Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 652 Местожителство: Стара Загора-София
Майстори крадци в с. Тъжа.Внимание!
Днес слизам от х.Тъжа към колата,оставена пред къща на улицата,която си е пътя на самия маршрут.Отключвам,паля-не става.Викам приятел на помощ,отваряме капака,акумулатора го няма ,моля ви се.Автомобила непокътнат!Сума селяни се извървяха да цъкат с език.Втори случай.Първия -на нова КИА.
Кажете честно!
Не знам дали ще те успокоя, но в този район са така (от Кърнаре до Мъглиж). Ако си забелязала много хора напират да спират до самата х. Буздлуджа. Ако колата е на паркинга има вероятност да се случи същото. Радвам се, че са го откраднали без да ти потрошат капака на колата.
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Съб Сеп 12, 2015 8:57 pm
НИКОЛАЙ Т.
Не виждам какво те учудва,тези подбалкански градчета и селца изобилстват от цветнокожи.Те са и най-често извършители на такъв тип кражби.Така ще е поне докато се твърди,че и те са хора.В с. Тъжа имаме един ятак в двора на който си оставяме колата, когато сме в района.Даваме му 10 лв и я вкарваме в двора на къщата.За сега не сме имали проблем. Мога да ти дам името и телефона му и ако няма нищо против, можеш и ти да го ползваш следваия път.
Съб Сеп 12, 2015 10:29 pm
Rain
НИКОЛАЙ Т. написа:
Не виждам какво те учудва,тези подбалкански градчета и селца изобилстват от цветнокожи.Те са и най-често извършители на такъв тип кражби.Така ще е поне докато се твърди,че и те са хора.В с. Тъжа имаме един ятак в двора на който си оставяме колата, когато сме в района.Даваме му 10 лв и я вкарваме в двора на къщата.За сега не сме имали проблем. Мога да ти дам името и телефона му и ако няма нищо против, можеш и ти да го ползваш следваия път.
Напълно споделям мнението и на двама ви с @didogen !!!
Имам ятаци ,няма нужда да им плащам даже,но сакън- да не извървя 200-300 м повече...А и не е имало сигнали досега.
Инак ,имат един автомонтьор,до ракиджийницата -отвсякъде го търсят.Стори ми се много вещ.Седях там 7 чАса да се зарежда някакъв акумулатор,дето ми измислиха,та се уверих-Веско му викат.Даже мръвки умее да пече!
Абе стига сте лъгали хората. В Тъжа не крадат. Сигурно е. Просто сте си забравили акумулатора у ваше село преди тръгване. Или е изпаднал нейде по пътя.
Съб Сеп 12, 2015 11:35 pm
Rain
Dimo Kolev написа:
Абе стига сте лъгали хората. В Тъжа не крадат. Сигурно е. Просто сте си забравили акумулатора у ваше село преди тръгване. Или е изпаднал нейде по пътя.
Да!Аз си оставих тел. на хоремага ,за секи случай-ако някой иска да ми го върне. :d #вярафдоброто
Хъм, миналата есен спрях пред една къща, след нея имаше още 2-3 до края на селото.
Питах човека, каза не се притеснявай, тука никой не пипа.
Викам, ще я наглеждаш ли (с надеждата да ме покани в двора ).
А, виладжия съм, тръгвам си следобед.
3-4 дни стоя там, слава господу, нищо и нямаше.
Последната промяна е направена от planinar на Пон Сеп 14, 2015 1:40 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Аз също съм оставял кола в Тъжа за две денонощия без поражения. Не беше съвсем в края на селото, но само на една пресечка от него, ето тук. Беше през януари 2010 г., толкова ли са се променили нещата към лошо оттогава насам?
Просто Велинчето е късметлийка. Всяка година по сумати пъти си оставяме колите около последните къщи и проблем не е имало. Особенно сега има една нова вила на рускиня с висока каменна ограда (предпоследна от ляво), където има постоянно живеещи. Сигурно и камери имат, не съм се заглеждал. А че пипат така е. Имам приятел на ВЕЦ-а и той ме е предупредил по-добре там да я оставяме като се качваме. Ама ние последно време все от там слизаме, така че не става.
Пон Сеп 14, 2015 4:17 pm
Станислав
И сега какво - да си носим акумулаторите в раниците ли като тръгваме от с.Тъжа?!
Днес слизам от х.Тъжа към колата,оставена пред къща на улицата,която си е пътя на самия маршрут.Отключвам,паля-не става.Викам приятел на помощ,отваряме капака,акумулатора го няма ,моля ви се.Автомобила непокътнат!Сума селяни се извървяха да цъкат с език.Втори случай.Първия -на нова КИА.
Кажете честно!
Сега се сетих, че съм присъствал на подобно упражнение, не тук, а в Черна Гора, на Жабляк. Един леко дебилен унгарец със самозаключваща се кола си беше забравил ключа вътре. Собственика на къмпинга каза да не напъваме колата с тел, както обикновено се прави от по-калпавите апаши. Извади някаква "пневматика", която постави около патрона на ключалката и същата се отвори за отрицателно време. Сърбинът се оправда, че е научил номера от постоянните разправии с клиентите му руснаци-скиори зимно време, та затова бил усвоил апашката технология. След като се отвори колата, отварят капака, вземат каквото искат, затварят капака и щракватн вратите. Никакъв майсторлък не е, ако знаеш как се прави, нито вдига шум, нито остават следи.
Сря Сеп 23, 2015 4:15 pm
Rain
Re: Майстори крадци в с. Тъжа.Внимание!
vladofff написа:
rain написа:
Кажете честно!
Сега се сетих, че съм присъствал на подобно упражнение, не тук, а в Черна Гора, на Жабляк. Един леко дебилен унгарец със самозаключваща се кола си беше забравил ключа вътре. Собственика на къмпинга каза да не напъваме колата с тел, както обикновено се прави от по-калпавите апаши. Извади някаква "пневматика", която постави около патрона на ключалката и същата се отвори за отрицателно време. Сърбинът се оправда, че е научил номера от постоянните разправии с клиентите му руснаци-скиори зимно време, та затова бил усвоил апашката технология. След като се отвори колата, отварят капака, вземат каквото искат, затварят капака и щракватн вратите. Никакъв майсторлък не е, ако знаеш как се прави, нито вдига шум, нито остават следи.
Мммм...сега вече е ясно за обира!
Обаче не е ясно защо мразиш хора като мен да се качват на високи,страшни и красиви места. #ПАРАПЕТИ
Ясно ти е като в безлунна нощ с мъгла. Още в началото питах каква е колата, за да се види как е отворена.
Не са много колите за които работи тази "пневматика".
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3Следваща
Страница 1 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети