Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
Без мен. Утре съм на някакъв скапан инструктаж.
Последната промяна е направена от Йосарян на Пон Апр 15, 2013 3:54 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Апр 15, 2013 10:42 am
mikesli
stefan_iliev38 написа:
Имах желание да потърся и маркировката на пътеката през Караборун и Кота 1008 до г. с. "Елешница", но едва ли ще има време.
И аз си мисля, че някога ще отида в района с подобна цел. Доста се порових в картите за кота 1008. Нещо ми бяга и не я намирам. Тук съм качил най-подробната карта на региона /която открих/. Никога не съм минавал. Според описанията, които съм чел и картите, които съм разглеждал - пътеката трябва да е:
- след сградата на вр. Каракус(1046м.н.в.) по асфалта 700-800 мерта.
- спускане в северозападна посока до (730 м.н.в.) местност Суватите от където тръгва път към Садово.
- след пътя се тръгва на изток, подсича се от южна страна вр. Трънливия борун (861.8 м.н.в.), след което има 2 варианта
-1- В севрна посока да се спуснем до кота 524.9 на пътя /Върбишки проход/ и от там по асфалта на 2.5 км е едноименната хижа.
-2- Да се продължи в източна посока, следва подсичане на вр.Писаница, после на североизток се излиза на прохода, там където идва пътя от Садово. След 1.6 км. по асфалта се отделя пътя в ляво за г.с. Елешница.
Пон Апр 15, 2013 11:05 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3450 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Източна Стара планина ми е напълно непозната - минавал съм само маршрута Ком - Емине, като до Върбишки проход слязохме по река Герила. Именно затова ми е интересно да опозная тази част на планината. За съжаление разполагам само със седемте карти за Ком - Емине и пътеводителя "От Ком до Емине", издаден през далечната 1974 г. Както и с руските топографски карти от интернет (изобщо вече се обърках колко различни "бурун"-и има в този край на различните карти).
И аз се учудих на тази кота 1008, като в района върховете едва превишават 800-900 м., но може пък в миналото погрешно да е измерена така и оттам да се е запазило обозначението й. Мечо Пух имаше идея да се премаркира този по-пряк участък в полза на туристите, които не са зависими от нощувка на Върбишкия проход, а гонят бързина.
Ето леко обърканите описания от пътеводителя и картите:
stefan_iliev38 написа:
Източна Стара планина ми е напълно непозната - минавал съм само маршрута Ком - Емине, като до Върбишки проход слязохме по река Герила. Именно затова ми е интересно да опозная тази част на планината. За съжаление разполагам само със седемте карти за Ком - Емине и пътеводителя "От Ком до Емине", издаден през далечната 1974 г. Както и с руските топографски карти от интернет (изобщо вече се обърках колко различни "бурун"-и има в този край на различните карти).
И аз се учудих на тази кота 1008, като в района върховете едва превишават 800-900 м., но може пък в миналото погрешно да е измерена така и оттам да се е запазило обозначението й. Мечо Пух имаше идея да се премаркира този по-пряк участък в полза на туристите, които не са зависими от нощувка на Върбишкия проход, а гонят бързина.
Ето леко обърканите описания от пътеводителя и картите:
Не бях чел това. С изключение на тази кота 1008 не виждам нищо объркано. А може би това 1008 не е надморска височина а някакъв номер. Окзва св, че "истинското" трасе на Ком-Емине не минава през г.с. Елешница а по вододела и изобщо не е по-кратко!!!!. След излизане на прохода в района на Писаница се върви по асфалта 7 км. на юг. От там се хваща билото, което с доста изкаявания и слизания ни извежда на поляната Коджатарлъ - "Голямата нива".
Пон Апр 15, 2013 7:16 pm
Mariana1000
От БТС имаме това + разрешението да разчистваме, маркираме и прочие...
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Пон Апр 15, 2013 7:34 pm
joy_boy
на бтс да взема да им пратя една снимка с кашона със 130 табелки, да се засрамят малко
но и това е нещо - поне ще знаят, че мястото е проходимо
Пон Апр 15, 2013 7:41 pm
Mariana1000
Човека попита колко искаме. Посъветвах се с брат ми и с Митко и му поисках 14. То и без това тези се слагат само на завои, разклонения и т.н., иначе си има боя и четки. Даде ми 15, а ако знаете колко тежат мисля че и тези са много
Ако има нужда ще получим още, само яка гърбина на който ще ги носи
Остава надписването. По принцип Йорданов каза, че е хубаво да има Е3 в единия край, после надпис КОМ - ЕМИНЕ и отдолу с по-малки букви на латиница , но... такъв шаблон не знам дали някой може да направи?
Пон Апр 15, 2013 7:49 pm
joy_boy
ако се знае размера на повърхността и къде какво точно ще се пише, аз бих могъл да направя - ще го разпечатам на хартия и изрежа с макетното ножче, другия вариант, до офиса има такива дето режат фолио - ще ги помоля да ми изрежат от някакво по дебело пвц, за едно кафе и кола ще свършат работата
въпроса е какво да пише и от какъв материал да е шаблона /аз правих за моите табелки от същия материал като табелките, но е доста дебел и трудно ще се изреже надпис../
също ако мислите, че от по тежка хартия или картон ще върши работа?
Пон Апр 15, 2013 8:01 pm
Mariana1000
Табелките са от втория вид (жълтата стрелка):
Само че това не знам как може да се изреже като шаблон. Явно ще е нещо по-опростено, пък който е недоволен да ги заобикаля и да не гледа в тях
Размерите са:
дължина на частта върху която ще бъде надписа 25 см
ширина откъм стрелката - 12 см
ширина от другата страна - 11 см
Аз съм правила шаблон от обикновена хартия, която после ламинирах, става доста устойчиво. И сега бих го направила, но ако ще тръгваме утре няма да имам никакво време и достъп до принтер също
Пон Апр 15, 2013 8:21 pm
joy_boy
но ако аз успея да направя - може да го донеса в събота
табелката е изпъкнала в краищата? в смисъл ако шаблона е по голям от повърхността 11х25 няма да приляга плътно нали?
п.п.
разстоянието между двете дупки за коване колко е?
Пон Апр 15, 2013 8:28 pm
Mariana1000
Да, табелката е изпъкнала по края, надписа е на вдлъбнатата част, но ако даже ако излиза малко отстрани няма проблеми според мен.
Между двете дупки разстоянието е 8 см
Пон Апр 15, 2013 8:37 pm
mikesli
Целият шаблон трябва да се побере във вдлъбнатата част на табелата. Иначе ще се получи разстояние и при пръскането ще стане кофти.Може би трябва да се направи втори шаблон, който да крие изпъкналите части и да има отвор над стрелката, тя е изпъкнала. Хубаво е да се ползва режещ плотер, поне за буквите, но с желание и макетно ножче ще стане. Според мен латиницата може да се пропусне. Дори си мисля и кирилските букви да са по-криви, за да оставим нещо като подпис . Ето какво имам предвид:
Пон Апр 15, 2013 9:01 pm
Mariana1000
Изпъкналия триъгълник на върха на стрелката става и с четка да го боядисаме.
В края на крайщата може да направим надписа на ръка с много тънка четка. Повече ме притеснява носенето, че доста тежат.
И не е зле утре като тръгвам да се сетя да купя двайсетина пирона...
Пон Апр 15, 2013 10:28 pm
joy_boy
Mariana1000 написа:
В края на крайщата може да направим надписа на ръка с много тънка четка. Повече ме притеснява носенето, че доста тежат.
и чук
Пон Апр 15, 2013 10:36 pm
Mariana1000
joy_boy написа:
Mariana1000 написа:
и чук
Чук ако останат пари Камъни няма ли там?
В тази връзка - твоите 130 марки с какво ще ги ковем?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети