ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Къде се мотахте последно?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 106, 107, 108 ... 197, 198, 199  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Къде се мотахте последно?
Автор Съобщение
igurbev

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Поработихме върху сплотяването на българо-албанската дружба нейде из Тимфи.

Гърците имат страхотни планини, ако не съм го споменавал досега.
Нед Сеп 06, 2015 10:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
suunto

Двудневно кръгче по маршрута:
1. х.Вихрен - Типиците - Тевно езеро
2. Тевно - х.Дамяница - Тодорина порта - х. Вихрен

По принцип трябваше да е тридневно с ходене до Беговица или Спано поле, ама спането на втория етаж на Тевното ни отказа. Very Happy Вторият ден такъв вятър ни брули, че не е истина... Ето някоя снимка:

И един странен облак за завършек:

Пон Сеп 07, 2015 7:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pl27

Миналата седмица с жената съчетахме удобствата на спането в Банско с еднодневни ходения в Пирин. В петък се качихме с маршрутката в 8.30 до х. Вихрен и оттам до едноименния връх и обратно през Кабата. Времето беше ясно, слънчево и много топло. Дотам, че жената получи топлинен удар и се прибрахме без повече ходене за деня. На другият ден ни закараха на х. Г. Делчев и оттам с лифта до х. Безбог - в. Безбог - Полежан - Горно и Долно Полежански езера (особено горното беше с кристално чиста и много вкусна за пиене вода) - Джангалска порта - Валявишките езера - х. Демяница - Банско. Времето беше отново слънчево и ясно и успяхме да се насладим максимално и на тази част на Пирин. Ходенето не е малко, така че си е натоварващо за един ден. Между Долно Полежанско езеро и Джангалска порта терена е само камъни и много неприятен за ходене.
Пон Сеп 07, 2015 9:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
packo packov

Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100

Браво за Прекарването. Да живей Туриз(ъ)ма.

Пон Сеп 07, 2015 10:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

Вчера разходих жената и колата до Белинташ. Панорама от горе:

Последната промяна е направена от mislesht на Вто Сеп 15, 2015 9:53 am; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Сеп 14, 2015 11:31 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
SHOGO

Местожителство: град София

С двуседмично закъснение снимки от около 13 новоизкачени (именни и безименни) върхове над 2500m из Пирина: https://picasaweb.google.com/103807465045544364419/2930815_PulenTraversVSinanicaDoVBund4ukar_bezVMuratov?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMybjKD49JKmPA&feat=directlink
Пон Сеп 14, 2015 9:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lz1fw

Вчера се разходих изВитоша от последната спирка на автобус 69 (Царева махала) - заслон Синята стрела - Ярловски купен - Черни връх - Кумата - хижа Планинарска песен - Бор - Тинтява - Средец - Драгалевци.

Прехода е към 30 километра. Изминах ги с необувани до този момент обувки Бореал Атлас. Справиха се добре, но вероятно лявата съм я завързал по неподходящ начин и по-стегнато от нормалното, защото накрая леко ми протърка крака над глезена. Много интересно през цялото време точно лявата обувка я чуствах по-конфортно.

Времето бе прекрасно. Вървях бавничко и се радвах на природата. Около Ярловски купен не е особено многолюдно. В тази част на маршрута се разминах с шест човека.

Пътеката преди Кумата е ремонтирана. Раздвоен съм. Сега е с ситен чакъл отгоре, на мен естественото почвеното покритие повече ми харесва. Чешмата на Кумата течеше. Някой тук бе писал обратното.

Между Планинарска песен и Бор слагат дървени мостчета върху съвсем нормална според мен пътека. Не ми хареса. Дори и вчера при прекрасно сухо време минах отстрани. Повечето обувки се хлъзгат върху мокри дървета. При дъжд там ще е неприятно и опасно за преминаване. В този участък има неразбираемо за мен инжинерно решение. Паднало дърто е полусрязано и след среда е подпряно с греда отдолу. Нещо като опасна арка над пътеката. Не можах да проумея идеята.

Хижа Тинтява май работи, имаше паркирани двайсетина коли, повечето от северна България.

Снимки
http://www.lz1fw.com/vitosha/2015_09_19/index.html
Нед Сеп 20, 2015 12:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Станислав

В събота завъртяхме през мусаленския венец:

Поглед към скакавишкия хребет:

Качихме се през вр. Алеко, а слезнахме през Малка Мусала:

Гледка към Маричин циркус:

Един друг поглед към Мусала:

В неделя пък реших да закрия пролетно-летния сезон с едно изкачване на вр. Ботев. Всъщност, първоначалните ми планове бяха за двудневна Стара планина, но след това реших, че идеята 2 първенеца за 2 дена не е за пренебрегване:

Времето беше толкова хубаво, че погледът стигаше до Голям Кадемлия и вр. Мазалат зад него:

Централния старопланински хребет в цялото си великолепие:

Днес си седя в къщи и скърцам със зъби прилъган от синоптичната прогноза. Гледам уеб-камерите от хижите по Стара планина и съжалявам, че не останах още един ден там горе.
Пон Сеп 21, 2015 1:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pl27

Въпреки прогнозите за силни дъждове на 21 и 22 реших с един приятел да направим един сравнително класически за чужденците маршрут, но в обратна посока:
1 ден (19.09): София - ЦПШ - х. Мальовица - Страшното езеро - Кобилино бранище - Рибни езера
2 ден: Рибни езера - в.Кьоравица (много обзорен връх) - Канарата - Налбант(Ковач) - Суха вапа - Грънчар
3 ден: Грънчар - Мусала - Боровец (по пътеката до долу) - София
Единствено втория ден около Налбант ни валя малко дъжд за около 30 мин. Районът около Рибни езера е много красив. Наоколо има много красиви езера - Смрадливото, Черното, Синьото, Мермерското ... А и от Канарата може да се разгледа цяла Рила във всички посоки. Определено много ме грабна този район, който ми бе в плановете от много време. Гледката от връх Налбант също много си струва и си заслужава да се изкачи.
Пон Сеп 21, 2015 9:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Неколко часа преди да ни забу́а даждо́:

Пон Сеп 21, 2015 10:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Valio

Местожителство: София, Враца

В събота (19.09) впредвид неотшумялата ми травма (сега съм много по-добре Smile, но все още гледам да не се натоварвам много) реших да направя връх Мальовица еднодневно от София. На хижа Мальовица ме разпозна колегата съфорумец pl27. Той е споменал за неговото ходене.
На върха срещнах още един съфорумец (от женски род) - Liubitel. Изплагиатсвах от нейния замисъл да мине след това по Петлите и да слезе по един улей преди Орловец. Тръгнах, след като си изпих бирата. Малко преди улея я видях да катери уверено Орловец. Smile
Вто Сеп 22, 2015 12:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Мнение Из Пятра Крайоуйо от кабана Курматура Отговорете с цитат
Малко са сложни заглавията и тематични. Ама страшна работа, ей!

Вто Сеп 22, 2015 11:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Мнение Re: Из Пятра Крайоуйо от кабана Курматура Отговорете с цитат
igurbev написа:
Малко са сложни заглавията и тематични. Ама страшна работа, ей!

Бре бре-къде са тия страхотии ве??Разказвай повече....
Сря Сеп 23, 2015 8:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

В неделя направих кръгче на с.Тъжа. Качих се през Светишки рид, след хижа Русалка се прехвърлих посока Чимколиба и слязох през Голяма Папратлива надолу.

Ждрелото на Тъжа:

Паунов камък:

Част от южния скален венец на Триглав с Тъжанско пръскало:

Сря Сеп 23, 2015 11:31 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
igurbev

Мнение Re: Из Пятра Крайоуйо от кабана Курматура Отговорете с цитат
fena73 написа:
Бре бре-къде са тия страхотии ве??Разказвай повече....

Ами един много ефектен карстов ръб южно от Зарнещи, Румъния, много стръмен (отвесен) от двете страни, който няколко километра държи над 2000 (най-високо 2237). На румънски името изглежда така: Piatra Craiului. Веско го оприличи на Джамджиевия ръб. Абе лазиш там, дъжиш се за метални парапети на места, мани, мани... Ще гледам да напиша пътепис.

Нашата врътка изглеждаше ето така. От началото, та до Ля Ом, най-високият връх. Върза се към 23,5 км и над 1800 метра качване, ама горе билото се напредваше много спънато, а и напичаше едно слънце...

Сря Сеп 23, 2015 1:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 106, 107, 108 ... 197, 198, 199  Следваща
Страница 107 от 199

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.