ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Избор на трисезонни обувки за топлото полугодие.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 43, 44, 45  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
Избор на трисезонни обувки за топлото полугодие.
Автор Съобщение
аngel

Мнение Отговорете с цитат
Liubitel, тази Скарпа изглежда много добре. Ако е румънска/ като гледам цената, сигурно е /, бих се поколебал много, много шевове има едни румънски от кордура и кевлар започнаха още първият ден да им се разплитат материалите защото се оказа че са оставили само 1-2 мм след шева от материята. Тия евтини пътъци Саломона имам скъсване на шевове на защитната предна капа , е кожата си продължава отдолу и влиза чак в подметката .
В Стената имат и един по-убит цвят на циркаджийските обувки на склад им е , той им е на сайта. Цяло парче кожа е по-добре според мен. Доломит е 400 лв, но и Гармонтът е около същите пари, може да има промоция, може и от чужбина Smile :
http://www.stenata.com/sites/default/files/styles/product-page/public/product_images/garmont/ferrata_gtx_salvia/1.jpg?itok=HFcAGjzP
Драгонтрайлът съм го пробвал, много е твърд, не ми допадна.
Бестард вносителя им е К2ГоАутдоор, а не Стената ,там има промоции и повече модели.
Пет Окт 09, 2015 7:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Sineva

Произведено в Румъния не означава непременно некачествено. Нека коментираме по-отговорно, защото съществува възможност някой човек без опит да ограничи избора си заради подобно предубедено говорене. Живеем в епоха на глобално преразпределяне на индустриите. Страната на произход отдавна няма определящо значение. Съществено е какъв контрол и технологична култура има в конкретните заводи. В момента нося Scarpa Nangpa-La Made In Romania, обувката е с високо качество. Имам и опит с румънски Asolo. Първият чифт се оказа дефектен и беше сменен (с доста напрежения и неприятности заради отношението на българския продавач), но вторият издържа години преди да започне да пропуска вода и да се разкъсва. Подобни са наблюденията ми и върху Asolo на мои познати, здрави и трайни. Произведено в Румъния не означава непременно некачествено.
Пет Окт 09, 2015 8:27 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

Sineva написа:
Произведено в Румъния не означава непременно некачествено.

Така е. Преди години в Киргизия бях с един румънец, собственик на катерачно хале в Букурещ. Говорихме си и за обувки. Питах го качествени ли са. И той ми каза следното - за да изнесат производството си такива сериозни фирми като Асоло и Ласпортива, а и други, очевидно са преценили, че румънските заводи могат да осигурят исканото качество. И друго каза - тези заводи са бивши "военни" заводи, разбирай доставчици за армията и по тази причина - винаги под особен надзор от властта на Чаушеску. А добре знаем в миналото как се работеха армейски доставки и най-вече какво се случваше на тези, дето си позволяваха да скапват военна продукция...Та твърденията му бяха, че тези заводи, за разлика от нашите, са съхранили "военните порядки" и дисциплина в производството и произведеното не се отличава от бившето италианско. Има и нещо друго - може би на пазара у нас се пускат от време на време бракувани партиди, незнайно как придобити, вероятно и на съвсем друга цена купени, но нашите тарикати да ги продават на цената на небракуваните и това да води до описаните случаи с калпави но маркови неща.
Пет Окт 09, 2015 9:17 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel

Sineva написа:
Произведено в Румъния не означава непременно некачествено.

Представих само моя личен опит - от 3 много добре изглеждащи румънски продукта, модерни технологии и материали, скъпи - и трите пълен провал и излагация на големи марки. Как да го коментирам отговорно : Да кажа ама мога ли и аз да взема думата, извинявайте, имам една малка забележчица към вас обаче няма да я кажа да не го приеме някой като нещо негативно LaughingКупувам нещо, давам маса пари - получавам 0, и отново трябва да купувам. Всеки сам решава. Да са три пъти по евтини като автомобилите бих рискувал / Off Topic една голяма фирма закупи над 50 броя, срещам шефа на транспорта , казвам Голям кеф сега, миришат на ново , той : Кеф ли? Голямото дърво го ядем, да можем да си върнем старите ФВЕ-та ама не става/ а то цените ако дебнеш промоция на доказани марки и модели, са даже по-високи.
Както бях споменал и Владов го упоменава, голяма е вероятността под натиска на наши вносители за печалби, в България да идва бракът.
Пет Окт 09, 2015 10:54 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Sineva

nabludatel50, Adidas Brazuca, официалната топка на Световното първенство по футбол през 2014 г., се произвежда от компанията Forward Sports в град Сиялкот, провинция Пенджаб, Пакистан. Толкова от мен по темата.
Пет Окт 09, 2015 11:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DHG

Местожителство: Кюстендил

Вие па, кво се чудите. Ние така или иначе сме си страна от третия свят и тука всичко е трето качество.
Пет Окт 09, 2015 1:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel

Също нося китайски Райхл и Саломон, и виетнамски Саломон още по- добър е от китайският, Милет е тунизийски . Коментара беше само за румънските производства. Обувката за планина е сложна технология, съчетание на материали и химия при точни температури, една топка всеки неграмотен синхал ще я съшие. Почти нищо не се прави там където се е правило, с изключение на обувките с високо реноме. Продължават да ги правят в Италия, някои фирми са изнесли производства но топ-моделите са в родината. Явно имат причини. При положение че цените на красивите италианки, испанки и влаинки са изравнени Very Happy , аз поне , рискувах вече достатъчно
Я един жокер цитиран от нета, не съм само азVery Happy :
: Поне моят опит го потвърждава. Преди няколко години си взех един трисезонен модел на "Асоло" румънско производство, какъвто мой познат беше носил дълго време с отлични впечатления. След първите два-три дни носене обаче обувките започнаха да се разпадат - подметките (на "Вибрам"!) се нацепиха, шевовете на външната обшивка започнаха да се отварят и платът да се разбрида. Не можах да ги сменя или върна след поредица скандали, тъй като българската фирмата вносител отказа да изпълни условията на гаранцията, дадена от производителя. Почти година по-късно в този форум влязох в контакт с един от собствениците на вносителя и след намесата му благополучно замених дефектните обувки с обновена версия на същия модел. От новия чифт нямам никакви оплаквания, напротив, впечатленията ми са много добри. Край на цитата.
........Подметките Вибрам се нацепиха....това трябва да го видя за да повярвам, предполагам нацепила се е спойката Асоло, която влиза с различен цвят като клин във вибрама, и над него пластмасовата надподметка на Асоло.
Пет Окт 09, 2015 4:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Liubitel

Местожителство: София

Nabludatel50 тъкмо този модел на Гармонт имах предвид, че бих си купила, ако ми е удобен, с намалението от 20% става към 304 лв. и има номерация.Имам време да помисля...Не вярвам вече че има обувки, които да издържат по много години.Впечатленията са ми за около 2- 3 г. и край - ремонт или кош за боклук.
Утре ще кача снимка на първите ми обувки, оказа се че имам, май преди да ги изхвърля съм ги снималаSmile))
Би трябвало фирмата да следи какво става с производството ѝ и дали някъде не им се трупа отрицателен имидж, но май всички си гледат парите и не им дреме след като вече са набрали скорост...
Давам пари за качество, ако го няма да им пикая на марката...
Честно казано не знам кое по-уморително и досадно - гледането в нета на не знам колко сайта за обувки или самото ходене и уморяване.Толкова енергия се губи , за да си купиш един чифт обувки в тази територия БГ.

Пет Окт 09, 2015 9:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DHG

Местожителство: Кюстендил

Бе има едни обувки дето издържат и на ядрен взрив, ама все им забравям марката, френски бяха, много олдскуул. Излизат 500 лева.

P.S. Galibier Very Happy Ех, каква мечта са ми тия чепици.
Пет Окт 09, 2015 10:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel

Liubitel, последно инфо .....да не мисли все пак някой, че много се впрягам, просто хоби с малки бели проблемчета във форума се отърсваме от големите проблеми.
Та днес проверих в Максспорт, нямат обувки и няма да ги имат скоро. Това не е толкова важно, пуснах търсене в немски и английски сайтове и от потребители има доста негативна информация : Доломит е румънски, нищо особено не е показал на тестовете, плитки грайфери, скъп . За Гармонт Фератите още по лошо - ръждясване на металните части което оцветява кожата още първите дни, пуска вода обилно след няколко месеца, също скъп. Евтините ми пътъци Саломон вече 8 години се представят в пъти по-добре от прочетеното.
Аз ще се ориентирам сигурно към арията на Севилския бръснар Very Happy - най-вероятно Сумит, с БГ 3 или без. Стабилен и отговорен вносител, цените тук с промоция са като в сайт в чужбина, няма нужда да ги изписва човек. Искам да пробвам нещо по-различно от Саломоните, да имам истински планински обувки .
Пет Окт 09, 2015 10:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Liubitel

А защо с тази подметка държиш да са?Наистина последно и от менSmile)))

Пет Окт 09, 2015 10:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Vodenicharskim

Едно бюджетно решение за лятото и ранната есен:

http://www.decathlon.bg/mazki-obuvki-za-prehod-arpenaz-100-kaki-id_8298762.html

Изключително доволен съм от тези обувки. Много стабилни, дебела подметка, никакво запаряване.
Тествах ги два пъти в Пирин - Кутело, Кончето и един път на Харамията при 7те Рилски езера.
Пет Окт 09, 2015 10:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel

Liubitel, написал съм и без БГ 3, ще реша на място. Като модел ми допаднаха, а и са единственият модел който не е много тъмен на цвят, поогледах ги с любезното съдействие на експерт от магазина, който веднага ме разкри Very Happy , оказа се от форума . Хубави и здрави обувки са Бестард с високо реноме, леки и стабилни едновременно, всички казват че са и удобни. Ако ти се изтърка подметката, Дидо / не съм 100% сигурен, по спомен е / е информирал че е изпратил 2 чифта обувки в Еспаня и за нормални пари са залепили нови подметки във фабриката и са му ги върнали. Затова може да взема и БГ 3 който е мек вибрам с втъкан в него текстил за мокро, треви и кал, ако се изтърка може да се смени подметката. Ще питам за тази опция, преди да купувам.Може да взема и обикновен Вибрам .
Пет Окт 09, 2015 10:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Sineva

nabludatel50 написа:
Също нося китайски Райхл и Саломон, и виетнамски Саломон още по- добър е от китайският, Милет е тунизийски . Коментара беше само за румънските производства. Обувката за планина е сложна технология, съчетание на материали и химия при точни температури, една топка всеки неграмотен синхал ще я съшие. Почти нищо не се прави там където се е правило, с изключение на обувките с високо реноме. Продължават да ги правят в Италия, някои фирми са изнесли производства но топ-моделите са в родината. Явно имат причини. При положение че цените на красивите италианки, испанки и влаинки са изравнени Very Happy , аз поне , рискувах вече достатъчно
Я един жокер цитиран от нета, не съм само азVery Happy :
: Поне моят опит го потвърждава. Преди няколко години си взех един трисезонен модел на "Асоло" румънско производство, какъвто мой познат беше носил дълго време с отлични впечатления. След първите два-три дни носене обаче обувките започнаха да се разпадат - подметките (на "Вибрам"!) се нацепиха, шевовете на външната обшивка започнаха да се отварят и платът да се разбрида. Не можах да ги сменя или върна след поредица скандали, тъй като българската фирмата вносител отказа да изпълни условията на гаранцията, дадена от производителя. Почти година по-късно в този форум влязох в контакт с един от собствениците на вносителя и след намесата му благополучно замених дефектните обувки с обновена версия на същия модел. От новия чифт нямам никакви оплаквания, напротив, впечатленията ми са много добри. Край на цитата.
........Подметките Вибрам се нацепиха....това трябва да го видя за да повярвам, предполагам нацепила се е спойката Асоло, която влиза с различен цвят като клин във вибрама, и над него пластмасовата надподметка на Асоло.

Топките Adidas Brazuca са безшевни, а синхалите са основната етническа група на остров Шри Ланка. Това - като напомняне да не се говори съвсем произволно. Не бива да се подхожда с такава предубеденост заради страната, от която произхожда дадена стока, без при това да има конкретни основания за съмнения в качеството й. С подобни спекулативни внушения вместо да се помогне може да се навреди.
Пет Окт 09, 2015 11:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
il4o_voivoda

Тъй като тайничко ви четях от някое си време, днес си купих Summit BG3, разтъпквам ги по ламината. Много са удобни, с хубави уверения в гаранционната карта. Яки са и няма как да са няколко грама по-леки, особено с котки. Повече – след няколко месеца.
Пет Окт 09, 2015 11:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 43, 44, 45  Следваща
Страница 24 от 45

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.