притча
- Има ли пътека от там до там?- запитал един група хора.
- Няма- отговорили му те единодушно.
Тогава питащият, получил прозвището "Водопадащият", поради редица случки след и преди това, повел старица и дете от там натам, пренебрегвайки отговора на хората и започнал да бедства. Няколко дни. Не му помогнали нито джипът, нито щеката. Даже дулото на пистолета му влязло в задника. Водопадащият се разсърдил на хората и ги обвинил в лъжа.
- Ти тъп ли си, бе, да ти е баницата сладка?- на свой ред го запитали хората.
Пон Юли 04, 2016 9:32 am
Mariana1000
Re: притча
tzezko написа:
- Има ли пътека от там до там?- запитал един група хора.
- Няма- отговорили му те единодушно.
Тогава питащият, получил прозвището "Водопадащият", поради редица случки след и преди това, повел старица и дете от там натам, пренебрегвайки отговора на хората и започнал да бедства. Няколко дни. Не му помогнали нито джипът, нито щеката. Даже дулото на пистолета му влязло в задника. Водопадащият се разсърдил на хората и ги обвинил в лъжа.
- Ти тъп ли си, бе, да ти е баницата сладка?- на свой ред го запитали хората.
Цецко, на предишното съобщение заподозрях, че Балканджията ти е хакнал регистрацията и пише от твое име. Такива иносказателни обиди и то към човек, който не може да се защити са грозна работа. Още повече това открито противопоставяне на правилата на форума с почти дословно повтаряне на преместено в Кошчето мнение.
Та да мятам ли и това мнение в Коша и да спрем дотук?
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Пон Юли 04, 2016 10:12 am
EXIIIT
АААА Яни остави го поста.............оправи ми деня така съм се смял
Цецко, майстора на късият разказ /виц/.
Весел ден на всички
Пон Юли 04, 2016 11:33 am
tzezko
Сори, ама подозрението ти е основано на дълбока заблуда, това са две доста различни колоритности.
Mariana1000 написа:
........... обиди............. човек, ..... не може .. защити......................
Освен това смятам форумната общност за достатъчно интелигентна, и не е нужно да ѝ се внушава, адвокатствайки, някакво послание или насоченост на виц, който е напълно подчинен на правилата на вица: кратък, съдържателен и с елемент на изненада. Като например: " Аз съм Гошо Папура, хвани ме за ...ухото." Или "Вегански кюфтета- дървено желязо."
Вто Юли 05, 2016 9:17 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3474 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Re: за писаното слово
tzezko написа:
... Или "Вегански кюфтета - дървено желязо."
На мен пък това ме накара да се смея с глас!
По темата: Понеже мнозина питат как така вегетарианците не ядат животни от милосърдие, за да не ги убиват, а нямат нищо против да "убиват" растенията - отговорът е прост (каза ми го вегетарианка). Растенията доброволно са се съгласили да служат на хората и на животните като храна, доброволно са поели тази роля да дават плодовете си за благото ни. Такава им била кармата...
Да, това ако не е виц е много тъжно, да не кажа по-силна дума. Но ако трябва нещата да са издържани, не трябва да пият и антибиотици, защото "милиони микроби ще умрат"! Апропо, къде мога да прочета за тяхната карма?
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Вто Юли 05, 2016 9:51 am
Лари
Откъс от "Червената шапчица" - IT Style...
- "Бабо, защо са ти толкова големи ушите?"
- "Защото съм си сложила големи PC слушалки, бабиното!"
- "Бабо, защо са ти толкова големи очите?"
- "За да те виждам с по- висока резолюция, бабиното!"
- "Бабо, защо са ти толкова големи ръцете?"
- "Защото по цял ден чатя, бабиното!"
При поетичните примери на Цецо, които говорят за Папура....
Литературната даскалица дала задание да се пишат стихотворения. Мъчили се децата като гладен в тоалетната, кой каквото можал - написал. Последен се представил Иванчо и тържествено подхванал:
Татко стъпи в саламура,
Тя му стигна чак до ..... коляното.
- Че къде ти е римата, Иване?
-Малко дойде саламурата, госпожо.
XV век. Стои принцът, чака писмо от любимата. Три дни и три нощи чака. Пристига пощенски гълъб. Щастливият принц развълнуван отваря писмото,а там: "Точа мечове. Изгодно!"
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Сря Юли 20, 2016 2:53 pm
Whitestar
Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 523 Местожителство: Велико Търново
Едно лондонско ЮПИ, от България, след дългогодишна и многогодишна търговия на лондонското сити, незнайно по какви причини, решило да потърси живот близък до природата и простонародния селски живот. За тази цел решил да си купи къща в някакво затънтено селце. На път към новата си стряха, обаче, поради навалелия ноемврийски (защото било ноември незнам коя си година) дъжд, нашенският трейдър закъсал в гъстата селско-народна кал. Заразхождайки се около безполезното возило установил още, че някъде около околовръстното Софийско още Шопско шосе са му изчезнали и значителна част от авоарите, старателно осребрени в кеш преди пътуването. Взело и да се стъмва и гледката наоколо и тя, взела да става все по-скучна за лондонските му възгледи. По едно време от някъде се появил одърпан овчар и нашият срам не срам го заговорил с нещо като: "Извинете, имате ли огънче, та да ми услужите с една папироса, че не съм се хранил скоро, пък няма и къде да спя." Оня не вдявайки особено от градския му акцент, все пак разбрал на какъв хал е и го поканил в скромната си обител, която странно за госта си, упоменал като мандра. Почерпил го ракия, сирене и хляб, които много се усладили на ЮПИ-то. Отворила се приказката, както обикновено става и на госта взело да му поолеква. От дума на дума овчарят го попитал -- "Защо аджеба си дошел по нашия край, що му беше на Лондон у Ситито?" А Юпито се почесало по умната глава и му казало: -- "Ами на борсата дойде едно чудовище, от Лох Нес било. И какво да видиш, изяде всички трейдъри и остави само един продавач на суши и един прекупвач на замразена риба, пък аз едвам се измъкнах без да ме види..."
Сря Юли 20, 2016 3:50 pm
ДИАНА
Не се шокирай, това са чисти пари, влизащи в държавата. И суровини.
По-лошо е безпрепятственото внасяне на 20 и повече годишен скрап на колела в страната. Както и на "маркова" бяла и черна техника- излязла в пенсия.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети