Re: храна и готвене при отсядане на палатка
Slavqnina написа:
здравейте споделете какво носите за ядене при по продължителни преходи и какво приготвяте за ядене
Аз нося консерви, но тъй като предимно ходя по хижите, товарим една торба с пържоли, кюфтета, шишчета и така нататък и там ги печем.
Съб Ное 26, 2011 6:29 pm
WhiskeyJack
Регистриран на: 06 Май 2011 Мнения: 29 Местожителство: Горна Оряховица
Цитат:
Тапите за уши казват че помагали ако съседа ти хърка.
Чудя се тези последните две работи дали да ги взема.
Тапите за уши помагат...ама не винаги
Ако спиш много леко колкото и да заглушават пак се чува(проверено)
Също има и доста различни тапи като доста от тях са пълен боклук
Единствените дето ми вършат работа на мен са едни като дунапрен, намачкваш ги и натикваш в ушите и те после се разпъват и запушват ухото. Ама и с тях се чува нищо, че пише -23dB.
Нед Яну 15, 2012 11:57 pm
mircho
колега горе долу колко тежи раницата? Тапи за уши си взимай без да се замисляш помагат яко аз поне се родих (но и с по-дебело шалте че все ми ръби)
Пон Яну 16, 2012 12:32 am
albena :-)
Ма ти си идеалния спътник с толкова много неща в раницата
Пон Яну 16, 2012 8:09 pm
ПАВЕЛ
Цитат:
няма 15кг но е по-близо до 15кг отколкото до 10кг.
Ти си машина човече ! И това ти е лятната екипировка ! За зимната не ми се мисли ! А на мен границата на комфорт ми е около 8 кг ,и оказвам въоражена съпротива за всеки грам отгоре !
Това не бих взел а дебелия шрифт е моята корекция.
43-Черен изолирблант от този лъскавия, който съм навил на щеките за по лесен достъп.
44-Миши опашки няколко броя от дългите.
9-Вълнени чорапи два броя. 1 брой
10- Много тънки чорапи по един чифт на ден, които нося под вълнените, за да не ми боцка и за да да обират потта. 1 и един за спане
11-Анти бактериални кърпички две пакетчета. малък сапун и тоалетна хартия
13-Очила за слънце.
Статистиката казва, че повече от десет милиона човека се разболяват всяка година от катаракт(перде) причинен от слънчевите лъчи.
14-Шапка за слънце на която отстрани и отзад надявам една *забрадка* мое производство, която ми защитава врата, ушите и лицето отстрани.
ако е тънка и лека шапка с широка периферия
15-Слънцезащитен крем.
Ходя с дълги ръкави и слагам само на обратната страна на дланите.
Това се отнася само за лятото.
16-Дебела шапка. качулката на ветровката+Лятната шапка
17-Сандали.
Сега си взех и спрей за мечки.
29-Връзки за обувки.
За смяна на скъсана и за връзване на разни неща ако се наложи.
34-Боксерки три броя от тези специалните дето дишат и струват сума ти пари. и два стигат
Пон Яну 16, 2012 9:20 pm
Весела Ягодова
Още една много яка тема.
Да се включа и аз, с уговорката, че в един пост не мога "да се събера".
Цитат:
А слънцезащитния крем при сняг и слънце е повече от задължителен. Трудно ми е да ти опиша какво се получи от ден и половина без крем през април в рила.
Така, явно аз нещо съм сбъркана. Слънцезащитен крем не ползвам от години. Нито лято, нито зиме. За лицето говорим. И не изгарям. И говоря за bg-mountains. Над 3000 м не знам за какво иде реч. Така че всичко е индивидуално, според мен кожата ми си е изработила собствен слънцезащитен фактор, и не е като да не ходя през зимата на слънце, особено си спомням един такъв изпържващ преход, в Рила пак, тридневен. Но крем на лицето - нема начин !
За списъка - БИРА !!!
Не знам дали сте я споменали, ако да, извинявам се предватрително
Зиме, лете, винаги носим. Ако раницата е тежка, едно кен-че. Животоспасяваща е (за мен). Ето че пак всичко е строгоиндивидуално. Миналата зима цял ден не ядох, до Синаница ходихме, и вечерта ми стана лошо (нормално), но си изпих бирата, с най-голям кеф, и всичко лошо ми мина.
Пон Яну 16, 2012 9:29 pm
torah
Ако ще се спи в хижа с калъфката задължителни нося и чаршаф за спален чувал. Не тежи, не е обемен, а върши страхотна работа. Нося и десет метра парашутна връв, да има. А по въпроса с котките, за въпросното време имам едни малки на Конг, та с тях че са леки и не заемат място като зимните.
Последната промяна е направена от torah на Пон Яну 16, 2012 9:45 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Яну 16, 2012 9:38 pm
Весела Ягодова
Джобен комплект за оцеляване
Я ги забравете тези сапуни, по-добре си носете едно ей такова:
Котки през юни ??!
Не мога да се сетя къде биха намерили приложение. Няма смисъл да носиш котки през юни всеки юни, затова се следи обстановката в планината, гледат се снимки на съфорумци и т.н.
Солидаризирам се с Павел - всеки излишен килограм, вън от раницата
Изобщо не смятам, че е геройство да се носи тежка раница, когато може да се носи лека. Вече на експедиция някоя, като няма накъде, мъкнеш и това е. Едно време си мислех, че така човек се тренира. Уви, не само се тренира, но се и амортизира.
Пон Яну 16, 2012 9:42 pm
albena :-)
копринен чаршаф мумия за хижите или за вътрешен на спалния чувал вместо чаршаф и калъфка
Пон Яну 16, 2012 9:44 pm
torah
albena написа:
копринен чаршаф мумия за хижите или за вътрешен на спалния чувал вместо чаршаф и калъфка
Точно през юни обикновено са преспите напреки на пътеката, имам много лоши спомени и затова си нося "летните" котки.
Сапун малко-течен, продават в малки опаковки, а нося и това http://www.stayaliveshop.com/pic.php?id=68&d=5
Пон Яну 16, 2012 10:02 pm
torah
Re: Джобен комплект за оцеляване
Преди години ходех с по 20-25 кила самар и носех половин къща. С времето обаче взех да редуцирам нещата щото взе да става все по-тегаво, та така.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети