrow
Пон Фев 01, 2016 10:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
stefan_iliev38

Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

nabludatel50 написа:
... Todeszelle oder gut, oder nichts Arrow
Ако можеш/искаш/решиш - обясни на български какво означава това и какво си искал да изразиш с него. Благодаря предварително.

П. П. Бих искал да отправя малка критика към тези, които публикуват текстове на руски език. Не всеки знае чужди езици и би било добре, ако нещата биват преведени на български език, за да могат да бъдат разбрани от всеки в този форум.

Вто Фев 02, 2016 1:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tortomanin

Местожителство: Хасково

За мъртвите или добро, или нищо. /?/ Ако съм сбъркал, толкоз ми е немският.
Прав си, Стефане, това е място за планинари, не за полиглоти.
Вто Фев 02, 2016 7:34 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladofff

stefan_iliev38 написа:
nabludatel50 написа:
... Todeszelle oder gut, oder nichts Arrow

П. П. Бих искал да отправя малка критика към тези, които публикуват текстове на руски език. Не всеки знае чужди езици и би било добре, ако нещата биват преведени на български език, за да могат да бъдат разбрани от всеки в този форум.

Ако искаш да бъдеш последователен, първо започни от себе си. Романистите добре знаят какво означава delenda est, но първата част "Rish Horror", написана на "псевдо английски" кърти всякакви миФки.
Написаното от наблюдателя, бухнато в Гугъл преводач лесно ще бъде преведено от незнаещите чужди езици. Твоят девиз обаче, ще затрудни както англоговорящите, така и римляните, защото е просто механичен сбор/шльокавица/ от българска местност, английска дума, написана неправилно и остатък от римски цитат.
(дружеска критика)
Вто Фев 02, 2016 10:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel

vladofff, stefan_iliev38 извинете ме, исках малко да вкарам и майтап в тази ситуация, въпреки че на германците им се плаче направо как съсипват страната им. Имат същите проблеми както България. tortomanin точно е превел какво съм имал предвид.
Вто Фев 02, 2016 12:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vladofff

nabludatel50 написа:
vladofff, stefan_iliev38 извинете ме, исках малко да вкарам и майтап в тази ситуация, въпреки че на германците им се плаче направо как съсипват страната им. Имат същите проблеми както България. tortomanin точно е превел какво съм имал предвид.

Приятел ми разказа виц, после и продължение. В Германия, осмелил се да разкаже виц:"В тъмното, чува се само "бите зер/данке шон, бите зер/данке шон..."" Що е то? Отговор - Германци крадат керемиди/тухли.... Имало и французин, който си умрял да се хили. Германците - каменно спокойствие. След около час, излъчват делегат, който официално съобщава на нашия човек, че те, германците, никога не крадат керемиди... Сериозни хора!
Вто Фев 02, 2016 1:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

vladofff написа:
stefan_iliev38 написа:

Ако искаш да бъдеш последователен, първо започни от себе си. Романистите добре знаят какво означава delenda est, но първата част "Rish Horror", написана на "псевдо английски" кърти всякакви миФки.
Написаното от наблюдателя, бухнато в Гугъл преводач лесно ще бъде преведено от незнаещите чужди езици. Твоят девиз обаче, ще затрудни както англоговорящите, така и римляните, защото е просто механичен сбор/шльокавица/ от българска местност, английска дума, написана неправилно и остатък от римски цитат.
(дружеска критика)

Off Topic Vladofff, нарочно изчаках, дано да си изтриеш поста, за да не спамим темата. Приемам критиката със следните забележки:

Не знам какво е "псевдо английски", но съм учил обикновен и бизнес английски - думата horror (правилно изписана) означава ужас. Учил съм и откъде произлиза тази английска дума - от латинския език (който е основа и на други западни езици като немски, френски, испански, италиански например - затова и при тях думата за ужас е подобна на horror). Проверих в различни латинско-български речници (включително и Гугъл Преводач) - превеждат horror като ужас. Разбира се, при съставянето на подписа си се консултирах не само с Гугъл Преводач, но и с човек, който е учил латински.
Но да оставим настрана значението на думата horror. Тя е изписана с главна буква, което идва да рече, че е име - в случая съставено от 2 думи - Rish Horror. А имената не се превеждат. Кой е "кръстникът" на Ужасът на Риш - това вече е друг въпрос, на който Гугъл дава отговор. Wink
И последно - пишеш, че трябва да бъда последователен и да следвам собствените си съвети. Ами нали ТОЧНО това съм направил - отдолу под текста на латиница съм превел на български език точно какво съм искал да кажа - "Освен това смятам, че Ужасът на Риш трябва да бъде отстранен!" Мисля, че всички разбират това изречение.
А какво е Ужасът на Риш - има Гугъл, има лични съобщения. Off Topic

По темата: Запитах се (покрай обстановката тези дни в България) какво е отношението на днешните руснаци към техните тайни служби. И към бившите агенти, които са работили в тях. По-специално се зачудих дали артисти, писатели, музиканти и хора на изкуството са били привличани за агенти, както е било практика в България по времето на социализма, както съм чувал и чел.

Преди се чудех как в страна като Русия може да има толкова много творци и изкуство. Отговорът дойде преди години от един документален филм за българския фолклор. В него се застъпваше тезата, че богат фолклор имат страни, където е имало мъка, мъката и страданието са раждали фолклора. А в България - а и в Русия - е имало много мъка...

П. П. Вицът за немците аз съм го чувал така - един българин в Германия не могъл да мигне цяла нощ - немците непрекъснато повтаряли "заповядайте" и "благодаря", защото разтоварвали камион с тухли. Smile

Вто Фев 02, 2016 1:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

Майтапя са бе Стефко, не е нужно да пишеш фермани... Нали рубриката е лафче...
Относно тайните служби. Две неща - ако имаш неблагоразумието в Русия да питаш някого за такива служби ще видиш две неща - запитаният моментално си гълта езика, и второ, не след дълго ще те приберат някъде за известно време, за да установят защо питаш (лично съм го тествал в Налчик). Второ - прочети книгата на Виктор Резун "Аквариум", и ще разбереш защо руснаците от посолствата толкова обичат да ходят на изложби на златни рибки, котета и кучета:
Изложбата — това е бойното поле за ГРУ. Изложбата е поле, от което ГРУ събира богата реколта. През последния половин век не е имало изложба на малката ни планета, която да не е била посетена от ГРУ.
Изложбата — това е мястото, където се събират специалистите. Изложбата е клуб на фанатици. А на един фанатик му е нужен слушател. На фанатика му трябва някой, който да кима с глава и да слуша глупостите му. Затова се и правят изложбите. Онзи, който слуша фанатика, който му приглася, той е приятел. На него фанатикът му вярва. Вярвай ми, фанатико. Работата ми е такава, някой трябва да ми повярва. Аз съм като едно нежно паяче: повярвай ми и не можеш се измъкна.
За ГРУ е интересна каквато и да е изложба. Изложба на цветя, на военна електроника, на танкове, на котки, на селскостопанска техника. Едно от най-успешните вербувания на ГРУ е било направено на изложбата на китайски златни рибки. Кой ходи на такава изложба? Онзи, който има много пари. Който е свързан със света на финансите, голямата политика, големия бизнес. На такава изложба ходят графове и маркизи, министри и техните секретарки. Изложбата естествено посещават най-различни хора, но ти трябва да избираш.
Изложбата — това е място, където много лесно се завързват контакти, където можеш да заговориш когото си искаш, независимо от положението му.
Но ГРУ никога не работи през първия ден от откриването на изложбата. Първият ден — това е откриването, речи, тостове, суета, официални лица, прекалено нервна полиция. Всяка изложба ни принадлежи от втория й ден.
Денят, в който се открива изложбата, е важен за всеки от нас, както за командира — последният ден преди настъплението. През този ден командирът отново и отново в бавно точещите се часове опипва бойното поле с бинокъла си: падината да се заобиколи, ей там момчетата да се прикрият с димна завеса, дявол го взел — да не потънат в малкото блато, което почти не се забелязва, ей там да се организира заградителен огън със силите на десет батареи — оттам ще има контраатака.

Та на въпросът ти, отговорът е, че по съветско време няма и един спортист или човек на изкуството, който да не е бил предварително привлечен от службите - иначе просто не му се дава "изходна виза". В последното можеш да бъдеш сигурен.
Тази книжица много добре разкрива що е то руска тайна служба как работи и какви рискове крие работата и изобщо вземане-даването с нейни представители. Всъщност само това ще ти е достатъчно: https://chitanka.info/text/2038-akvarium
А относно фолклора - българският има шумерски корени. Значи мъката му е най-хилядолетната от всички най-хилядолетни...
подробности - тук:

Вто Фев 02, 2016 1:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

Точно за това става въпрос - много точно си улучил книгата и цитата. Само руснак може да напише такава книга.

Като четох "Аквариума" за първи път, най-силно впечатление ми направи главата, където авторът разказва как като дете са го изпратили да продава на пазара дините на колхоза. А той бил неопитен и не разбирал от търговия. Добре, че наблизо продава един евреин, който решава да му помогне. Евреинът го учи на тайните на търговията и работата потръгва отлично. Накрая младият бъдещ шпионин продава дините с доста добра печалба за себе си. И иска да благодари на евреина - чичо Миша:

" Последната вечер взех шест бутилки с коняк, обух си новите лачени обувки и отидох при чичо Миша.

— Глупчо — казва чичо Миша. — Ти — вика, — тези бутилки дай на председателя си, та да предложи кандидатурата ти и следващото лято.

— Не — отговарям му аз, — ти може и да си имаш много, но и моите ще вземеш. Вземи ги за спомен. Ако не ти харесват, счупи ги в стената. Но аз съм ти ги донесъл и няма да ги взема обратно.

Взе ги.

— Аз — казвам му — продавах две седмици. А вие колко?

— Аз съм — отговаря — на седемдесет и три години, а влязох в търговията на шест. При цар Николай Александрович.

— Сигурно с всичко сте търгували през живота си?

— Не — вика — само с връзки за обувки.

— А ако се наложеше със злато да търгувате, бихте ли се справили?

— Бих. Но не мисли, че със злато по-лесно се правят пари, отколкото с останалите неща. А на всичко отгоре всички предварително знаят, че си нелегален милионер. С връзките за обувки може да се спечели повече, пък е и по-спокойно.

— А с какво се търгува най-трудно?

— С кибрит. Изключително сложна наука е. Но овладее ли се, за една година може милион да се натрупа.

— Вие, чичо Миша, ако живеехте в капиталистическия свят, отдавна щяхте да сте милионер…

Той премълча.

— А при нас в социализма не можеш да се разгърнеш, бързо ще те разстрелят.

— Няма — не се съгласява чичо Миша, — и при социализма не разстрелват всички милионери. Трябва само да свиеш на тръбичка десетачката и… в джобчето на милиционера. Тогава няма да те разстрелят.

Чичо Миша още казваше, че парите не трябва да се трупат. Те трябва да се харчат. Не си струва да се върши престъпление заради тях, както и да се рискува. Не го заслужават. Друг е въпросът, ако сами идват в ръцете ти — тук вече не трябва да се противиш на съдбата. Вземай ги и се наслаждавай. А на земята няма такова място, няма и такъв човек, на когото милионът сам да не му идва в ръцете. Наистина мнозина просто не виждат тези възможности, не ги използват. И казвайки ми това, повтори три пъти, че щастието не е в парите. А в какво е, не ми каза.

Чичо Миша го сънувам понякога. Трудно ми е да кажа защо, но през нощите, когато добрият старец идва при мен на прашния пазар, аз плача на сън. В живота си рядко съм плакал, дори и като дете. А на сън — само когато го видя. Шепне ми чичо Миша на ухото мъдростта на живота, а аз запомням всичко и се радвам, че нищо не съм пропуснал. И всичко, казано от него, се старая да запазя в ума си, докато се събудя. Всичко е просто, истините му са известни. Но се събуждам и не помня нищо.

Събуди ме ярък светлинен лъч. Протегнах се и се усмихнах на мислите си. Дълго си припомнях какво ми шепнеше на ухото чичо Миша. Не, нищо не помня. А беше нещо важно, което в никакъв случай не трябваше да забравям. От хилядите правила остана само едно малко парченце: трябва да се усмихваш на хората."

П. П. А за Прабългарския календар съм чел, че е послужил за основа на Китайския календар и че бил по-точен и от сегашния Григориански календар! Така че мъката ни е направо космическа и астрономическа!

Вто Фев 02, 2016 3:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

По-страшното е, че това НЕ Е майтап, и НЕ Е художествена измислица....
Вто Фев 02, 2016 3:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kent

Ми те и ся , горкИте действат по идентичен начин. Ама вече по трудно им се лови дикиш.
Понеже нафтата пада и мозъците изтичат дори и от ФСБ хахаха
Владо, той човека е Владимир Богданович Резун, или Виктор Суворов
не е ле по-прегледно Виктор-Резун да се напише?
лично мнение Very Happy
Вто Фев 02, 2016 4:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

Kent написа:
Ми те и ся , горкИте действат по идентичен начин. Ама вече по трудно им се лови дикиш.
Понеже нафтата пада и мозъците изтичат дори и от ФСБ хахаха
Владо, той човека е Владимир Богданович Резун, или Виктор Суворов
не е ле по-прегледно Виктор-Резун да се напише?
лично мнение Very Happy

Изобщо не го знам какъв е, то на шпионин и на евреин името можеш ли със сигурност да знаеш? Днес е един, утре друг... По - важното е, че е написал нещо, което е ценно като четиво.
Вто Фев 02, 2016 6:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 111, 112, 113  Следваща
Страница 27 от 113

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.