Другият вариант е ако си вземеш котки които да не са автомат или полуавтомат, а с каишки може на трисезонната обувка и си ОК. и поне ще носиш само котараци.
А да, 10 чифта котки... Почти винаги има обиколен вариант
Аз спрях да си нося гетите лятото, котки ще мъкна
Е затова още в началото човек да си взема котки без автомати-и да сменяш обувките-котките остават...аз съм с едни Салева-комби и съм много доволен-слягат се за секунди,което при мене много важно че пръстите ми тутакси стават на кочан през зимата
jeffpitters тези "котки" бабите по селата са ги открили доста отдавна.За планината са не просто нула ами двойна нула.
Пет Яну 25, 2013 12:55 pm
Gamina
ckaiyokar написа:
когато съм ходил с идеята за неколкодневно бивакуване също съм с голяма раница -80 литра, защото не обичам спалния чувал да ми е отвън.
Аз пак ще попитам - какво носите в тия раници
за няколко дни летен бивак съм си с 50+10, като гледам 10те+ да не ги ползвам - чувала вътре, палатката и шалтето вън, има място за всичко, включително храна, канчета, котлон, газ... Това в случай, че съм сама и си нося цялата палатка, иначе я делим и няма палатка отвън.
Със същата и за зимни биваци, като там също делим палатката, но по раницата висят допълнително снегоходки, пикели и квото още се намери за висене...
какво нося ли , ами чувала в долното отделение, в горното дрехи, по принцип нося по една тениска за всеки ден, също за всеки ден чорапи и бельо + 1 чифт резервни, дрехи за ходене 2 панталона, един полар, поларен анцунг за спане, дрехи за пътуване във влака, яке ( то между другото е на вауде и е 3 в 1 - яке, второ по-леко яке с полар отвътре, което играе роля на подплата и му се махат ръкавите и става на елече и е симпатех и едното и другото), трекерски елек с мн джобове за времето в бивака, горнище на анцунг, което не пропуска вода ( при лек дъжд), въпреки че е само полиестер, бака 11 литра, вътре храна за 3 дни, 3 хляба, защото не мога без хляб, канче, вилица лъжица, ракия около 1 литър, вода за първия ден - 3 литра, щото не се знаеше къде и дали ще има, мачете, сгъваем трион, разглобена тесла, гвоздеи, сгъваеми клещи-мултитул, абе към 30 кила беше на отиване, сгъваемо столче, палатка алпийка еднослойна, две шалтета, мебелен найлон за палатката, защото се очакваха дъждове, намира се какво да се сложи, а осветлението- два челника, висяща лед лампа за палатката, въже за всеки случай, допълнително канап и сезал, канапа за кърпене на китайката ми, сезала -ами всеки път потрябва може и още нещо да съм носил....
Чет Апр 04, 2013 3:50 pm
SMitev
_________________ I love not man the less, but Nature more!
Чет Апр 04, 2013 3:59 pm
ckaiyokar
това когато се бивакува, щото гамина попита какво нося, верно , че дрехите са малко в повечко ,... пък и не само те като гледам, в крайна сметка от храната остана..., ама това нося при бивакуване, в различни вариации, вече не нося тази бака щото човека , който ми я даваше назаем се премести в друг град...
при ходене в група с нашите туристи и спане по хижи пак нося много неща ама основно храна и ракия, понякога и бира, обаче вече захитрявам и част от храната и всичката бира заменям с пари, последния път на мазалат имаше прекрасна царска трушия , е верно че 4 лева бе , ама толкова много че остана, ракията се оказа малко , а когато се е случвало да ходим компактна група 2-3 души багажа ми е доста по-малко и по-лек.
Чет Апр 04, 2013 4:09 pm
WhiskeyJack
Регистриран на: 06 Май 2011 Мнения: 29 Местожителство: Горна Оряховица
Колега тая тесла влизала ли ти е употреба до сега ?
За триона те разбирам - понеже на мен ми трябваше един път да си резна малко от една паднала дива череша...и не го носех, ама теслата идея си нямам за какво ти е.
_________________ Целта е в лекотата...
Чет Апр 04, 2013 10:38 pm
dragoo
аз лятото като ходя на море за по 2-3 седмици не нося толкова много багаж
Чет Апр 04, 2013 10:58 pm
ckaiyokar
ами влизала е в употреба, а на морето да ни видиш какви чудесии носим
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети